Recept på dumlekakor med noblesse!
Ingredienser för 32 kakor:
1 ask noblesse mjölkchoklad
16 dumlekolor
2 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl
2 dl strösocker
400g margarin
32 aluminiumformar (mellanstorlek)
Blanda bakpulver, mjöl, strösocker och margarin så det blir en deg (en smulig sådan). Låt degen stå i kylskåpet i 30 min. Dela varje dumlekola i två halvor. Rulla degen till bollar, tryck i en dumlekolahalva i varje boll och lägg i aluminiumformarna.
Grädda i 200C i ca 10minuter (mitt i ugnen).
Ta ut kakorna ur ugnen och lägg på en noblesseskiva på varje kaka innan de svalnat så att chokladen hinner smälta på kakan. Ställ in kakorna i kylen. När chokladen stelnat är de färdiga att ätas! Förvara kakorna i kyl/frys.
1 ask noblesse mjölkchoklad
16 dumlekolor
2 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl
2 dl strösocker
400g margarin
32 aluminiumformar (mellanstorlek)
Blanda bakpulver, mjöl, strösocker och margarin så det blir en deg (en smulig sådan). Låt degen stå i kylskåpet i 30 min. Dela varje dumlekola i två halvor. Rulla degen till bollar, tryck i en dumlekolahalva i varje boll och lägg i aluminiumformarna.
Grädda i 200C i ca 10minuter (mitt i ugnen).
Ta ut kakorna ur ugnen och lägg på en noblesseskiva på varje kaka innan de svalnat så att chokladen hinner smälta på kakan. Ställ in kakorna i kylen. När chokladen stelnat är de färdiga att ätas! Förvara kakorna i kyl/frys.
Kommentarer
Postat av: Minna
Åh måste prova detta! TACK för receptet! Blev "hysset" bra föresten? hihi
Postat av: Henna
Vassego sötnos ;) Hoppas du får till kakorna! De är riktigt smaskiga.. man behöver bara äta en så är gottesuget över för ett tag :)
Hysset har nog gått bra.. får bara hoppas att det uppskattas också :S
Trackback