Gott Nytt År!!


Vill önska er ett riktigt GOTT NYTT ÅR kära läsare!! :)
2009 ska bli det bästa året hittills, eller vad säger ni?!




Se till att skåla i något bubbligt och njut av en underbar nyårsmiddag,
så hörs vi igen 2009!;)

Puss!


Snölykta!




Denna söta snölykta gjorde jag, Ted och lillasyster Heli på julafton!
Sorry för suddig bild..

Nyårslöften!

Nyårslöften.

Nyårslöftet för detta år var att inte äta chips eller godis - på ett helt år.

Hur det har gått?

Fenomenalt! Inget fusk här inte! Imorgon klockan 00.00 har jag vart ett helt år utan chips och godis. Strongt jobbat va?:) Det har periodvis varit jobbigt, men inte alls så jobbigt som jag trodde det skulle bli.. när jag vet att jag inte får äta/göra ngt särskilt så går jag oftast inte runt och tänker på det ens så då blir det aldrig att jag suktar efter det heller. Normalt går jag ju omkring och tänker på vad jag ska äta härnäst.. och då har chipssuget också oftast slagit in!:) Hehe.. Jag är beroende av chips, eller ja, har varit det iaf. Får se om jag kommer äta chips lika frenetiskt nu när jag får börja äta det igen.. har ju faktiskt slagit det här vadet en gång tidigare, då med mamma. Och när året gått åt jag fortfarande lika mycket chips. Precis som jag aldrig varit utan det, fastän jag även då klarade ett helt år utan. Godis har jag aldrig ätit så mycket av så suget efter det har jag inte haft särskillt många gånger. Däremot känner jag sug efter både chips och godis just nu då jag vet att det inte är så länge kvar tills jag får äta det!:) Så chipsen & dippen är inhandlad.. likaså godispåsen som jag får öppna imorgon efter tolvslaget! Jag LÄNGTAR!:)





Nyårslöfte  för nästa år då?

Jo, efter lite dividerande med mig själv har jag kommit fram till att jag inte ska äta mackor på ett år.

Varför?

Jo, jag är mackmissbrukare också. Går knappt en dag i skolan då jag inte köper en macka. Periodvis frossar jag i mackberg hemma som om det var de sista mackorna i världen. Haha. Jag äter helt enkelt för mycke mackor, och i och med att min mage sväller upp så att jag ser ut och vara gravid i nionde månaden då jag äter vetemjöl/mjölkproduker så ska jag vara snäll med min mage 2009, inga fler mackor alltså.
Har dock två undantag. Den ena är om det är mackor inblandat i middan. Dvs om det är tex toast med skagenröra, eller om jag äter typ tacos (tortillabröd). Den andra är att jag får äta knäckebröd. Det är det mjuka brödet jag ska sluta frossa i alltså.

Hur det kommer att gå? Ja, det lär ni ju märka då ni följer bloggen.. lär bli en hel del släpande av frukt till skolan för och inte frestas av mackköp om jag säger så!;)


MMm...brööööd.. :)


Julklappar!

Jag fick massor med oväntade och underbara julklappar i år!
Bland annat fick jag...


  • Olika presentkort


  • Pengar


  • Prenumeration på Kalle Anka


  • Badbomber från Lush


  • Almanacka med alla viktiga datum som när släktingar fyller år, osv , ifyllda.. (dåligt minne, javisst!)


  • Badsalt från The Body Shop


  • Tvål, bodylotion och parfym från Paris Hilton (luktar godis!)


  • Te med smak av gräddkola


  • Vattenkaraff från Iittala


  • Örhängen från Snö of Sweden
TACK ALLA NÄRA OCH KÄRA FÖR ALLA FINA KLAPPAR!!:)

2009 på intågande..

Kan ni förstå att det är nyårsafton imorgon? 2008 har verkligen gått superfort!! Året startade lite jobbigt för mig då jag hade restuppgifter från skolan jag samlat på mig 2007.. 2007 och början på 2008 var jag nästintill utbränd av allt jag hade på mina axlar..  hade knappt en ledig dag och var sjuk hela tiden av utmattning. Det var tufft. Riktigt tufft. Turligtvis har jag världens bästa Ted som fick mig och inse att jag måste ta det lungt. Jag kan inte göra allt jag erbjuds och göra, hur mycket jag än vill göra det. Jag måste ha ledig tid också, ha tid för avkoppling och egentid där jag inte har krav uppfylla.

Början på 2008 tog jag igen det jag hade släpande i skolan och började prioritera i mitt liv. Festkvällar byttes mot lugna hemmakvällar då möjligheter fanns. Hela 2008 har jag ju rest galet mycket, fram och tillbaka till Stockholm på diverse fackliga uppdrag. En resa till Turkiet med flickorna klämdes in och på sommaren var jag och Ted (som ni alla vet..) till Los Angeles. Så mycket resande hela 2008 har det varit. Å det är kul! Jag älskar att resa!:)

När mitt uppdrag som ordförande för FSAstud tog slut i november fick jag plötsligt en massa ny ledig tid, speciellt då skolan också gått jättebra och jag inte haft släpande och stressande skoluppgifter och göra! En massa ledig tid och jag hade glömt hur man är ledig. Jag har varit världens bästa person på och slöa och ta det lungt. Aldrig stressad eller uppjagad, kunde lätt sova hela dagarna om jag så ville. Men nu när jag blev ledig igen visste jag inte hur man var ledig. Stressen satt fortfarande i och dagar av slött tv-tittande gick inte. Satt kanske 5 minuter, sen gick det inge mer.. Tack och lov fanns Ted här även denna tid. Ryckte tag i mig och bokstavligen gav mig order om och ta det lungt. Sitta ner, titta tv, läsa en tidning eller vad som helst som inte var ansträngande. Sakta, men säkert lärde jag mig och koppla av igen. Så nu idag går det bra och koppla av igen.. fast fortfarande kan jag inte göra det längre perioder.

Fortfarande rycker min älskade Ted tag i mig då och då. Håller om mig, kramar mig och uppmanar mig att andas. Jag behöver inte springa runt hela tiden. Pulsen behöver inte vara på max, saker och ting behöver inte göras så fort hela tiden. Andas.

2008 har varit ett bra år. Ett år jag lärt mig otroligt mycket. Fått träffa otroligt mycke häftiga och engagerade personer genom Ordförandeskapet i FSAstud. Tagit igen skolan så den går hur bra som helst. Jag har lärt mig att andas igen. Jag har förlovat mig med the love of my life - Ted.

2009 kommer säkerligen bli ett turbulent år. Börja söka jobb i ett Sverige där det dras ner på arbetskraft och jobben precis inte tornar sig framför en.. troligast innebär det en flytt, om jag lyckats få jobb någonstanns i vårt avlånga land. Jag ska börja träna igen, efter att tränandet blivit galet lidande av mitt hektiska tidsschema.. jag längtar efter gymmet så sjukt mycket ska ni veta!! Och jag ska fortsätta andas.. samtidigt som jag ska sköta mina uppdrag i Valberedningen för både Saco Studentråd och FSAstud samt mitt uppdrag i FSA´s Redaktionsråd på ett ypperligt sätt. Detta är mina mål med 2009 iallafall!:)

Vad ska ni göra på nyårsafton? Jag ska ta det lungt med min älskade Ted! Vi ska göra finmiddag och njuta av gott vin i varandras sällskap. Det ska bli helt underbart.. lungt och skönt!!:) Ska faktiskt iväg till Maxi och inhandla nyårsmaten nu. Vi hörs senare! Ska berätta om mitt nyårslöfte då!;) Puss, tja!


The Hills Säsongsfinal!

Har precis sett klart säsongsfinalen av The Hills på mtv.com. Kommer det verkligen inga fler The Hills avsnitt nu??! Det måste det ju göra! Slutade lite knasigt annars måste jag ju säga... :) Ska inta avslöja ngt om ni ännu inte sett avsnittet eller säsong 4, men alla avsnitt finns att se på www.mtv.com som sagt, så kika!!;) Det händer en hel del oväntade ting om man säger så.. spänki!;)


Ringar!

Igår beställde vi äntligen våra förlovningsringar!!
Så om en vecka får vi äntligen ha på oss ringarna vi längtat efter i 8 månader! Vi har verkligen varit fattiga denna höst, Los Angeles resan var inte billig om man säger så..(men den var KLART värd det!!)..och vi har hela tiden vetat vilka ringar vi vill ha..och såhär länge tog det tills vi nu äntligen hade råd och köpa dem! Tack vare en hel del julklappspengar vi fått av nära och kära, TACK!!:)
Jag kommer självklart visa ringarna då vi fått dem här i bloggen!;)


Söndag

Det blev en jul i norr ändå! Måndag morgon körde vi mot Kiruna och tog en rajjd förbi Finland på vägen upp.
Det är verkligen mörkt där uppe. Svårt och förstå hur mörkt det egentligen är om man aldrig upplevt det själv, men fastän jag bott där tjugo år av mitt liv har jag på den stunden jag inte gjort det, glömt hur mörkt det egentligen är. Det är inget obehagligt mörker heller. Det är ett tryggt och omslutande mörker. Och det är så tyst. Tystnaden tycker jag också om, den är jag också trygg i. Och molnen där uppe. Har ni sett/märkt det? De är så nära. Det är en konstig atmosfär där uppe. Iallafall tycker jag det.. jag älskar naturen, tystnaden, mörkret, den vita snön, himlen som är så nära inpå.. men samtidigt klarar jag inte av och vara där så länge.

Många minnen dyker upp när jag är i Kiruna.. både bra och dåliga såklart.. De bra överväger, men de dåliga ger en klump i magen.. de otroligt jobbiga minnena som dyker upp just den här tiden på året.. det är den 3:e snart. Som alltid när jag är i Kiruna var jag och tände ljus för P.. och som alltid tyckte jag mig känna hennes närvaro. Jag stod inte P så nära, men vi var i samma kompisgäng och jag har många minnen från tider vi spenderade tillsammans. Fotboll, träning, skola. Många minnen. Den 3:e är på intågande och minnena sköljer alltid över mig. Den mörka tid som var vill jag inte komma ihåg, men den sköljer alltid över mig som en tsunamivåg var gång jag kommer till Kiruna. Jag vill bara minnas det goda. Det bra. Skratten. Saknaden försvinner inte. Jag antar att jag flyr från dessa minnen. Att det är därför jag inte klarar av att vara i Kiruna en längre tid. Det känns som att tiden står still där. Många gånger har jag märkt att jag befinner mig i samma diskussioner som jag var i för år sen när jag är uppe i Kiruna. Det är en otroligt kvävande känsla ska ni veta!

Men naturen är oslagbar. Att bara kunna slänga sig på skotern och fara i pudersnön medans adrenalinet flödar i kroppen. Att bara kunna ta fiskespöt och tältet och dra till fjällen för och fiska och campa. Dessa stunder är guld värda. Då kan jag njuta. Andas. Leva. Dessa stunder är Kiruna ovärderliga.

Julen i Kiruna hemma hosa familjen var underbar. Vi åt god mat, byggde snölyktor och lekte i snön. Självklart hann vi med det obligatoriska - fika på Café Safari och käka hamburgare på empes också. Gick på stan och la märke till de förändringar som skett sen förra året då jag gick på stan där sist..dvs: Intersport har flyttat, Hemtex och Kicks har öppnat nya butiker och en ny affär vid namn For those about to rock hade dykt upp. Den sistnämnda hade en hel del coola bandtröjjor, tyvärr hade de inte öppet på annandagen då jag skulle dit å shoppa.. :( I övrigt fanns det lika lite i stan som alltid.. men dte kan också bero på att när jag väl hade pengar (på annandagen) så var stan så fullsmockad med folk att jag i de flesta affärer vände ryggen till redan i dörren.. he he he :) Men jag köpte ett par Nike träningsbyxor på Team Sportia.. modell halvpösiga.. de blir perfekta att styrketräna och boxas i!:)

Det vart ingen utgång på juldagen heller.. och det var vi glada för då vi var till stan kring 22.30 och såg den enorma kön utanför Ferrum.. :) Vi tillbringade julen med att trycka i oss enorma mängder mat (eller ja, jag gjorde det iaf..:)) och mysa med familjen och lilla M som också var i Kiruna och härjade. Det var allt som allt en väldigt skön och lugn jul, precis som vi ville ha det!:) (Korten jag fotat där uppe ska ni få se snart och då ska jag också berätta vad jag fått i julklapp!;)..)

Vi kom till Umeå igårkväll och idag har vi städat hela lägenheten som såg ut som en krigszon då vi kom hem.. sen for Ted och repade och jag städade ur våran klädkammare som VERKLIGEN sett ut som en krigszon.. hittade massa kläder som jag inte sett på ett år typ.. hehe.. och slängde 6 soppåsar med skräp och nu är det ordning och reda där inne och man kan tillåme se vilken färg golvet har!! haaha!:)

När Ted kom hem från repet tyckte han att vi varit så duktiga idag att vi förtjänade att gå ut och äta.. sagt och gjort, vi tog bilen till Olearys där vi åt en guddomlig tvårättersmiddag... Mmmmm... :)

Imorgon ska vi på stan och ÄNTLIGEN beställa våra ringar!!! Vi fick lite julpengar så nu har vi äntligen råd och köpa de ringar vi vill ha och jag är så galet glad!:) Wiii! Ska också gå runt lite på rean här på stan och se om jag hittar ngt finurligt.. :)

Jo..en sak som jag tänkt berätta många gånger men glömt bort varje gång! Sist jag och Ted var på Olearys här i Umeå såg vi ingen mindre än Looserpappan från teliareklamen! Ni vet gubben som hela tiden gör allt fel? Han såg precis ut som i reklamen och betedde sig/gick tillåme på samma sätt.. haha. Ni skulle sett han. Tror inte han gör till sig i reklamen alls!;) haha

Teliapappan! :)

Vågar man hoppas?

Ted mår bra igen. Han har inte haft feber sen igår och har bara haft lite lite ont i magen idag.. så imorgon ska vi nog ta oss iväg norröver!! (peppar, peppar).. hoppas inget går snett denna gång, vågar inte hoppas för mycket, som ni kanske förstår..

Idag har jag bara tatt det lungt.. läst Eclipse.. badat.. sovit.. ätit lussekatter.. :) Å nu sitter jag och tittar på en charmigt dålig Reine & Mimmi i fjällen!:) Den är ju så dålig att den är bra.. haha!

Så.. nu för andra gången nu så önskar jag er en underbar jul!! Och kommer jag inte iväg till Kiruna imorgon lär ni höra mer av mig här.. ;)

God Jul Kära Läsare!;)




Kul Jul?

Idag skulle vi ju då åkt norröver.. tyvärr är vi kvar i Umeå för Ted har kramper i magen och feber, vilket han haft hela natten och fortfarande då alltså har.. en hel drös på hans jobb har haft magsjuka så det kan ju möjligtvis vara någon form av magsjuka han fått, men vi vet inte.. Jag har grinat hela morgonen för att vi inte kunde åka. Har ju sett fram emot färden så mycket. Saknar familjen.
 Tog bilen till stan med Katta. Tröstshoppade en klänning jag egentligen inte har råd med, köpte julklappar till katterna och handlade hem en massa julmust för och dränka mina sorger i (julmat har jag ju inte råd å köpa heller).
Kommer vi vara fast här ända till julafton? Jag hoppas verkligen inte det. Jag har ju sett fram emot att fira julen i Kiruna i år. Inte i regniga Umeå. Hoppas, hoppas, HOPPAS Ted blir frisk fort och att jag slipper bli dålig också.
För hur kul jul skulle det annars bli? :(

Jullov!!

Jullovet är ÄNTLIGEN här!!
Väskan är packad, katterna är nybadade och julklapparna är inslagna..
Imorgon tidigt, tidigt (klockan 5) börjar vår bilfärd till Kiruna där vi ska fira jul med min familj!
Under resans gång ska vi hinna hälsa på syster med familj i Luleå,
shoppa på ALKO, IKEA å andra affärer i Torneå..
Kommer med andra ord bli en lång dag i bilen!
Fort kan man inte heller köra då det är glashalt och massor med bilar i jultrafiken..
Vi ska iaf köra så lungt vi kan och sedan ska vi njuta av och ha jullov med god mat, slöa lovdagar och mycke lek och bus i snön!:)
Jag vet inte om jag kommer ha möjlighet att blogga så mycke norrifrån, då datorn hemma tydligen krånglar med internet.. men på fredag anländer vi till Umeå igen så då får jag uppdatera er om min julvecka!
Ha en alldeles, alldeles UNDERBAR JUL nu allihopa!:)
Puss på er!;)



Vårat pepparkakehus.. :)


Lussebullarna är nästan helt uppätna redan... :)

Julmys på garaget!

Igår var jag, Ted, Katta, Jenny, Sara, Lena och Sofie på Garaget och tryckte i oss galet mycke mat. Och galet god mat. Det var kött i stora lass och litervis med sås, som det ska vara ;).. Efterrätten var glassbuffé med mjuklass, massa olika såser och strössel.. vi bokstavligt rullade hem därifrån efteråt.. :) Jag, Ted och Katta fortsatte kvällen med vinglögg och Sunes Jul (Tack Katta!) och det var väldans mysigt! Tyvärr hann klockan bli mycke fort så vi var tvugna och gå hem och krypa till kojjs för och orka med den sista jobb/skoldagen före jullovet började!
Tack för en mysig kväll flickor och Ted såklart.. ;)


Ett glatt gäng!


Och underbar mat..


Ted åt Ribs portion Large som ni kan se... haha.. :)


Grönt glittersås.. :)


MMmmm...glassbuffé..:)


Miranda


Kattas ROSA gran!

Matmys me chixen

I måndags var vi och åt med flickorna på Shanghai. Vart tyvärr knappt nå kort tagna för vi var så hungriga att vi högg i maten så fort vi fick den inom räckhåll..hehe :)


Vart är riset???


Fyra små rätter.. :)


Hungriga flickor!



Dodgeballturnering!

Den 7:e december var det Dodgeballturnering som HVS ordnat. Klassen ordnade ihop ett lag och först skulle jag också delta under turneringen. Dessvärre vart jag snorig och förkyld till tusen så jag ville inte utmana ödet och bli sjukare (och inte kunna vara på skolan och skriva C-uppsats...), så det vart inget deltagande för min del. Däremot var jag och Ted självklart på plats och hejjade fram klasslaget The Ninjas till SEGER!!:)
Dodgeball är en underskattad sport må jag säga.. det är ju hur underhållande som helst! Om ni inte redan gjort det så måste ni se filmen Dodgeball, den är otroligt underhållande!:)



In action!



Ninjajubel!



Ninjahög!:)



Lagfoto med guldbollen!



Laget som vann bästa utklädnad!

Garaget

Har precis stigit upp ut ett hett bad och ska strax göra mig i ordning. Vi är ett helt gäng som ska på restaurang Garaget och sedan titta på Sunes jul tillsammans!:) Ska bli galet gott och trevligt!!:)
Kom hem tidigt idag.. skolan gick bra och nu har jag letat upp en bunt me låtar som ja ska göra skivor av till bilfärden norröver!:) jag mår BRA! Puss!;)

Onsdagkväll

Sitter och är nostalgisk. Fick låna en extern hårddisk av Mats så nu har jag laddat datorn full med musik (den vart ju tom efter crashen..). Många av låtarna ger minnen från olika tidsepoker i mitt liv. Som tiden då jag lyssnade på Eminem, har inte hört låtarna på flera år och massor med minnen dyker upp igen. Bra eller dåliga? Båda delarna faktiskt. En del låtar ger glädjevibrationer. Många har jag lyssnat på när jag tränat som en galning. Och bara av och höra dem nu igen, år efter, känner man hur pulsen stiger och musklerna skriker efter träning.. :)
Idag har vi tvättat kläder. Det måste vara något av det tråkigaste man kan göra. Fast diska är värre, jag vill ha diskmaskin! Men nu äre iaf gjort och det är skönt. Har också slagit in de julklapparna jag inte hann slå in i måndags, så nu är alla inslagna å redo för julafton!:)
Fick förresten julklapp från FSA idag, hade jag verkligen inte väntat mig! Men glad till tusen blev jag!:) Fick presentkort till  Ticnet och ett USB minne, skitbra! Precis vad jag behövde ju!:) TACK FSA och Ingabritt!:)
Nej, nu är det dags och krypa till kojjs. Lång dag med c-uppsatsen imorgon! Dagens uppsatsarbete gick sådär för mig, känner mig otroligt seg. Britta däremot jobbade galet bra. Jag är glad som har en så grym c-uppsats partner och vän!:)
Gonatt sötnosar!

God morgon!

Onsdag morgon. Jag är trött.. vart inge morgonpromme idag pga att det regna så mycke.. men fastän ja fick sova en timme extra så är jag så trött, så trött..
Jag och Britta håller på och skriva resultatet i vår C-uppsats just nu.. det går bra, fastän det känns som kroppen och hjärnan redan tagit jullov.. :)
En vecka kvar till jul.. har ni fått julkänslor än? Jag tror jag kommer få ordentliga julkänslor när vi väl kommer till Kiruna. Lördag morgon åker vi norröver. Tar vägen förbi Finland där vi bla ska besöka IKEA och ALKO.. :) Rolig roadtrip är vad det blir!
Hoppas ni är pigga och mår bra! Ha en mysig lillördag idag!:)

Tjuvat.

Jag har öppnat min första julklapp. Frestelsen blev för stor. Stygg flicka jag är!
Det var en badbomb. jag älskar och bada!
Tack svärmor!:)

Lucia Movie Night!

Jag har glömt och berätta om Luciavakan jag, Ted och Katta var på! Klockan 00.00 natten mot lördag samlades drygt 300 förväntansfulla biobesökare på SF i stan. Stora biosalongen var fullsmockad, om man bortser från en plats som gapade tom. När vi kom dit fick vi snällt visa legg, hänga av oss jacka och väskor för ingen fick ha sådant på/med sig. Sedan fick vi varsin plastpåse innehållande varma chips, minute maid breakfast juice, en apelsinfestis och en energidryck (som alla andra utom jag fick:( ). På biobiljetten fick vi också nöjet att hämta ut en liten popcorn när helst vi ville under natten. Och under pausen av film två och tre fick vi en macka och en stor festis att trycka i oss. Emellan filmerna var det bland annat bioaffischförsäljning, tävlingar och godisregn. Ted vann en mössa genom att han tecknade ett avtal om att han aldrig ska dricka alkohol och sedan sätta sig bekom ratten, jag och Katta skrev också på detta kontrakt men blev mösslösa!:) Poliserna var iaf snälla nog att berätta att man får slå så mycket som behövs för att förhindra att någon onykter person sätter sig bakom ratten. De andra tävlingarna hade vi ingen större lycka med, man skulle bla gissa filmmusik och filmcitat.. de var vi inge bra på. :)
Nåväl, så var de dags för den första filmen.. det gick ett sus i biosalongen och jubel utbröt när folk förstod vilken film det var.. Det var...



.. Yes Man som hade VÄRLDSPREMIÄR!!:) Filmen var hur rolig som helst. Helt enkelt en typisk Jim Carreyfilm! Om ni gillar han ska ni definitivt se den, lite som LiarLiar skulle jag vilja påstå att den var!:) Vill ni se Yes man så har den premiär 19 december!
Andra filmen som visades var..



..Allt Flyter..(Ursäkta den lilla bilden men den var allt jag hittade). En svensk film alltså. Jag är ju inte sååå mycket för svenska filmer och denna hade ganska kass dialog.. men emellanåt var den riktigt rolig iaf.. Speciellt när JARMO PITKÄNEN trädde in och skulle vara med i Konstsimslaget, haha.. killen måste ju vara en avlägsen (eller nära) släkting åt mig.. eller inte.. :) Skrattade gott åt Jarmo Pitkänen iaf och Ted och Katta armåbågade mig på varsin sida.. inte ofta man får höra sitt efternamn på bio/film om man heter som jag ska ni veta!:) Vill ni se allt flyter så har den premiär den 25 december!
Den sista och tredje filmen trodde och hoppades jag på skulle bli en action/skräckis, men icket.. de bjöd oss på en tredje komedi! Denna gång var det..



..Zack & Miri Make A Porno..(nu hittade jag inte heller en större bild..sorry).. en Seth Rogan rulle (ni vet han som var med i bla På smällen?). Komedi. Ett fattigt par vill tjäna pengar och bestämmer sig för och göra en p-rulle men så händer ditt och datt å sätter käppar i hjulet, om man säger så.. den var nog den sämsta Seth Rogen filmen jag sett, tycker han brukar va me i rätt så roliga filmer. Kanske var det att klockan var 05.30 när filmen slogs i gång eller så var den bara dålig. Lite skratt blev det iaf. Vill ni se en knasig komedi med mycket sex inblandad ska ni besöka biografen tidigast 9:e januari då filmen har premiär i Sverige!:)

Vi kom hem kring 8a på lördagsmorgonen.. lagomt möra. Jag var så trött att jag knappt orkade prata. Och så mätt. Efter allt drickande och popcornsvullande. :) Vi sov i 4 timmar, sen ringde telefonen å syster sa att de var påväg med M på besök. Så då var det bara å stiga upp och goggeligogga med M den korta lilla stunden som de hälsade på, även denna gång vart han överförtjust av kissemissarna!:) På lördag ses vi igen lilla M!

Och ni! Har ni möjlighet att besöka ett biovaka någongång så kan jag rekommendera det VARMT!;)

Twilight igen!

Idag har jag vart å sett Twilight på bio för andra gången. Denna gången hade jag läst boken innan och kunde analysera filmen lite bättre, förra gången hade jag ju inte ens sett trailern innan och visste inte vad jag gett mig in på.. haha.. ;)
Hade äran att ha Britta med mig och stackarn som fått höra mig tjata om Twilight (och New Moon) i veckor nu fick se vad jag tjatade om, eller nåja, lite iaf.. böckerna är såklart alltid bäst. Hon tyckte filmen var bra iaf, trots att jag antagligen gett henne världens största förväntningar på den med mitt tjat!;)
Ohh.... Twilight är bra. undrar om jag ska se filmen igen? eller kanske ska ge mig till tåls tills dvd´n släpps och haffa den då?;)

Nu är alla juleklappar inhandlade.. egentligen vill ja köpa fler, men slantarna räcker inte till :( Längtar efter att ha en ordentlig inkomst så att man äntligen kan spendera lite hejvilt ;) Men, med tanke på att bara en person i klassen ovanför våran (dvs dem som slutar efter jul) fått jobb än så länge å de söker frenetiskt ser ju inte framtiden så lovande ut... :( Kanske ska man ta och läsa till master direkt ändå? Orkar man det??.. Jag vill ju ha jobb. Och pengar.

Men vet ni? Jag fick ett mail idag. Ett mail som BEKRÄFTADE att I´m going to HELSINGFORS i mars!!! Tjooohhoo!:) De var tydligen jätteförväntansfulla för och få dit mig.. ehhm, undrar vad de förväntar sig av mig???! :) Spännande till tusen ska det bli! Och ni ska väl följa med mig på min resa dit i min blogg? Såklart ni ska!;) Puss!

Lagad!

Äntligen är min dator hemma igen. Hel. Men allt är borta från den. All musik, alla arbeten, alla foton jag sparat.. inte särskilt roligt som ni kanske förstår.. en hel del har jag sparat på skivor, men exempelvis så har alla kort jag tagit de senaste månaderna försvunnit.. som de från kongressen exempelvis.. :( Turligt nog har jag ju lite bilder upplagt här på bloggen så alla försvann ju inte helt och hållet!!

Idag var skoldagen oändligt lång och seg. En riktig måndag. Behöver verkligen jullov så jag kan vila upp mej ordentligt och få nya krafter inför nästa år!! Fyra dagar kvar att hålla ut ;) Efter skolan gick jag och flickorna ut och åt på Shanghai, det var tokigt gott och jag åt galet mycket som vanligt :) Älskar kinamat! På torsdag ska jag å Ted å Katta å Jenny å Sara å hm.. ngn till vet jag nog att det är (senil).. iaf vi ska på Garaget och äta, det ska bli galet gott!!!:) Sedan blir det sunes jul och glöggmys :) passar mig perfekt!

Denna vecka kommer vara ganska hektiskt i övrigt. Långa tröttsamma skoldagar, måste packa väskorna (på lördag åker jag och Ted upp till Kiruna för och fira jul!), tvätta kläder, tvätta katterna, städa lägenheten, fixa skivor till bilfärden norrut och såklart köpa de sista julklapparna!!!:) 

Igår monterade vi ihop och dekorerade vårt pepparkakshus och jag lyckades med bedriften att klistra fast dörren uppåner!! klantig som man är.. :) ni ska iaf få se konstverket så snart jag orkar lägga upp bilderna på datorn ;)  Idag har vi slagit in massor med julklappar också. Hur roligt som helst!:)

Läste ut New Moon imorse. Har verkligen dragit ut på boken så mycket jag kunnat, vilket inte är lätt när det enda man går omkring och tänker på är vampyrer för tillfället... hahha.. nåja, lånade ut boken idag och lovade mig själv i fredags att jag inte får börja läsa på tredje boken Eclipse förrän jag fått jullov (så att jag ska hinna göra alla måsten i veckan), vilket jag såklart bittert ångrar nu då jag bara vill andas in ny-bok doften och sluka sidorna i den! Ted är duktig på att påminna mig om mitt löfte iaf, hmmft :P

Kraschad dator!

Igårkväll kraschade min dator. Och den vill inte vakna till liv igen :( Detta betyder att ni antagligen inte kommer få nå blogginlägg från mig under helgen, beroende på när (och om!) jag får den lagad. Världens bästa Mats har lovat och ta sig en titt på den, tur att man har smarta vänner!;) Hoppas han kan återuppliva den, har så mycket grejjer i den som jag verkligen inte vill bli av med (foton, musik, arbeten och dylikt). Håll tummarna nu!!!

Sitter på skolan nu och skriver. Jag och Britta har precis tagit helg efter en vecka som gått hur fort som helst. Snart är det jullov! Imorgon är det lucia och ikväll ska jag, Ted & Katta på Luciavaka på SF. de ska visa tre smygpremiärer och vilka filmer det blir får vi inte veta förrän inatt!! Klockan 00.00 börjar vakan!:) Ska bli hur skoj som helst och jag ska sjävklart rapportera om vilka filmer ni sen inte får missa när de släpps!;)
 
Imorgon blir det julfest hos J, M, L & M!:) Både jag och Ted ska dit och om det blir fest eller en lugn kväll återstår att se!;)

Ha en UNDERBAR helg nu!:) Puss,tja!

Torsdag

Om jag bortser från tandläkarbesöket som jag berättade om i föregående inlägg har jag haft en ganska bra dag. Väldigt lång dock. Kom hem för en halvtimme sen ungefär och har då vart på skolan hela dagen. Efter att jag och Britta avslutat dagens C-uppsats slit så åt jag min medhavda middag och däckade på en av bänkarna i skolan. Sååå trött. Behövde min powernap på 10-15min för att orka med föreläsningen som vi i FSAstud ordnade tillsammans med ATUM. En föreläsning som handlade om dolda handikapp efter skalltrauma. Intressant.

Hemma nu. Ska krypa ner under täcket och läsa ett till kapitel ut New Moon innan jag somnar. Men,  ni skulle sett mig igår. Där låg jag i ett hett bad och läste medan tårarna sprutade. Jag grinade och grinade och det var länge sen jag grinade så mycket som jag gjorde igår. Hela själen värkte och jag ville egentligen bara kasta boken hårt mot väggen. Så ledsen och upprörd var jag. Men jag kunde inte sluta läsa. Och kan fortfarande inte. Det måste bli bra igen. Det bara måste det. Och just nu läser jag i ett rasande tempo, jagar efter att allt ska ordna sig. Jag är inte normal när jag är såhär fängslad av en bok. Haha. Ni skulle skratta gott om ni såg mig. Och era farhågor om att jag lider av diverse psykiska åkommor skulle besannas!;) Som jag skrattar, gråter, pratar och gestikulerar när jag läser.. haha.. jag skulle nästan vilja se mig själv göra det. Eller nä. Inte det heller :)

Tandläkaren

Idag var jag hos tandläkaren. Jag skäms när jag erkänner att det var 5 år sen jag sist var hos en. Att jag inte kommit till skott förrän nu!! Men. Inga hål. Vart förbluffad när jag fick min dom. Inga hål? Jag hade förberett mig på en HEL DEL hål.. inte för att jag har ont i någon tand eller så, det är bara så att jag alltid haft hål när jag varit hos tandläkaren, en eller flera. Endast en gång kan jag minnas att jag var hålfri. En gång. Det kan ju möjligtvis vara nån fler gång såklart, men här har ni tjejen som haft sitt andra hem hos tandläkaren. De har dragit ut, jag vet inte hur många tänder. Lagat, jag vet inte hur många, hål. De har till och med flyttat en tand från den övre tandraden till den nedre. Och det var just det sistnämnda som skapade kaos i min hjärna idag. Det är nämligen så att till 99% säkerhet håller den flyttade tanden på att förstöra sig själv inifrån på något ej förklarat vis. Tydligen något som är ganska vanligt bland just flyttade tänder och även rotfyllda tänder. Eftersom jag inte har ont i tanden så var det tydligen inget akut. Tandläkaren sa att jag ska bli undersökt av en specialist för att hon ska bli helt säker på att hennes hypotes är korrekt. Är den det, vilket den ju tydligen nu är med all sannolikhet så måste den tanden dras ut. Tanden sitter på nedre tandraden litet till vänster från mitten sett så kosmetiskt skulle det alltså inte vara kul och ha en stor glugg där. Det skulle inte heller vara kul att hela tandraden kommer bli än sneare och därmed spoilera 5 års tandreglering... Det är inte heller kul att ett tandimplantat tydligen kostar minst 25 000. Inte precis de pengarna jag har på banken. :( Remissen är nu iaf skickad till specialisten så någongång efter jul skulle jag bli inkallad för min nästa dom.
Snälla, snälla, SNÄLLA tandspecialist. Säg att det inte är något fel på min tand!!



New Moon

Hjärtat slog två extravolter när jag kikade ner i brevlådan å såg att mitt paket från Adlibris kommit!
New Moon och Breaking Dawn är nu i min ägo, vilket innebär att jag har alla böcker som än så länge släppts i Twilight-serien. (Stephenie Meyer skriver för tillfället på den femte!!).
Jag är mitt i kapitel två nu och det är riktigt jobbigt. Hur kommer detta gå???
Rädd för att det blir en lång natt, rädd för att boken/böckerna ska ta slut alledeles för fort. Därför läser jag varje mening två gånger innan jag går vidare, jag är knäpp jag vet!:)
Nu - Varmt bad och en spännande fortsättning i New Moon - Måtte detta sluta bra!!!!



Tisdag

Kung Fu Panda var riktigt bra! En bra film om att man måste tro på sg själv för att lyckas, sant å bra!

Min vardag är inte så spännande just nu. Jag å Britta knåpar med C-uppsatsen för fulla muggar och är i ett stadie där vi läser vetenskapliga artiklar.. sida efter sida.. så att ögonen och huvudet värker.. Inte så spännande med andra ord. Det går bra iaf, och det är skönt!:) Imorgon ska vi byta pluggmiljö, vi ska sitta på Café Göteborg och fika och skriva på våra tabeller.. :) Hur mysigt som helst!

Idag har jag vart på cellprov. Det gjorde ont. Nu är det bara och vänta i 6 veckor så får man svaret på om man har livmodercancer eller icke. Får väl hoppas på det senare?

Idag fick jag tre stora röda rosor av min älskling. Han är ju bara för underbar!!:) TACK FÖR ATT DU FINNS TED!!

Igår läste jag ut Twilight. Jag är verkligen besatt av serien nu. typ det enda jag pratar om, så jag ber om ursäkt till min omgivning för det ;)  Väntar på nästa bok nu och HOPPAS den kommer imorgon, Adlibris får inte sega sig en dag till om jag får bestämma!!! Början på New Moon står i slutet av Twilight och det är så spännande, så spännande.. can´t wait!:)

Nåväl.. trots att jag väntar ivrigt är det kanske bra att böckerna inte damp ner i brevlådan idag.. har ju trots allt världens tjockade hög med vetenskapliga artiklar och plöja tills imårn.. inget får distrahera mig denna tisdagskväll.. eller jo, ska baka lussekatter.. men i övrigt så!:) 

Föresten så läste jag i tidningen igår att regissören som gjorde Twilight filmen har hoppat av New Moon, pga att hon inte är nöjd med manuset och för att filmbolaget (och världen) skriker efter uppföljaren och vill ha den färdigproducerad snarast. Får väl hoppas att det blir en bra regissör som tar över och att tidshetsen inte får filmen och bli kass. Fast jag måste ju medge att jag en av dem som gärna vill se nästa film inom en mycket snar framtid.. ;)




En snabbis!

Jag har haft en grym helg. Ska berätta mer om den när jag hinner. Nu ropar sötnos på mig - vi ska se Kung Fu Panda!:)

Metal Madness

Ikväll är det, som ni ser i det senaste inlägget - Metal Madness.
Ska dit och se Teds band Royal Jester och jobba i garderoben. Att jag ska jobba i garderoben fick jag veta för 15min sen så nu får jag speeda upp mitt schema för dagen lite.. dvs hoppa i badet omedelbums!:)
Ni kommer väl och ser dem ikväll? Jag ska då (som alltid) fota som en toka.. ;)
Hoppas ni får en grym lördagskväll!
Puss!

Royal Jester!

Be There!;)


En drog..

Jag är helt fast. Beroende. Känner begäret.

Av vad?
Inte alkohol.
Inga tabletter.
Inga sprutor.

En bok.

Vilken?

Twilight.

Ni vet filmen jag berättade om för en vecka sedan?
Den ja.
Varmyprfilmen.
Filmen som var så bra att jag forskade i ämnet och fann att fyra böcker var skrivna.
Fyra.
Det tog en dag så hade jag köpt två av dessa.
Nu har jag läst halva första och TRO MIG jag försöker läsa så sakta jag bara kan för att de inte ska ta slut så fort.

Jag är kär.





Äntligen fredag!

Fredag är äntligen här! Jag är HELT slut. Var i skolan 9-15, sen på stan, sen hem, hann vara hemma typ 45min så kom Teddy hem och vi åkte å handlade och dylikt i tre timmar.. trött eller trött?

Vi hade samtal med vår handledare idag och det gick jättebra så nu ska vi börja lusläsa våra artiklar som vi ska granska, ÄNTLIGEN!!:) Hoppas de håller måttet så att vi får användning av dem bara.. ;)

Om kongressen!


Helgen på Skogshem & Wijk, där kongressen hölls, var verkligen en lärorik och spännande upplevelse. Detta var min absolut första kongress och en alldeles fantastisk sådan!:)

Ombuden som närvarade under kongressen kom från Agrifack, Akademikerförbundet SSR, Civilekonomerna, DIK, Jusek, LSR, Lärarnas Riksförbund, Naturvetareförbundet, Sveriges Farmacevtförbund, Sveriges Ingenjörer, Sveriges Läkarförbund, Sveriges Tandläkarförbund och såklart – Jag & Matilda från FSA!

 

Mötespresidiet bestod av Anna Rohlin Larsson (Studenthandläggare i FSA), som var en av två mötessekreterare, den andra var Mikaela Staaf (Saco Studentråds förra studenthandläggare) . Mötesordförarna var Anna Neuman och Thomas Laurell – vilka gjorde så att verkligen alla hängde med under mötet och gjorde det även fantastiskt roligt med härliga kommentarer om ditt och datt! Thomas, tidigare Ordförande i Saco Studentråd, firade sitt tionde år på kongressen – vilket visar på hur fantastiskt roligt det är där.

 

Kongressen var upplagd så att alla inkomna motioner, valberedningens förslag till ny styrelse samt propositionerna diskuterades på så kallade påverkanstorg. På dessa torg fanns funktionärer som höll i torgen och hjälpte till med förklaringar om det var någonting man inte förstod. På torgen fick man chansen att fråga hur förbunden/styrelsen/valberedningen hade tänkt och även diskutera för och nackdelar med yrkandena. Sedan fick man skriva på vilka förslag man höll med om och vad man tyckte skulle tas upp i plenum för beslut. Eftersom vi i FSAstud hade två ombud, hade vi också två röstetal.

 

Efter att allt diskuterats på påverkanstorgen så togs de motioner som hade fått flest röstetal upp för diskussion och omröstning i plenum. Det var en hel del som vågade gå upp i talarstolen och tala för sin sak i ett försök att värva röster och det var mycket roligt och spännande och följa dessa tal!!:)

 

Det som bestämdes under kongressen var bland annat vad Saco Studentråd ska arbeta med under 2009 – arbetet ska fokuseras på studenternas studiesociala situation och verka för att förbättra den ekonomiska situationen under studietiden, verka för höjt studiemedel för högskolestudenter, verka för avskaffandet av fribeloppet, arbeta med dimensionering av högre utbildning, osv. De ska också verka för att doktorander, lektorer, adjunkter och professorer har en pedagogisk utbildning på minst 15 högskolepoäng, rätt till praktik på alla utbildningar, osv.

 

Något riktigt spännande som hände under mötet var då proposition 3, som handlade om uppdatering av den gamla stadgan, röstades igenom. Vid paragraf 11 fanns två alternativ att rösta för att det skulle stå, den ena var: ”Studentsektion har rätt att motionera” och den andra var: ”Studentsektion och enskild medlem i studentsektion har rätt att motionera”. (Det handlade uppenbarligen om vem som skulle ha rätt att motionera till kongressen.) Enkel majoritet är det som gäller vid röstning på kongressen och efter att alla röstat och justerarna räknat antalet röster stod det klart att det ena förslaget hade fått 17 röster och det andra förslaget också fått 17 röster – det var allts lika!! Skratt utbrast i plenum när mötesordförarna tagit sig en ordentlig titt på de gällande stadgarna och kommit fram till att det där stod ”Vid lika röstetal avgör lotten.”!! Vi fick då alltså lotta om hur det skulle stå i stadgarna!!:) haha! Alternativ två vann, vilket betyder att nu har varje enskild medlem rätt att motionera till kongressen!!


Efter viss omröstning om hur det skulle stå i stadgarna, röstades denna igenom med en klar majoritet – nu ska den upp till Saco, vilka också måste rösta för de nya stadgarna för att de ska börja gälla.

 

En hel del beslut gjordes alltså under kongressen och hel del intressanta diskussioner fördes. Högskole- och forskningsminister Lars Leijonborg höll ett tal under lördagen som var väldigt intressant och även Sacos Ordförande Anna Ekström höll ett spännande tal där hon bland annat berättat om hur det var då hon själv blev fackligt aktiv.

 

Här kommer namnen på Saco Studentråds nya styrelse:

Ordförande – Stina Hamberg (Jusek)

Vice ordförande – Maria Karlsson (Jusek)

Ledamot – Sofia Andreasson (LR-stud)

Ledamot – Senait Berhane (Civilekonomerna)

Ledamot – Patrik Hansson (Agrifack)

Ledamot - Yasri Khan (Akademikerförbundet SSR)

Ledamot – Jeanette Lindberg (Sjukgymnaststudenterna)

Ledamot – Mikael Leisjö (Civilekonomerna)

Ledamot – Amanda Sjöquist (DIK)

Verksamhetsrevisor – Ludvig Larsson (Jusek)

Verksamhetsrevisor – Johanna Pallin (Läkarförbundet)

Valberedning – Eva Westerberg (Avgående ordförare i Saco Studentråd och medlem i DIK)

Valberedning – Michel Rowinski (Jusek)

Valberedning – Henna Pitkänen (FSA)

Valberedning – Marina Kalafatidis (minns inte förbundet)

Valberedning – Kaija (minns inte förbundet)

 

Lördagskväll hölls en bankett som var full av tal, sång, mat och spännande diskussioner.

En sådan här helg lär man sig både mycket nytt, får vara med och påverka Saco Studentråds arbete, vara delaktig i valet av ny styrelse samt är ett ypperligt tillfälle att knyta nya kontakter! Själv träffade jag dels många som jag tidigare träffat på exempelvis ordförandenätverk (alltid lika roligt och ses) samt en hel del nya människor som jag givetvis kommer att fortsätta hålla kontakten med!:)

 

Som ni märkt, om ni nu läst hela texten, var jag en av de fem som värvades och valdes till Saco Studentråds Valberedning! Detta ser jag som ett lärorikt, roligt och spännande uppdrag. Ser fram emot att få dyka ner i hur Saco Studentråd arbetar och vaska fram en varierad och proffsig styrelse tillsammans med de andra i valberedningen, styrelsen som alltså kommer att väljas under kongressen 200 9. Att sitta i Saco Studentråds styrelse är både ett ärofyllt, lärorikt och spännande uppdrag – och en ovärderlig merit då du söker jobb. Eftersom Saco Studentråd är Sveriges största frivilligastudentorganisation har man möjlighet att påverka inom studentpolitik på nära håll!

 

Tyvärr dog min kameras batteri söndagmorgon så jag fick inget kort på den nya styrelsen.. :(


Saco Studentkongress 2008

Kommer skriva mer om kongressen senare, tog lite längre tid än jag beräknade och trycka upp 40 kort från den.. ;) Ni får njuta av bilderna så länge så berättar jag mer senare!



Eva Westerberg öppnade kongressen



Kongressfunktionärerna presenterade sig






Kongressekreterarna Anna Rohlin Larsson & Mikaela Staaf



Mötesordförarna Thomas Laurell och Anna Neuman



Matilda och jag representerade FSAstud



Sacos Ordförande Anna Ekström höll tal



Anna hyllade Evas och styrelsens arbete i Saco Studentråd



Styrelsen presenterade sig också!



Lars Leijonborg talade om viktiga studentfrågor



Han svarade också på våra frågor



Och var engagerad :)



Eva kandiderade till valberedningen



Påverkanstorgen engagerade oss



Och viktiga diskussioner fördes!















Klaras dotter siktar mot toppen genom att engagera sig tidigt!;)



Jag och Matilda satt längst fram i kongressalen!



Vi fick inte rösta nej på kongressen!:)



Sakrevisorerna Michel Rowinski & Marina Kalafatidis



Maria var först med att gå upp i talarstolen och tala för sin sak



Thomas höll ordning och reda på oss bland alla beslut som togs



Eva Westerberg avgick som Ordförande för Saco Studentråd



Mitt fina rum på Skogshem & Wijk



Senait Berhane och Matilda är bankettfina!:)



Smaskig lax till varmrätt :)



Proffsig toastmaster!



Och en engagerad Johanna höll i bankettens sångframföranden



Klas Herman Lundgren är Uppsala Studentkårs Ordförande och var en av alla talare under banketten



Eva är härmed medlem i den exklusiva "Föredettingarnas klubb"!:)



Efterrättsbuffé!



Vi skålade en hel del..:)



Vinet var ljuvligt gott!



Annas bord sjöng snabbast av alla!:)



Och vi dansade!



Och vi sjöng!!



Söndagkväll..shopping i ett julmysigt Stockholm.. :)

Glöggpremiär!

Nu ska jag dricka årets första glögg! ÄNTLIGEN! Har sett fram emot det såå mycket!:)
Imorgon börjar jag skolan först 11, dessförinnan ska jag uppdatera er om kongressen så håll utkik imorgon!
Nu ska jag krypa ner med min älskade bok och en rykande mugg glögg.. dricker ni er glögg med mandel och russin? Jag föredrar rent.. ;)



Bild från recept.nu

Julstök!

Har julstökat här hemma i fyra timmar nu och nu skiner lägenheten och är sådär underbart jukmysig! Har inte så mycke julprylar, men det få jag har (typ ljustake, julkappa till köket, min issnötomte) ger definitivt julstämning!.. ska köpa nått mer på fredag när jag å Teddy ska julshoppa litegranna.. :)
Börjar känna mig som en människa igen nu.. trots att jag är grymt förkyld och snorar gärnet! Känner mig inte som en zombie nåmer alltså..:)
Jag och J var på bio och såg "Låt den rätte komma in" i måndags.. filmen var helt okay, men långt ifrån lika bra som Twilight.. ;) Killen som spelade huvudrollen i Låt den rätte komma in var hur grym som helst! Det var han som gjorde filmen helt okay alltså!:)
När vi skulle köra hem från bion (vi fick låna Teds bil) fick jag PUNKA!! Höger framdäck small i ålidhemstunneln och jag vet inte vad jag körde på alltså.. först fatta vi inte heller att det var punktering på bilen.. funderade bara över vad det var som smällde.. sen börja ratten bete sig alldeles knasigt så jag körde in på en parkering och ringde Ted och sa att bilen är konstig.. han trodde det bara berodde på att det var slirigt på vägen pga allt is och att det var därför den ryckte.. men jag kände ju innan hur det kändes när det slirade.. (är inte supervan och köra bil än..:)) Iaf så bestämde vi att jag skulle försöka köra hem iaf.. började backa och ratten ryckte mer än tidigare, nä nu går vi ut och ser om det är ngt som tar emot.. och då såg vi den.. Punkan.. höger framdäck var helt kaputt och det var bara och ringa Teddy igen och förklara sig..  han lyckades turligen få tag på Christ som kom susande med sin bil och hjälpte oss att byta däck.. TACK!:) Min första punktering alltså.. ännu en milstolpe i livet nådd alltså!;)



Hej sötnosar!

Detta inägget blir kort för jag ska på bio alldeles strax! Kommer uppdatera om helgen som varit och annat som jag inte hunnit uppdatera under de närmaste dagarna så håll utkik!:)
Jag känner mig som en zomibie idag efter en natt med alldeles för lite sömn (mitt flyg var tre timmar sent å landade 1.30 inatt!!).
Men som sagt, uppdateringar är på G, håll ut!;)

RSS 2.0