The Last Bounce

Det här vill jag också gå på..
Ngn som vill med?!


Jag vill! Jag vill! Jag vill!


Kaffe på datorn är inge bra

Hej sötnosar! Jag är ledsen för sen uppdatering men jag har vart utan internet hela veckan för att datorn råkade dricka lite för mycke kaffe förra veckan.. vi trodde inte den skulle överleva översvämningen men mirakulöst nog så gjorde den det sen!

På jobbet går det jättebra, längtar tillbaka när jag åker därifrån så det är ju ett gott tecken :) Det är både lärorikt och spännande! Dock så är jag extremt trött på kvällarna fortfarande när jag kommer hem.. vilket resulterar i tidiga läggdaxer! men jag går ju upp tidigt också så de går väl jämt ut.. På helgerna sover jag som en stock, som idag när jag vaknade 12.30... uupppz... :)

Var och fikade med fina Ida igår! Har inte sett henne sen före sommaren nångång så de var verkligen hur skoj som helst och få uppdatera sig lite :) Snart får vi dra ihop en fest tillsammans också, nu när vi äntligen bor i samma stad igen!

Minna, min sambo för er som inte vet, har åkt till Stockholm för att titta på Depeche Mode konsert i Globen.. Jag vill också se nå bra band i globen.. men ngt Depeche Mode fan är ja inte.. längtar däremot till Sonisphere i augusti, dit bara måste jag!!!! Ska ni dit med??

I måndags fick jag min första lön på länge, ni kan tro att det var underbart! Firade med att bjussa Minna på tvårätters på restaurang, smaskens :) Har börjat kika på lägenheter också nu.. lämnat intresseanmälan på 2st i centrum men månadshyran på dessa är nästan 10000.. å då är dom på en 70-80kvm..  får ta och börja kolla på lägenheter kontinuerligt nu, så att man förhoppningsvis kan få ngt som man kan känna sig nöjd med.. vill inte bo allt för långt från stan heller då jag helst ser att jag har gångavstånd till tågstation då jag pendlar.. men får se vart vi slutligen hamnar :) Det måste ju vara kattvänligt också så de sätts in i beräkningen när val av lya görs!

Igår drack jag och min fina sambo lite vitt och jag åt räkor och vi svamlade och tittade på Robinsonfinalen, är såååå glad att mobbaren Jimmy inte van hela kalaset! Helst hade jag sett att Mats vann. Han har inte paktat och mobbat ut folk osv.. Men en norrlänings vinst klagar man inte åt ;)

Till veckan hoppas jag på ett biobesök.. hade velat se filmen Precious. Har ni sett den? Den verkar ha fått bra kritik iaf!

Är i behov av lite sol. En solsemester hade verkligen inte suttit fel alltså.

Håll kaffekoppen långt borta från datorn!



Liten

På bilden ser ni mig i en lite yngre variant..
Snygg va?! ;)


Seg

En seg måndag är vad detta är. Började träna i tisdags och de vart 4 träningsdagar förra veckan men idag bangade jag pga att jag fortfarande har träningsvärk efter fredagens armpass.. uh! Jag sov dåligt förra natten vilket resluterade i att jag var extremt trött på jobbet idag. Det ska åtgärdas med en tidig sömn ikväll!
Västerås bjuder på lite varmare väder nu, vilket gör att slasket börjar krypa fram samtidigt som det snöar.. jag fasar för näre är helt plaskblött, har nämligen inga stövlar :/
Ojj, vad jag har tragglat arbetslöshetsförsäkringslagar idag, själva lagtexten måste ju vara minst en mil lång (bara för den försäkringen). Längtar tills på torsdag då jag får vara med min mentor när hon träffar arbetssökande.. jag ska arbeta med arbetslivsinriktad rehabilitering när ja är färdigutbildad och det ska bli hur skoj som helst!:)
Min sambo har slocknat på soffan, stackarn har fått massa akupunkturnålar i sig idag :( Nej, nu blire en dusch å sen hopp i säng med en bok! Jo, en sak till! Bloggen kommer ändra utseende snart, min proffisga sambo som håller på att designa värsta snygga headern åt mig!:) Wii!

Första arbetsveckan!

Nu har jag jobbat min första vecka! Det känns kanonbra!! Känner mig verkligen välkommen av kollegorna som verkar vara hur bra som helst! Vi är ett gäng på ca 10 personer just nu, några är inlånade från andra förmedlingar för att lära upp oss som är nya. Jag var den första nyanställde som började, nästa kommer på måndag och sen skulle en komma i mars..den fjärde minns jag inte när hon skulle dyka upp. Fast vi är ändå två som läser basutbildningen på webben just nu då en tjej som tidigare arbetat som jobbcoach nu sedan i november arbetar som arbetsförmedlare och går utbildningen samtidigt som jag. Den delen av utbildningen vi gör just nu finns på webben. Mycket lagar och förordningar. Det är ett gediget regelverk som vi ska ha koll på när vi gör våra beslut! Jag kan lungt säga att jag har lärt mig en hel del redan första veckan! Men det lär ta tid innan man börjar ha BRA koll på saker och ting, och de säger de att det gör också..att man aldrig blir "fullärd", speciellt då regelverker ändras titt som tätt!

Får se när jag får åka på utbildningsdagarna som antagligen är i Stockholm. Då är man där en ca tre dagar och utbildas samtidigt som många andra. Men eftersom arbetsförmedlingen rekryterat en hel del folk i hela landet nu kanske det dröjer, får se! Jag har nu ett eget arbetsbord och egen jobbtelefon, osv. Det känns vuxet :) Sen välkomnades jag med en jättefin blomma när jag började på jobbet i måndags! Har fotat den med mobilen men har ingen mobilkabel till datorn här nere än så ni får se den senare :)

Allt känns jättebra nu med jobbet. Härliga arbetskollegor och en inspirerande arbetsmiljö! Det enda som jag är ganska så leds på just nu är SJ. Började ju mitt pendlande i måndags då.. det ska ta en 40min med tåget till Heby, just nu kan tiden jag tar mig dit på variera från 60-120minuter. SJ har fordonsbrist då tågen fryst så vi får åka ersättningsbussar som går lite tider som de känner för.. busschaufförerna hittar inte så oftast får ngn passagerare dirigera eller så gör man som en del busschaufförer som stannar hela tiden och frågar folk de ser på vägen hur de ska köra.. och läser inte skyltarna där det tydligt står hur man kör till Sala. Suck :) Detta gör att jag inte har någon säker koll på när jag kommer till jobbet, men som tur är har jag flextid och kan påverka när jag börjar/slutar lite. En dag fick jag åka taxi mellan Sala och Heby också då bussen från Västerås var så sen (det var chauffören som stannade hela tiden som körde..). Taxin fick vi vänta på i en halvtimme nått och en av de andra som åkte med samma taxi som jag skulle till Uppsala och sa att han förlorat ca 15 000 på den förseningen då han skulle haft en viktig kund på en utsatt tid men nu missat den tiden. Jisses alltså.

Dessa förseningar gör att jag inte sett så mycket av min sambo Minna under denna vecka. Inatt har hon sovit hos sin karl också. Men nu äre helg så då hinner vi ses lite mer :) Saknar min Teddy, Tindra & Muppie också. Mycket. Har bara gått en dryg vecka å är många, många veckor kvar tills vi ses.. huu! Fast under veckorna hade ja ju inte hunnit se dem så mycke fastän de bott här just nu.. men saknar och krypa ihop under täcket med Teddys armar runt mig <3 Verkar dröja innan vi kan ses nästa gång.. Ogilla!

En bra sak: Jag längtar till måndag, vill jobba!:) Ett tecken på att man trivs eller?!:)

Västerås

Torsdag 10.10 var jag framme här. I Västerås. Minna och Henrik hämtade mig från bussen så jag slapp släpa mina två enorma resväskor på snötäckta gator genom hela stan, tack!:) Klockan 13 samma dag åkte de till fjällen så jag har bott själv mina första 3 nätter här. Har tagit det lungt, laddat energi. Var förbi på stan en sväng på fredagen och idag har jag städat lyan för att Minna ska komma hem till ett städat hem, annars har ja verkligen inte gjort många knop. Imorgon börjar jag på mitt nya jobb. Är nervös! Hoppas på bra arbetskamrater och en god start på min nya arbetsplats!
Har försökt vända på dygnet också, det går inte så bra.. somnar seent (kring 03 typ) och sover till 11-12.. sen är jag ganska trött under dagen och får kämpa för att inte somna ngn timme kring 16. Idag ska jag absolut inte sova på dagen! Ska lägga mig tidigt och förhoppningsvis lyckas jag somna tidigt också så jag är på tårna imorgon. Gött och börja knega på allvar :) Undrar dock huur trött jag kommer vara på fredagkväll, efter min första arbetsvecka. Gissar på sådär lagomt zombiemör :)

Jul i norr!

Här kommer de utlovade bilderna från julresan till Kiruna! Bilderna är av varierande kvalité och tyvärr fotades inte allt vi gjorde där uppe.. orkade inte släpa runt kameran hela dagarna :) Vi hade iaf en mycket mysig jul uppe i norr och njöt av god mat, mys med familjen, narvikresa, massa fikande och träffade en del roliga människor :)


Teddy värmer upp inför spelningen med Royal Jester i Luleå


Ganska roligt med ett livegigsavbrott på vägen upp till Kiruna faktiskt :)


Pojkarna öste gärnet!


Och fick gästspel på scen av Tommy


Muppans favoritplats i Kiruna - skinnfåtöljen framför TV:n!


Skumtomtar åt vi som aldrig förr!


Jag & Ted tog en tur till Narvik, det var snöoväder mellan abisko och norska gränsen,
men när vi kom upp på höjden och började klättringen neråt till Narvik så
fick se solen för första gången på flera dagar och även njuta av en fantastisk utsikt!:)
Sen vart det shopping å mys hela dagen! Gilla!


Marius var duktig på att pynta julgranen


Lillasyster fick sätta upp julstjärnan


Ekorrarna på bakgården var fascinerande tyckte Tindra & Muppie


Tindra njöt av golvvärme :)


Årliga snöbollslyktan gjordes såklart!


Islyktor är en jultradition hos oss


Ett snöigt Kiruna


Jultomten på gården


Julmat


Mer julmat.. (på det finska julbordet finns eg inte köttbullar och prinskorv,
utan man äter karjalanpaistia - det ni ser till vänster i bilden - och olika
lådor, tex morotslåda - det ni ser till höger i bilden)


Mer julmat..


Marius lät sig väl smaka


Matteus nöjde sig glatt med att följa middagen i babysittern


Katterna mådde gott


Marius var så långt ifrån tomten som han bara kunde till en början


Snart var han dock inte lika blyg och vågade sig ända fram :)


Lillasyster på julafton


Pappa fick massor med paket


Klappar :)


En riktig julgran :)


Juleljus


Sagan om ringen


Sagan om de 2 tornen


Konungens återkomst. Kvällsunderhållning :)


Jag sov massa, massa.. som vanligt :)


Kiruna Kyrka. Matteus dop!


Stolt fader och trött son :)


När Matteus vaknade hade vi ätit en magnifik trerättersmiddag.
Heidi, Oskar & dagens huvudperson - Matteus :)


Matteus var glad i mormors famn :)


Min snygging ;)


Lillasyster nöjer sig inte med en mobil åt gången..


Katterna fick denna bädd i julklapp av deras mormor och morfar,
den var minst sagt uppskattad!:)


Julfin Marius på Öppna förskolan :)

Ett roligt samtal å seg blogguppdatering

Fick ett samtal från Stockholms arbetsförmedling idag. De ville också erbjuda mig fast tjänst! Dock så tackade jag nej, trots högre lön. Pendlingsavståndet skulle ökas med det dubbla och arbetsmiljön i Enköping/Heby verkade vara sååå mycket bättre! Men inte illa att bli erbjuden ett fast arbete där 900 sökt!! Så jag kan lungt säga att ja tycker att JAG ÄR GRYM idag!:) De sa också att jag bara behövde ringa om ja dyker upp i Stockholm så får ja jobb där, inte illa va!!!
Jag har inte uppdaterat bloggen sen jul, anledningen till detta är att jag tänkt lägga upp massa bilder från när vi var i Kiruna, men inte idats göra det än då dagarna fyllts med massa andra aktiviteter.. lovar dock att bilderna ska komma upp före torsdag då jag åker till Västerås! Om en vecka har jag precis nu avklarat min första arbetsdag på arbetsförmedlingen, är redan nervös!! Och på torsdag, som sagt åker jag till Västerås för att vara sambo med världens bästa Minna!:) Vi ska bo ihop till sommar då Ted flyttar ner! Nej, nu måste jag springa till tvättis..håller på att tvätta det sista före allt ska packas ner i de 2 väskor jag nu kan ta med mig söderöver. Puss, tja!

RSS 2.0