God Jul!!


Kiruna

Bilturen från Umeå till Kiruna började i en snödimma mellan Ume och Skellefte, vi såg inte många meter framför oss och susade inte precis fram i snabbt tempo i dimman och halkan.. efter Skellefte lättade de dock upp och i Luleå stannade vi på Kulturens hus för att Ted skulle spela där med Royal Jester, läs recension på : http://www.kuriren.nu/noje/artikel.aspx?articleid=5196078 :) Därefter vart det en snabb burgare på donken före fortsätt färd till Kiruna.. typ 02.30 var vi äntligen framme!

Nu befinner jag mig alltså i ett vintervitt Kiruna.. snön vräker på så det räcker å blir över, som vanligt :) Termometern igårkväll stod på -17 när jag och Ted gick på en promenad i Tuolluvaara. Vi spanade in skolan jag gick i 5an och 6an och pratade gamla minnen tills Teds fötter sa ifrån, converseskor är inte så lyckat i Kirunakylan :)

Igår var jag också på stan med mamma och lillasyster. Stan var ovanligt tom, men det kan ju också berott på att det var söndag och lönen kommer först senare denna vecka? Såg dock en hel drös välbekanta ansikten, som man alltid gör när man är här på visit.

Imorgon ska vi kanske bege oss på en dagstur till Narvik och julshoppa lite och mysa. Narvik är en liten men mysig stad en 2timmar bil från Kiruna, kul och åka ti Norge en snabbis också! För övrigt tar vi det mest lungt, njuter av ledighet och god mat :)


Julknytkalas!

Sprutan var nog den lindrigaste jag någonsin tagit. Dock så ömmar det i armen nu.. Teds arm ömmar också och han har spelning med Royal Jester i Luleå imorgon, får se hur det går :) Efter Teds spelning (som är kl 21.00) så beger vi oss än mer norrut.. till Kiruna. Har nu inte vart där sen i maj.. å det var bara snabbvisit. Inte för att det blir så lång tid där nu heller, en vecka. Fira julen med familjen och sen ska Matteus döpas. Sen åker vi ner igen och firar nyår i Umeå med Teds bror Tim som ska göra celebert besök hos oss :)

Den 6:e januari ungefär blir det för mig att packa väskan å starta mitt liv söderut. Det känns konstigt, både glädjepirr men också vemod. Umeå är en stad jag är mycket fäst vid efteratt ha bott här 4,5 år.. men staden är så mycket universitetsliv för mig. Nästintill alla mina vänner har ju också flyttat härifrån när skolan tog slut, förståeligt då det inte finns jobb här. Det är dags att flytta till en ny stad, bygga ett liv där med arbete och nya äventyr. Jag ser såå fram emot det!! Och att jag ska få vara sambo med världens bästa Minna i ett halvår är ju inte heeelt fel!;D

Ikväll har jag, Katta, Petter, Madde, Tomek, Sofi och Sara haft julknytkalas hos oss. Mycket god mat med ännu trevligare sällskap :) Gilla! Nu är man dock superduperproppmätt och ögonen hålls uppe med tvång. Har också städat och tvättat idag så nu förtjänar jag en god natts sömn!:) Gonatt sötnosar!


Svinsprutan

Ska snart ta och knalla iväg till Ålidhems hälsocentral.. De har vaccinering idag mellan 13-16 så ja ska gå in å försöka få ta den där svinsprutan.. Egentligen är jag osäker på om jag över huvud taget vill ta den, känns så osäkert då man inte gjort tester över längre perioder på den. Sist gick det ju inte så bra om man säger så.. :/ Sen dykere väl snart upp ngn muterad version av H1N1 som gör att man måste vaccinera sig på nytt.. :( Har ni tagit vaccinet?


Lush

Min älskling står i duschen just nu och en doft av godis sprider sig över hela vår lägenhet. Anledningen till detta är en tvål från Lush som heter Snow Fairy, den är ljuuuvlig! Julklappstips till er som inte handlat alla klappar än alltså!:) Har ni inte lush i er hemstad så kan ni beställa hem från www.lush.se ;)


Jag fick jobbet!!!

Jag fick jobbet jag ville ha!!!!!
De ringde idag från Enköping och erbjöd mig jobb!!
Så från och med 11 januari kommer jag att arbeta heltid som arbetsförmedlare i Heby!
Det är en tillsvidareanställning med 6 månaders prövotid!
Det känns HUR GRYMT SOM HELST!:)
Den absolut bästa julklappen jag kunde få!
Tack till alla er som stöttat, peppat och hållt era tummar och tår för mig!
Ni är bäst!:)


Risgrynsgröt

Godmorgon allihopa! Jag har blitt helt galen i risgrynsgröt.. skulle kunna äta det till frukost, lunch och middag :) Med massa kanel, socker och mjölk, mmmm! Nu får jag nöja mig med att äta det till frukost då å då, men då kanske jag inte tröttnar heller :)
Jag väntar otåligt på att telefonen ska ringa.. fastän jag vet att de skulle ringa tidigast nästa vecka men mest troligt i början på januari. Ändå har jag telefonen inom synhåll hela tiden och hoppas. Jag ska ju till Nyköping imorgon och ska jag vara ärlig så är jag inte helt pepp. Jag hoppas ju mer på de andra ställena och tjänsterna lixom. Och känner att jag är ganska leds på att gå på intervjuer då de jag har vart på har haft mer än en intervju som ni som läst min blogg redan vet. Kortintervju, webbtest och djupintervju.


Snö

Längtar efter Snö, Fjäll & Djupa dalar!

I Riksgräsen


En helg och en måndag

Helgen försvann i en rasande fart. Fredagskvällen tog vi det bara lungt med glass och idolfinal. Lördagen gick vi långpromenad, lagade go kycklingpasta till middag och gick på Sandra och Niklas utflyttningsfest och umgicks lite :)

Igår var vi till IKSU Spa, en present vi fått från Heidi, Oskar, Marius och Matteus - Tack! Det var helskönt.. vi gymmade, badade, bastade och mös i varma källor och solsimulator. Efter de tre timmarna var vi lagomt möra och åkte till studion där Ted hjälpte sitt band att avsluta inspelningen av några låtar som snart kommer finnas på Myspace, de kommer låta helhäftigt!:)

Igårkväll vart de tända ljus och varma lussebullar med glögg till filmen "Skicka vidare". En gammal film som jag inte sett, men kan rekommendera då den har ett fint budskap.

Idag har jag gått upp kl 07 för att tvätta kläder, inte särskillt skönt med den oerhörda träningsvärken som just nu bosatt sig i min kropp, men så äre när man inte tränat på evigheter och pinar sin kropp - skönt :) Halv tio befann jag mig på öppna förskolan med Heidi, Marius och Matteus. Barnen lussade och sen fikade vi peppakakor och lussebulle :) Snart blir det ännu mer lussebullar då vi ska till Katta och fika på nybakta såna :) Ser ut som en lussebulle själv för tillfället, bara den gula färgen som saknas :)

Fick förresten ett samtal från Nyköping idag. De vill ha mig på intervju för en arbetsterapeuttjänst på arbetsförmedlingen där, så torsdag ska jag åter igen bli grillad! Lika bra och fortsätta turnera landet runt på intervjuer när man väntar på svar.. som ju först skulle komma julveckan, men mest troligt veckorna efter.. denna väntan! Jag blir galen!:)

IKSU Spa

Jingle cats

Satt nyss och tittade på ett nyhetsinslag som handlade om Jingle cats. Om ni inte hört något om det så handlar det alltså om julsånger som "sjungs" av katter. Sångerna är alltså i mjauform eller vad man ska säga :) En del sånger är också hundskall. Iaf, i inslaget så spelade de upp nån låt och Tindra och Muppie kom springande från vardagsrummet och satte sig brevid mig på varsin köksstol med stora ögon och lyssna till mjauandet. Sen börja det titta sig omkring och nosa i luften som för att söka var de där katterna är. Så sööta. Haha :)
Klicka här om ni vill höra ett exempel! :)


Julkalendern genom åren..

Visste ni att SVT visat julkalendrar sen 1960? Den första hette Titteliture och började sändas redan 1:a advent som då var 27 november, dock så sändes kalendern inte på onsdagar eftersom dessa var tv-fria dagar! Att följa julkalendern är något jag gjort sedan jag var liten. Tyvärr har ganska många julkalendrar de senaste åren inte riktigt fallit mig i smaken, vilket gjort att jag slutat titta efter några dagar.

Sunes jul är en klassiker som många i min närhet alltid pratar om kring juletid. Jag har endast vaga minnen från när den kalendern visades i TV 1991, antagligen för att jag bara var 6 år då.. de senaste åren har jag dock sett en hel del avsnitt från den julkalendern och jag tycker SVT borde ta och visa den igen, den passar både stora och små barn :)

En julkalender som jag minns både tydligt och väl är den från 1993, Tomtemaskinen med Pettson och Findus. Som 8 åring var julkalendern något magiskt som fick julkänslorna att bubbla i maggropen och jag följde med nervositet Pettsons och Findus kamp om att få igång Tomtemaskinen till julaftonen. Mina tydliga barndomsminnen från denna kalender gör den till en stor favorit hos mig!

Några avsnitt från julkalendern med Teskedsgumman tycker jag mig också sett och jag vill minnas att dessa var roliga fastän jag inte riktigt vet när och i vilket sammanhang jag sett dessa då de visades i SVT 1967.. kan också hända att det inte var självaste Teskedsgumman julkalendern jag såg, utan att de bara visade vanliga program med Teskedsgumman på bolibompa när jag var liten?

Årets julkalender Superhjältejul måste jag medge att jag de första dagarna var mycket skeptisk mot. Men efter att ha följt den i 10 dagar nu måste jag säga att jag gillar den skarpt. Framför allt tror jag att barnen tycker den är jätterolig och att den är lite som småberättelser när Stålhenrik och Supersnälla Silversara berättar om sina superhjältedåd för sina barnbarn Nova och Vega gör att om man missar ngn dag så är man ändå inte helst lost i storyn. Tummen upp för den alltså! Den är mycke bättre än de flesta julkalendrar vart de senaste åren tycker jag!

Eftersom julkalendern firar 50 år i SVT nästa år borde de kanske ha en omröstning om vilken julkalender som ska visas om? Det röstar jag på iaf :) Vilken skulle ni röstat på då? Jag tror jag skulle röstat på Tomtemaskinen i ett försök att få tillbaka samma julkänslor jag som 8åring hade... :)

Supersnälla Silversara och Stålhenrik får tummen upp!

Återinför Tomtemaskinen!

Sunes jul bidrar till många skratt


Teskedsgumman var julkalendern 1967Och nummer 2..

På intervju nummer två vart jag grillad av inte mindre än 4 personer! Och jag som tyckte tre var många :) De skulle intervjua 20 och anställa 5. Den andra intervjun kändes bättre än den första. Kanske för att jag träffade chefen under kortintervjun redan och fattade tyckte för han då han var en lättsam person att prata med. Jag hoppas, hoppas, hoppas verkligen på positivt besked! VERKLIGEN! Egentligen ska jag väl vara nöjd över att kommit så långt då jag fått komma till djupintervju efter att ha gjort kortintervju och sedan webbtest och det ändå var 900 respetive ca 600 sökande till platserna. Men det skulle kännas som att falla på mållinjen om jag får negativt besked, det kan inte hjälpas.

Jag fick också träffa världens bästa Minna både före och efter intervjun! Vi lunchade och fikade och tiden bara rann iväg. Förhoppningsvis får vi snart ses dagligen ;)

Nu ska jag försöka tänka på annat och snart ska jag iväg på en föreläsning som arbetsförmedlingens kompletterande aktörer här i Umeå ska hålla. De ska presentera sig och sen ska man få välja vem man vill ha till jobbcoach. Borde väl sätta mig ner och fortsätta söka jobb, men det känns som att energin för det är slut just nu. Behöver tänka på annat i några dagar.

Nu skulle jag behöva en fyrklöver som ger mig lite tur

Dagens intervju

Nu är intervju no 1 klar. Det var tre personer som grillade mig under en timmes tid. Hur det gick? Svårt och svara på.. jag svarade på alla frågor så gott jag kunde och sen får man se om de vill ha en el ej :) De skulle intervjua typ 20 och anställa 8.. sen om de tycke flera var bra och ngn av de andra kontoren i SThlm tyckte flera va sämre så kanske man blir ditslussad. Efter jul nångång får man först veta om man får jobbet el ej! Denna väntan gör mig sååå otålig :)

Nu laddar jag inför morgondagen! Då ska jag också få träffa världens bästa Minna för fika :) Nu ska jag bara döda tid tills klockan är 17 och Maja slutat jobbet.. Imårn kl 13.00 får ni hålla tummarna för mig igen alltså ;) Puss,tja!

Nervositet

Imorgon bitti går mitt plan till Stockholm.
Klockan 11.30 sätter jag mig på heta stolen för att bli granskad och grillad.
Jag är otroligt nervös.
Det är ju nu slutfasen börjar. Allvaret.
Jag har drömt om katastrofala intervjusituationer i flera nätter nu,
vilket ju absolut inte verkar lugnande som ni kanske förstår...

På onsdag är det djupintervju nummer 2 som gäller, kl 13.00.

Jag behöver ert stöd nu, denna gång får ni banne mig hålla både tummar och tår, visst?!:)

Puuuh, djupa andetag
.

YOU CAN DO IT!Illa!:)

En julsaga

I lördags var jag och Ted på bio med biobiljetterna jag fick av Saco Studentråd efter att ha avslutat mitt valberedningsuppdrag. Filmen vi valde var den animerade Disney´s En Julsaga. Helst hade vi velat se den i 3D men de hade slutat visa den i det :/

Jag har en speciell relation till Charles Dickens historia om Ebenezer Scrooge eftersom det varit lite av en jultradition och se den gamla versionen kring jul när den gått på tv, helst på självaste julafton. Utan En julsaga så har julkänslorna aldrig riktigt infunnit sig för mig. Så det har varit en hel del besvikna jular när de valt att inte visa den på tv...

Disneys version av Dickens klassiker är lite annorlunda mot det jag är van och se (den gamla filmen är väl från 30-talet el nå...), de har gjort en egen version som ändå följer Dickdens gröna tråd. Filmen var bra och julstämningen infann sig direkt för mig :) Den får en 4a i betyg då högsta betyget är en 5a. Definitivt en film jag kan tänka mig att köpa och sen titta på varje julafton för att definitivt inte missa julstämningen :) Sagan har också ett så himla bra budskap som är bra att påminnas av minst en gång om året! Har ni aldrig sett En julsaga, eller har ni sett den gamla versionen men inte denna som Disney gjort tycker jag ni ska boka in ett biobesök snarast! Bonus är att Jim Carey gör rösten åt Scrooge å det passar perfa!:)


NEJ!

Kvällens låtar kanske inte var de bästa (om man bortser från Eriks fenomenala prestation av Run to the hills!). Men som den sanna umebo jag blitt under mina 4,5år som jag bott här har jag ju benhårt hejjat på Tove under de fredagar jag faktiskt sett lite av Idol.
Att Erik är bäst och ska vinna i finalen (eller hur var det nu, var det bättre och komma tvåa med tanke på att man får styra mer om hur skivan blir då?) har jag också tyckt. Men att Tove skulle gå till final tillsammans med Erik var vad jag hade hoppats på.
Slutsats: fel person åkte ut i kvällens Idol 2009!:(

Snygga Tove är från underbara Umeå :)

Fredagsmys

Nu har jag vart på stan till arbetsförmedlingen och fått mina sökanderesor beviljade. Så nu är resan bokad inför intervjuerna också!:) Sen har jag grävt fram lite fläskfilé ur frysen till middagen som ska bli fläskfilé med bandpasta och vitlöksostsås, mmm gott!:) Fin start inför helgen! Under helgen ska vi nog gå på julmarknad på Gammlia och mysa gärnet, förhoppningsvis regnar det inte. Kylan har iaf hittat till Umeå ordentligt nu, vilken märks direkt då Tindra fryser och lägger sig till rätta på elementet i köket, elementkatten våran :)

Elementkatten :)

Muppie trivs bäst på soffan där hon gärna ligger och tittar på Simpsons :)

 


Fas 3!!

Idag har jag fått 2 oerhört trevliga samtal!!:)
Jag har gått vidare efter webtestet jag gjorde och ska nu på djupintervjuer nästa vecka!:D
Jag är nervös som bara den, redan!!
Ihhh.. ni får hålla både tummar och tår denna gång!;)


Hippietomtarna!

När man inte har pengar att köpa massa julprydnader för så får man vara kreativ
och göra egna av det man hittar hemma!:)
Här är mina hippietomtar, vad tycks?! Haha..

Saco Studentråds Kongress 2009

På torsdagmorgon var det då dags att pallra sig till t-centralen där bussen till Skepparholmen Konferens avgick 9.00. Under konferensens gång höll vi i valberedningen mestadels till i vårat torg där vi presenterade och frågade ut våra kandidater och också svarade på frågor från delegaterna. Lördagkväll var det supergo bankettmiddag och lite spex och mycke tal och sång!:)

Under söndagen fick vi i valberedningen presentera vårt förslag till ny styrelse uppe i talarstolen och sedan var det dags för delegaterna att rösta fram Saco Studentråds styrelse 2010 och styrelsens verksamhetsrevisorer. Känns lite tomt att ha avslutat två förtroendeuppdrag under en helg, både mitt valberedningsuppdrag i Saco Studentråd men också i FSAstud. Men det är ändå efter eget beslut, då jag känner att det är svårt att sitta i en valberedning då man avslutat sina studier och knappt känner igen människorna i sin egen (FSAstud) styrelse då dessa bytts ut under halvåret då jag inte suttit där. Man kommer helt enkelt ganska fort bort från studentlivet när man avslutat sina studier, och konstigt är det väl inte heller.. Jag sitter ju fortfarande i Redaktionsrådet för tidskriften Arbetsterapeuten, något jag tycker är jätteroligt och då har jag ju fortfarande en fot kvar i den ideella världen ;)

För er som aldrig varit på en Saco Studentråds Kongress vill jag uppmana - åk om ni har möjlighet!!! Det är en hel del viktiga beslut som fattas under kongressen, ni får träffa aktiva och inspirerande studenter från hela landet och att gå upp i talarstolen och tala om sin åsikt för ett fullsatt plenum ger en ordentlig adrenalinkick!;)


Jag på kongressen 2008


Diskussion kongress 2008


Kongress 2008 (ser ni mig?:))


Kongress 2009. Ordförande i SACO, Anna Ekström, talade!


Röstning om ny styrelse!


Koncentrerade ombud


3 av 4 i Presidiet

Röstkort

Stryelsen som valdes:

Ordförande: Lisa Gemmel, Jusek

 

Vice ordförande: Senait Berhane, Civilekonomerna

 

Styrelseledamöter:

Edvard Abrahamsson, DIK

Johannes Danielsson, Jusek

Polin Bedro, Sveriges Farmacevtförbund

John Kåberg, Sveriges ingenjörer

Tobias Lundin, från Sveriges ingenjörer

Verksamhetsrevisorer:
Amanda Sjöqvist
Mona Lado

Torsdag-fredag

Tänkte börja med att uppdatera torsdagen och fredagen från förra veckan! Torsdagmorgon flög jag till Stockholm och 12 hade jag arbetsintervju invid Globen. Intervjun kändes helt ok, trots att jag kände mig väldigt ung bland de andra sökande som var minst 10år äldre än mig.. Efter intervjun tog jag tunnelbanan till t-centralen för att hämta nyckel och karta av Sara som jobbade sin sista dag på Roberts Coffee, fick avnjuta en varm choklad där också :)

Sen tog jag min karta och tunnelbanan mot universitetet där Sara, Martin och Caroline bor. Väskan var tung men med kartan i handen var det inga problem att hitta iaf :) Hade dock inte behövt ngn nyckel eftersom Martin dök upp samtidigt som mig. Sen vart det en snabbmiddag innan jag följde med Martin till ishallen i Nacka där han skulle döma hockey. Hockeyn var minnst sagt händelserik med slagsmål, arga föräldrar och jag höll på att få huvudet krossat av en stenhård puck mitt i allt.. :) Den missade mig och filmkameran jag höll i med nåra cm iaf :) Filmade lite av matchen till Martin som ville se om han är tydlig i sitt kroppsspråk när han dömer :) Kvällen avslutades med ett parti Skip-bo där Sara vann överlägset och jag kom tvåa :)

Fredagen var det minst sagt seegt och komma upp ur sängen. Kom upp efter ngn timmes snoozande iaf och tog mig sedan till Slussen där jag mötte upp Maja. Vi tog en promenad före årsmötet för FSAstud började i Akademikerhuset i Nacka, alltid lika trevligt och träffa Maja! Årsmötet gick snabbt och smärtfritt och jag fick agera sekreterare!:) Till ny ordförande valdes Emma Jansdotter som studerar vid Göterborgs universitet, grattis till ett spännande och lärorikt uppdrag Emma!!:)

Efter årsmötet tog jag tunnelbanan tillbaks till Martin och hann vila en snabbis innan de andra dök upp. Sara hade köpt snyggaste nyårsklänningen från Carlings där hon börjat jobba nu.. jag vill också ha pengar till en ny garderob! Vi lagade mat tillsammans, det vart oxfilé, potatisgratäng, sallad och rött till! Efterrätten var chokladmousse med vispgrädde.. el rättare sagt var det den första efterrätten för sen vart det också popcorn och en stor glasskål till filmen The Ugly Truth som var riktigt rolig och kan rekommenderas om man vill skratta så att det värker i magmusklerna!;)

Jaa.. det var min torsdag och fredag.. tack söta Martin, Sara och Caroline för att jag fick hälsa på er, eran tur och komma upp nu, visst!?;) Uppdatering om kongressen lör-sön kommer senare ;)

RSS 2.0