På begäran!
Biskvikaka
175C ca 35 min
Kaka:
4 ägg
6 dl socker
3 msk kakao
5 dl mjöl
300 g smält smör
2 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
3 dl kokande vatten
Smörkräm:
2 ägg
300 g bregott (den gröna)
200 g mandelmassa
250 g florsocker
Garnering:
400 g marabou mjölkchoklad
50 g cocosfett
•1. Vispa äggen och sockret poröst
•2. Blanda kakao, mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Tillsätt smöret och därefter det kokande vattnet
•3. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper och grädda i ugnen ca 35 min, låt kakan därefter kallna i kylskåpet (tar ca 1 timme)
•4. Vispa ihop smörkrämen och bred ut den på den kalla kakan, låt kakan därefter stå i kylskåpet ca 30 min
•5. Smält cocosfettet och chokladen i vattenbad och häll sedan över blandningen jämt på den kalla kakan
•6. När chokladen fått stelna ordentligt i kylskåpet är det dags att skära ut bitarna.
Ett tips för att få bitarna att bli raka och fina (att chokladen inte spricker) är att doppa kniven i varmvatten emellanåt!