Monday

Jag var en olydig flicka och smet hem tidigare från jobbet idag. Det blev så för att jag var i ett zombieliknande tillstånd av all trötthet, dessutom jobbade jag på riktigt duktigt på förmiddagen då jag hann med 5 intervjuer, ett utlåtande om bostadsanpassning + vara till socialarbetaren och diskutera 1½ timme.. så jag var värd och åka hem och sova. Sov gjorde jag i två timmar och då tvingade jag mej upp för och umgås me flickorna. Vi tog en varm och skön bastu och fick sen äta nybakt bröd som Aurora bakat, skitgott! Jag var också förbi biblioteket och lånade tre skivor som ska verka avslappnande (till målerigruppen som startar på onsdag!).
Nu är klockan 21 här i Helsinki och jag funderar strongt på att stänga av datorn och börja läsa en ny bok liggandes på min älskade spikmatta och sedan sova TIDIGT för en gångs skull. Senast 22.30 ska jag släcka, så´d´så! :)


bild från www.lib.hel.fi


Söndag

Ännu en helg har gått.. igårkväll följde jag med Corinna till en av hennes italienska vänners födelsedagsfest. Där fick vi smaka alla möjliga italienska specialiteter! Jisses vad gott de var.. å massa nya smaker som jag tidigare inte upplevt.. tårtan han hade gjort var gudomlig, vilken kock!!:) När kalasmänniskorna drog till stan för vidare galejj tog jag istället en långpromenad hem.. kände att ja inte kunde stanna ute till 5 på morgonen när ja redan var så trött. Men det var trevligt på kalaset å i fredags var vi på en fest mitt i stan i värsta lägenheten. Den var så fin och måste kosta en förmögenhet att hyra! Stora breda fönsterbrädor fanns de i lägenheten (kan inte förklara de på bättre sätt) och jag skulle och vilja ha såna.. så man kan sitta där uppe med en bra bok och en varm choklad med vispgrädde.. och njuta. oh, vill!:)
Idag har jag sovit alldeles för länge igen.. 13.30 närmare bestämt. Hela min kropp är trött så när jag väl sover är jag helt väck. Kan typ inte vakna fast ja försöker!
Nåväl.. när jag väl kommit upp var jag och tränade och nu hade mitt IKSU CSM kort gått ut så jag fick snällt köpa ett månadskort på gymmet för och kunna träna tiden jag har kvar här.. vet ni vad ett månadskort kostade? 1000 jäkla kronor. Helt sjukt dyrt. Nåja, jag får använda upp varenda krona de kostade, betala i svett. Haha.
Nu ska jag sova och förhoppningsvis vara någorlunda pigg på jobbet imorgon!! Har ni haft en mysig helg kära läsare?:)

Bilder från New Moon

Lite bilder från när de har paus under inspelningen av New Moon! Snygga va!! (om man bortser från giftpinnarna...)  Ohh, vad jag längtar till november.. :)


Jasper & Rosalie


Carlisle


Emmet


Alice & Emmet


Edward


Bella & Rosalie


Bella & Jacob

Bilderna kommer från twilightsweden.se

Fest.. igen!

Corinna är duktig på att övertala mig.. spelar min favoritmusik på hög volym för att få mej pepp å tillslut kan ja inte säja nej nåmer.. så fest nr 2 för denna helg är på G... ;) Borde vila, men man lever bara en gång!!!:)
Ha en underbar lördagskväll sötnosar!! ;)


Ingen festbild, men tagen igår på tåget hem från jobbet ;)

Tre praktikveckor har gått..

Nu har tre praktikveckor gått. Det går bra där jag är, men är såklart mycket jobb. Som jag tidigare skrivit tar praktiken all energi så jobbsökandet får lida. Jag har allt från barnklienter till seniorklienter å det är en mycket varierad rehabiliteringsbehov dessa klienter har så jag får göra mycket varierat arbete, precis så jag vill ha det. Jag har gjort en aktivitetsanalays, aktivitetsplan och rotat fram evidens som jag presenterat för avdelningsskötare, min handledare å sedan under en vårdplanering presenterat allt detta för läkare och andra kollegor så från och med onsdag ska jag själv leda gruppsessioner i bildskapande. Det ska bli hur skoj som helst!!! :) Kollegorna blev lyriska över detta förslag och jag fick en hel hög patienter som jag ska intervjua och ta fram "min" bildrupp ifrån.. hur skoj som helst och få använding för skapande aktiviteterkursen jag gick i skolan för inte så änge sedan!:)
I fredags var min koordinator (som är ergoterapi(som arbetsterapi kallas på svenska här)lärare på Arcada) på besök och min handledare sa att hon tyckte jag var mycket bra så de känns ju skönt att allt slit inte görs i onödan :) Hoppas bara hon tycker likadant om 5 veckor också ;) I tisdags var jag sjuk och hemma efter en natt i feberfrossa, så jag missade samtalet mellan min kontaktlärare på skolan och min handledare, men även då sa min handledare att hon bara gett mig positiv feedback, samtidigt som hon gav skolan lite mindre positiv feedback.. he he he.



Träna!

Nu ska jag till gymmet och ignorera att jag borde söka jobb istället för att lyfta hantlar.
Nåväl, lyfta hantlar är betydligt roligare!:P


Lets play baseball like the Cullens do!

En av mina favoritscener från Twilight är såklart Baseballscenen, jag vill också spela baseboll som vampyrer! Och Supermassive Black Hole med Muse som spelas under den scenen är ju brilliant!!:)



Royal Jester i Skellefteå ikväll!

Ikväll ska min skrotis ha spelning i Skellefteå Efyran med Royal Jester. Råkar ni befinna er på nämnd plats så gå och rocka rumpa till lite metal! Önskar jag kunde vara där.. alltid lika roligt och se hjärtat göra det som får honom att gnistra mest av allt på denna planet!!!
Ta å kika in deras myspace sida där ni också kan lyssna till två av deras låtar!:)
http://www.myspace.com/royaljestermetal

Royal Jester!

Twilightmusik!

Här kommer några av de underbara låtarna som finns med i filmen!:)

Decode - Paramore

Flightless Bird, American Mouth - Iron & Wine

Full Moon - The Black Ghosts

Bella´s Lullaby - Black Moon Lovers

Spotlight - Mutemath

Supermassive Black Hole - Muse

Leave Out All The Rest - Linkin Park

Let Me Sign - Rob Pattinson




Jacob Black

Jag skrattar så jag har ont i magen. Läste ut Eclipse på svenska idag och vart ganska ledsen för att jag måste vänta 2 veckor innan jag får slå klorna i den svenska versionen av Breaking Dawn (När Teddy kommer)..iaf, surfade in på stepheniemeyer.com och hittade extramaterial, bla en 16 sidor lång berättelse om hur det är att vara Jacob Black. Och jag skrattar, det är så bra skrivet. Fastän jag alltid står på Team Edwards sida så tycker jag mycket om Jacob, förutom när han går över gränsen ;) Och jag är mycket glad att Taylor Lautner (lr hur man stavar) ska fortsätta få spela Jacob i de uppkommande filmerna (var tal om att hitta en biffigare jacob ett tag..).


Pasila - Böle

Området jag bor i heter Pasila (Böle på svenska). Det är ett område fullsmockat med industrilokaler. De flesta som bor här är studenter, och då mestadels erasmusstudenter. Det är med andra ord ett mycket internationellt hus jag bor i. Man kan höra tyska, engelska, italienska, spanska, finska, osv i en salig röra här.. gött :) Det tar också bara 5min att åka med tåget in till centrum, lagomt avstånd tycker jag!;)

Junailijankuja 5, where I live




Pasila


Tågstationen i Pasila, härifrån åker ja till praktiken varje morgon

Hartwall arena är också i Pasila!

fragile little human..

Jag har varit hemma idag för jag hade frossa och feber hela natten. Sen har jag vart illamående hela dagen idag, men imorgon måste jag ta mig till jobbet.. vi har en gräns från skolan, max tre dagar får vi vara frånvarande från praktiken, annars blir det påföljder.. det vill man ju för allt i världen inte få alltså. Hoppas verkligen inte magsjukan drabbar mig!!! :(
Tänk om man haft turen att vara en vampyr.. aldrig sova, aldrig vara sjuk.. man skulle kunna göra så MYCKET! Oh, just bite me!


Underbara Venice..


Vilka minnen

Kusin Matias la upp detta kort på facebook, har inte sett det på kanske 10år.. vilka minnen. Vilket gäng vi var. Hela gänget i stugan från när vi var små.. ser ni mig? Jag sitter tvåa från vänster sett, med kusin Dina i famnen! :)


Skönhet

Min finska dikt förstod nog inte många av er kära läsare, så här kommer en egenkomponerad översättning ;)

♥ Skönhet är inte en bild, som vi kan se,
och inte heller en sång, som vi hör i våra öron.
Utan en bild, som vi ser fastän vi sluter våra ögon
och en sång vi hör, trots att vi slutit våra öron ♥



Helsingfors!

Här kommer de utlovade bilderna. Som ni ser så är det lite snö kvar här och var hära.. Men efter gårdagens värme och dagens kanonväder lär det försvinna snart!:) Bilderna ni får nu kommer från stan och togs igår (det hade hunnit bli molnigt när jag väl var på stan..). Bilderna jag tagit idag bjuder jag på ngn annan dag.. ;)


Fina shoppinggator


Vackra byggnader










Här bor Andy Mccoy, gitarrist/keyboardist i Hanoi Rocks!;)


I hamnen


Corinna var min guide :)


Brandstationen i city


Luis Vuitton


Marimekko :)


Järnvägsstationen i stan


Kalevala museum


Isbana mitt i centrum :)


Hmm.. vad var detta för hus månne?



Never gonna dance again

Har ni aldrig hört Seether äre tamefanken dax och göra det nu
Njut av låten Careless Whisper.
Det gör jag. NU!


Kauneus

♥ Kauneus ei ole kuva, joka voidaan nähdä
eikä laulu, joka kuuluu korviin.
Vaan kuva, jonka näette vaikka suljette silmänne
ja laulu, jonka kuulette, kun suljette korvanne ♥



Vinkväll

Blir en oplanerad vinkväll med Corinna och massa andra folk idag, så ni får stå ut med att vänta på bilderna tills imorgon ;) Ska försöka fota lite mer imårn också, så då blire nog fler kort än vad de skulle blitt om jag lade upp dem idag! Vart ingen träning idag heller, vart en fyra timmars promenad kring stan med Corinna, mycket najs!:)
Hoppas ni får en mysig lördagkväll! Ska ni möjligtvis se premiären av Robinson? Hoppas man kan se den på webben sen, vill också se ju!:) Nåväl, må gott folks! Puss!


78 dagar i mallorca för 1495kr, ja tack!

Surfade in på fritidsresors hemsida precis för och kika om de har nå billiga sistaminutenresor från Umeå.. Ena alternativet var ju då att ta flyg till Gran Canaria, 1 vecka för 3495kr (1 plats kvar), men det andra alternativet lät betydligt mer lockande.. en flygstol till Mallorca för 1495kr och stanna där i 78 dagar.. schyrre.. tror ni det står fel eller?;)

Avreseflygplats: Reslängd: Sökalternativ:
Stockholm/Arlanda Malmö Airport Göteborg/Landvetter Köpenhamn Airport Jönköping Karlstad Luleå Sundsvall Umeå Örebro Samtliga reslängder 1 Vecka 78 dagar Samtliga alternativ Endast flyg Ospecifierad resa Specifierad resa

Sortera efter:

  • Datum
  • Resmål
  • Pris
Tillgänglighet: (1) Endast en plats kvar. Priset i tabellen är pris per person.
DatumResmål1 Vecka                 2 VeckorAnnan reslängd
2009-04-01Gran Canaria - Endast flyg
 (1)
  
2009-06-05Mallorca - Endast flyg
  
 78 dagar

Underbart väder!!

Yes, äntligen! Nu är det strålande sol och klarblå himmel ute igen! Helt klart en superbra anledning till att inte ligga i sängen och slöa hela dagen! Nej, här ska ut å promeneras! Ska nog promenera till stan och runt sjön före träningen idag, åh så ljuvligt!:)
Det bara spritter i kroppen av sånt här väder, blir glad inifrån och ut!:) Hoppas ni får en underbar dag kära läsare så hörs vi ikväll!;) Då ska jag bjussa på lite foton jag ska ta idag!

blå himmel...♥

Securitas på besök

Nyss hade vi Securitas här på besök. Anledningen? Lotta lyckades låsa dörren till sitt rum och glömma nycklarna därinne.. + passet som hon behöver nu när de åker till Spanien. Hon fick ringa Securitas som var snälla att skynda sig hit för att hon inte ska missa planet!! 27euro kostade det att få rumsdörren öppnad, ska akta mig för att göra samma misstag men det är lätt hänt!! Nåja, Securitskillen var mycket trevlig och nu har flickorna åkt till flygplatsen för att ta planet till Barcelona, tomt här.

Var till Arcada och skulle träffa min tutor som sa att jag skulle ringa när jag var framme, jag ringde och ringde men numret var inte i bruk. Satt en timme i huvudentren tills jag gav upp och promenerade hem igen, 80minuters promenad helt i onödan. Med mensvärk dessutom så jag hade hellre stannat hemma. Så nu är jag lite irriterad, vilket hon fick veta då hon nyss messade mig (kunde hon inte ringt då jag aldrig ringde upp????!) och skev att jag ju aldrig ringde och då gick hon hem, MEN detta sms fick jag från ett annat nummer så numret hon gav till mig var FEL. Fan. Irro. Sur är jag :(

Sen när jag kom hem var jag så arg att jag ringde till Sonera och skällde på dem för att jag beställt internet för 2 veckor sedan och de fortfarande "behandlar min ansökan". Min ansökan hade tydligen hamnat i "kläm" fick ja då veta. Tack för den. Fick mitt internet 1 timme efteratt ja ringt iaf, så nu surfar jag i ögats hastighet! Äntligen. Behöver inte bråka med 3G mojjängen nåmer, fast ja vet inte hur jag sku klarat mej 2 veckor utan den, utan nät.. skulle väl antagligen ringt å klagat på sonera tidigare då iof. Ibland är det bra och vara arg. Jag är inte arg så ofta heller, men när jag väl blir arg då är jag nog inte och leka med.. fast tydligen får ja ju saker och ting gjorda på det viset ;)

Klockan är 16.03 här i Helsinki nu, vädret ute är grått. Varför är det ingen blå himmel idag när jag skulle kunna vart ute i solen? Nåja, ska nog pallra mej till gymmet idag iaf. Behöver pumpa muskler lite, kanske mensvärken vill försvinna då också. Ta en brännande het bastu i SPAavdelningen som är så fin med stjärntak. Ja, det är det jag behöver idag.


What do you live for..?

♥..When you can live forever, what do you live for..?..♥

Team Soporna!

Vilken bra dag det har varit idag. Har haft två klienter och vårdplanering + skrivit utlåtande om bostadsanpassning på jobbet idag, tiden bara flög! Solen har skinit hela dagen, blå himmel och 5+ grader.. inte ens slask där jag gått. Underbart! Älskar sol! Handlade på vägen hem så nu är kylen fullsmockad med krubb och sen bakade jag en kladdkaka a lá Henna som jag och mina sambos smaskade i oss, det var gött!:)
Hoppas på sol och blå himmel även imorgon, då ska jag till Arcada och bekanta mig med skolan och få en internetanvändare så jag kan komma åt databaserna och all evidens.. :) Ska då också träffa min tutor Victoria för första gången, spännande!
Imorgon åker Aurora och Lotta till Spanien så det blir bara jag och Corinna kvar här.. tråkigt att de åker, hade gärna följt med. Menmen, själv får man plugga, träna och söka jobb i helg. Måste göras!
Föresten flickor och pojkar, är det inte dags och anmäla Team Soporna till brännbollsyran snart?!!? Jag tränar på konditionen massor här så jag ska vara i toppform!;)

Grymmaste laget!;)

Bostadsanpassningar och evidens

Klockan är snart 21.30 och jag sitter och skriver utlåtande om bostadsanpassning från ett hembesök, på finska. Sen måste jag snoka fram två vetenskapliga artiklar också, har jag tur finns de redan i mitt minne, annars får jag börja kl 7 imorgon är jag rädd.. Kommer ju inte åt de förbenade databaserna från min laptop :( Drygt! En sak är säker, jag kommer vara expert på Housing Enabler när jag åker tillbaka till Sverige, nöta nöta nöta! Idag är det +4 här, ganska skönt väder, men tyvärr slaskigt. Hoppas snön försvinner fort. Ska det vara snö ska det vara mycket, så är det bara. Knastersnö inte plasksnö!


The City Säsongsavslutning!

Tittade precis på säsongsavslutningen av The City på mtv.com. Kommer sakna serien men nu är det väl dags och börja peppa för The Hills säsong 5 som börjar den 6 april!!:)
Olivia är en bitch by the way, hon äcklar mig.


Bättre väder tack

Vädret är tråkigt här. Det är slaskigt, grått. Hoppas våren kommer fort så det blir lite mer uppiggande väder. Jag har en göra absolut ingenting dag idag. Har inget som är SUPERAKUT som måste göras precis just idag så jag tar det lungt. Surfar runt och slöar. Äter godis. :) Har lust och bara sitta å fika i timmar, prata skit å så.. men tjejerna ja bor med verkar alla ha fullt upp på varsitt håll just nu (skola, tenta, date?), så jag frågade ingen av dem om de var pepp på det idag.. två av flickorna ja bor med åker till Spanien på fredag, Barcelona bland annat.. jag är INTE ALLS avundsjuk, drömmer mig tillbaka till sommaren jag och M var där. Det var en riktigt grym tågluff. Mer sånt.
Har skickat in en jobbansökan än så länge, måste rycka upp mig det här går ju inte. Om jag iaf ska kunna hoppas på att få ngt jobb får jag ju börja lägga i.. men ihelg ska jag ordna ihop en proper ansökan har jag tänkt..
Har inte fått och kommer inte få en såndär härlig vårvinter i år.. de blir ju inte så när man är här nere i södern, eller i Umeå heller för den delen.. i påskas var jag ju i Kiruna och Riksgränsen med Maja. Det var härligt. Åka lite slalom och njuta av sol och snö :)

Jag i underbara Riksgränsen!

Tredje gången gillt..

Jag ska på bio och se Twilight för tredje gången idag!!!:)
Har ju för bövelen inte sett den sen december!;)
Lotta ska med denna gång, wiiiiiii!!!:)


Praktikvecka nr 1..

Ja, första veckan av praktikveckan är ju då avklarad.. de som läser till arbetsterapeuter i Finland har mycket mer praktik än vad vi har i Sverige.. att vi har så lite praktik kunde programansvariga för Arcadaskolan där utbildningen finns här i Helsingfors och min handledare inte förstå, eftersom det är ett såpass praktiskt arbete vi utbildar oss till.. men iaf. Min handledare är väldigt krävande och jag har åtminstone denna vecka jobbat betydligt mer än de 8h/dag som vi ska jobba.. jag har snarare jobbat 10-12/h dag faktiskt. Får uppgifter som jag ska göra varje dag så jag är inte ledig när jag kommer hem heller, utan får sitta med uppgifterna och sen kommer skolarbetet i sista hand typ.

Min handledare är lite egen också. Ett orginal med speciell humor och jargong, men jag har ju fått veta att jag är sist på hennes prioriteringslista med glimten i ögat. Hon är speciell helt enkelt. Ganska bitsk när hon är stressad och jag/våran utbildning har redan fått en utskällning av henne för att vi inte får tillräckligt med Housing Enabler lektioner, min handledare förväntade sig att jag skulle kunna den utantill.. ja, så på den nivån ligger det :)

Positivt är dock att jag kommer få arbeta väldigt självständigt. Jag har fått 5 klienter som är "mina" och som jag själv får utforma behandlingsplan för.. och jag ska få ha en sluten grupp i skapande aktiviteter självständigt (det var min egen idéoch hon tyckte den var bra)..så jag kommer få arbeta väldigt självständigt och det är ju roligt. Jag har en väldigt varierande klientgrupp också, allt från barn till strokedrabbade, schitzofrena, osv.. och det är skitskoj!!

Första veckan är som det alltid är i början på en praktikplats.. allt är nytt och man är helt utmattad av all ny info. Men det är roligt också och de flesta jag träffat på hälsocentralen verkar mycket trevliga och det är skönt. Sen får jag varva svenskan och finskan mycket också, vilket jag bara tycker är roligt. :)

Gårdagens fest!

Vilken rolig fest det var igår alltså! Träffade folk bla från england, trinidad&tobago, ryssland, australien, osv.. :) SÅ skoj och träffa så mycket nytt folk! Sen åkte vi in till city och gick på Mecca där vi dansade tills jag inte orkade hålla ögonen öppna mer och släpade med mig L hem! Hemburgare blev det såklart också innan sängdax!:) Lyckat med andra ord!!





Engelsmän är eftertraktade här!;)


Jag och Lotta på Mecca


Corinna är en av flickorna jag bor med!





Jag bor i Hannas gamla rum nu

Korridoren..

Tja sötnosar! Ni märkte antagligen att det aldrig dök upp några bilder här igår, men jag hann verkligen inte. Var och tränade och sen var jag tvungen och göra mig i ordning fort för festen vi skulle på!:) men här kommer lite bilder från hur jag bor.. och dessa är tagna för en vecka sen, så ni ser inte mina "snygga" affischer på väggarna, haha, köpte en tonårstidning med plancher för och kunna sätta upp ngt på de annars vita och tråkiga väggarna!:) Så nu har bilder på typ beyonce, lady gaga och pink på mina väggar.. fastän de kanske inte direkt är mina favoriter :) hehe. Men som ni ser bor ja på golver.. och rörigt är det för tillfället :) Ni får nytt foto på rummet när ja orkar ta ett :P





Detta är vårt gemensamma rum (klädhängaren brukar inte stå där). Där kan vi sitta och titta på TV tillsammans och C har sin blomsamling där med som ni ser.. :)


Köket..








Nytt från New Moon!!

OBS! Läs inte om du inte vill veta vad som händer i New Moon!!!

Annars..

Jag gråter. Skakar för att jag gråter så mycket just i detta nu. Jag har tidigare berättat för er hur mycket jag grinade när jag läste New Moon, när Edward lämnar Bella. Jag grinade och grinade där jag låg och läste i badkaret. Nu hittade jag extramaterial till boken på http://www.stepheniemeyer.com/nm_extras.html . Där finns en pdf fil på 4 sidor där man får läsa vad Edward kände när han var ifrån Bella och Rosalies telefonsamtal där hon berättar för honom att Bella tagit livet av sig. Och jag gråter. Sorgen sliter i mig fastän jag vet hur allting gick sen. Det är någonting konstigt över dessa böcker som berör mig så mycket. Herregud de är skriva för tonåringar, ska man verkligen beröras så här av dem? Är det normalt? Är jag normal? Nä, det är jag väl inte. Jag är lite egendomlig och har alltid varit, inget jag är värst brydd om dock :)  Det finns även två extramaterial till på samma webadress, Alices telefonsamtal till Rosalie och Hur det är att vara Jacob Black. Mycket intressanta nyheter tycker jag, vad tycker ni?;)

Jo, imorgon ska jag lägga in lite bilder från Helsinki och berätta om min första praktikvecka, jag vet att ni väntar på det så håll ut!;)


edward & bella

♥  and so the lion fell in love with the lamb.. ♥

Twilightnyheter!

Kanske inte är nyheter för er eller så struntar ni i Twilight å då kan ni sluta läsa här och nu!:)
Iaf, jag har inte uppdaterat mig inom Twilightfronten på ett tag men nu såg jag att det alltså blivit bekräftat att Dakota Fannings ska spela Jane i New Moon! (ni kanske minns att jag skrivit om att hon var planerad förrollen tidigare?). Jag tror hon kommer passa hur bra som helst i den rollen, ond vampyr dvs ;) Längtar som en galning efter att filmen släpps i november! De säger att relesdatumet kommer vara samma i Sverige som i USA, men om inte annat får man väl åka dit å se sen!?;) Haha.. Sen har ju fjärde boken Breaking Dawn släppts på svenska nu! En sak som är säkert är att min Ted får släpa med den från Sverige åt mig!;) Sen släpps dvd:n den 29 april, precis lagom för och bli en "färdig med praktiken present" åt mig själv, spikat!!:)


Dakota Fannings




Underbara Robert Pattinson som Edward Cullen

Snygga Kristen Stewart som Bella Swan

Palazzo dei Priori, Volterra (Italien)
Det är här mötet sker..


Bilder från:
twilightsweden.se
http://edwardheartbella.com


Konstigt Spotify..

Konstigt att det är reklam på Spotify när jag lyssnar på den här från Finland. Det var det aldrig när jag lyssnade i Sverige.
Knas?

Behöver mer Twilight i mitt liv..

Twilightnird som jag är in i märgen, nu är jag såld på filmens soundtrack Decode med Paramore. Första gångerna ja hörde den gillade jag den inte alls, men nu är jag som sagt såld. Råkade också se att de fortfarande visar Twilight på bion här, tänk om, TÄNK OM, jag otroligt nog skulle få en ledig kväll någon dag så att jag skulle kunna gå å se den.. ?? Min kropp och själ skriker efter mer Twilight just nu, hann inte ens få min t-shirt innan jag åkte hemifrån och läser ju böckerna på svenska nu, men det är inte nog! Jag behöver mer bella & edward i mitt liv!;)

Lyssna på Decode med Paramore!

För tjock

När jag åkte hit fick jag klagomål på övervikt. På mitt bagage. På flygresan med Norwegian fick jag ta 40kg bagage + 10kg handbagage, ok tänkte jag och tänkte i de banorna när jag packade. Tog inte ens med mig allt jag skulle behövt/velat, bara det viktigaste. Iaf, på Norwegian sa de ingenting.. när jag däremot skulle ta SAS planet till Helsinki fick jag veta att jag hade 17kg för mkt i mitt bagage, mitt handbagage var också lite för tungt men det var ok sa damen.. Jag sa att jag betalar övervikten för å få den med mig för annars vet jag inte vart jag skulle ta mig till.. Ok, jag blev dirigerad till en kassa där jag skulle betala och fick hjärtat i halsgropen när jag såg summan 1200:- spänn. För 17kg för mkt bagage. Förstå vad mycke pengar det är! Det är för tusan DUBBELT så MYCKET som jag betalade för min resa från Sthlm-Helsingfors!! Jag hade fått ha med 20kg bagae + 10kg handbagage på SASplanet.. Planet var inte ens fullt. God dammit, men det är väl bara och acceptera, SAS går väl i konkurs snart och pumpar så mycket pengar de bara kan från sina resenärer... BU!


5 dagar i Helsingfors

Så nu är jag här. Och har varit här i fem dagar.
Var inte ledsna på mig för att jag inte uppdaterat, det är absolut inte med flit! Har fortfarande inte fått något nät utan har just nu ett lånat 3G nät från min käre morbror, vad skulle jag gjort utan han?!:) Nedan följer en kort resumé från dessa 5 dagar..

Fredag - Anländer med flyget till Helsingfors aningen för tidigt och får irra runt på deras obegripliga flygplats med en drös andra förvirrade svenskar innan vi fick gå igenom en låst (!) dörr för och få våra väskor..mysko :) Morbror anländer med världens minsta bil och har dessutom den nästan fullsmockad och en kompis med sig så vi får bokstavligen pussla in alla grejjer för att få med allt, men det gick - seger!:) Fort får vi ut mina hemnycklar och jag säger upp lägenheten samtidigt som jag hämtar nycklarna till den.. damen såg lite konstigt på mig må ni tro :) Vi virvlar till Pasila, eller Böle som det heter på svenska där jag nu har mitt hem 2 månader framöver. Träffar på en av tjejerna jag bor med och hon verkar najs. Ut och kolla sig omkring, köpa krubb och annat viktigt för att sedan gå hem och slockna i tre timmar. Såklart har internetbolaget nå interna fel och fungerar inte inom de närmsta tre dagarna får jag veta när jag kämpar med att få upp det. Ger upp, packar upp mina grejjer - Jag bor på golvet. Har ett skrivbord, men ingen stol så den fungerar som förvaringsbord just nu. Allt är på golvet, utom kläderna som ja har i mina klädskåp (det fanns iaf..), men jag sover på en madrass på golvet och det är kallt så jag sover med kläderna på. Gött :)

Lördag - Vaknar ganska tidigt, velig. Pluggar halva dagen (det jag kan utan nät) och bestämmer mig sedan för och hitta träningscentrat jag får träna på med mitt CMS kort jag fått från IKSU.. irrar runt i 2 timmar tills jag hittar (det var mitt framför näsan på mig, såklart jag inte såg det).. å passade på och träna ett riktigt svettigt pass, najs :) Gymmet var riktigt fint.. SPA och gym i samma och de har samma maskiner som på IKSU fast MYCKET nyare så fjädringarna funkar fortfarande, är grymt nöjd.. är en 40min promenad från var jag bor och en mycket trevlig gångväg.. genom parker, helsingfors stadion, vatten, etc.. perfa :) På kvällen diskuterar jag med en till tjej som jag bor med, en italienska, pratglad och hur trevlig som helst :) Sen vart det mest plugg, läsa lite bok och sova..

Söndag - Internationella kvinnodagen firas på gymmet med bubbelvin och tårta + massor med utställningar och tävlingar, har vi det så i Sverige? Tränade iaf på morgonen och har redan ångrat att jag inte tog med mig badkläderna då stället verkar ha en bra pool å allt.. (du tar väl me dej dem åt mig Ted?)..tog en långbastu iaf och kände mig riktigt finsk, basta är najs :) Prommis hem och börja plugga igen.. Sen på bio med morbror, hans tjej å hennes syster och systerns man.. vi såg Watchmen, en superhjälterulle med djup och hjärna - se den. Visste ni att de textar filmerna på bion här i finland på både finska och svenska??! Tuufft tycker jag, mycket mycket bra.. :) Sen åt vi kinamat och jag tog tåget hem för att lägga mig tidigt (för och undvika demonsyndromet första dagen på praktiken).. 

Måndag - Nervös. Första dagen på praktiken är mest rundvandring på hälsocentralen, hälsa på massa folk och sitta i låååångt kommunmöte jag inte förstod mycket av. Utmattad kommer jag hem efter 9 timmar och får äntligen igång ett nät tack vare en 3G mojjäng jag fått låna av morbror, plugga plugga pluggar fram till 23-00 tiden då jag slocknar.. kommer ni ihåg att jag är en timme före er i tiden nu?:)

Tisdag - Andra praktikdagen får jag träffa på tre klienter som kommer vara "mina".. verkar helt ok, men jounalsystemet de har här är inte vettigt för fem öre. Undrar om jag någonsin kommer lära mig det?? Fortfarande inget eget nät, suck.
Har äntligen fått iväg det jag skulle skickat igår om C-uppsatsen till B, fått ihop ett CV och jag är hemskt trött. Men även nöjd, imorgon hinner jag träna igen, Yes! Har blitt bjuden på fest på lördag av tjejen som bodde i min lägenhet innan så jag och L (en av tjejerna ja bor med) ska dit, hur skoj som helst!:)

Tjejerna jag bor med verkar toppen! Två är från Finland och den tredje är Italienare! De är lugna och trevliga och jag kommer nog trivas alldeles utmärkt med dem. Faktum är att jag känner mig hemma i Helsingfors redan, det känns så naturligt på något sätt och vara här. Det känns inte heller större än Umeå,men det måste det ju vara. Och vet ni? Jag förstår finskan bättre än svenskan här. Och det är alldeles sant. Jisses vilken svenskfinska de har alltså :) Får prata en hel del engelska också med italienskan som ni säkert förstår :)

Shit vad långt detta blev. Sorry, men nu är ni uppdaterade! Kommer nu återgå till "mina normallånga" inlägg!;) Mår ni bra? Och ni som är på praktik, hur har första dagarna varit? Saknar er alla! Puss, tja!


Tror ni jag får plats eller?

Hittade trådlöst nät här på arlanda där jag nu ligger nerbäddad i mitt rum på Rest & Fly, har en 140´s och en 120´s säng, tror ni jag får plats eller?:) Alla smårummen var fullbokade när ja bokade så ja fick ta det maffigaste rummet de har här.. :) Har tagit en välbehövlig dusch och försöker just nu lugna ner mina små fjärilar som gör mig nervös inför morgondagen! 08.35 går mitt flyg och jag landar 10.35 finsk tid.. :) Om inte planet är sent som det ju var idag.. 1 timme sen.. men så är det ju med norwegian, bara å inse. de vet inte hur man kommer i tid helt enkelt! Nu ska jag sussa så jag är utvilad imorgon!
Puss, tja!:)



Litet rum, stooora sängar.. :)

Hejdå Umeå!

Som ni kanske förstår har jag haft fullt upp med allt som cirkulerar kring mitt liv nu innan avfärden och om en halvtimme åker jag! Det är äntligen dags och få upptäcka Helsingfors!:) Fast ikväll åker jag bara till arlanda där jag sover på Rest & Fly inatt för att ta morgonflyget till Suomi! Jag ska ha internet på mitt rum from imorgon så självklart kommer jag uppdatera bloggen så snart som möjligt! Ni följer väl med på min resa?!?! Nu åker vi!!!:)


Tisdagsseghet..

Trött i bollen. Så galet trött. Nu ska jag äta pizza å sen tvätta kläder, halleluja!


Tacos med flickorna!

Nyss hemkommen från mysig tacokväll med flickorna. Kommer sakna dem massor när jag är i Finland :( Tur att msn finns.. Ni är bäst flickor! :)
Fick ett tråkigt meddelande idag, min enda önskan om en speciell dag förstördes. Det är en liten sak, men det var min enda önskan så det river. Tur att man har världens bästa skrotis som ska trösta mig med massage nu. Hoppas ni mår bra.


Creative Lounge

I fredags var jag och klippte mig på Creative Lounge. Det ligger jättenära skolan, ner för svingen och mitt emot Statoil. De erbjuder förutom klipp och färg även  fix av naglar, vaxning, tandblekning (snart), Spraytanning (snart), säljer blommor, smycken och inredningsprylar, osv..
Jag klippte och färgade håret hos Jennifer och hon var hur duktig som helst! Mitt hår var nästintill gult förut och det ville jag få bort och det fixade hon! Passade på och färga fransar och bryn hos henne också!:) Jag är hur nöjd som helst! Tycker ni också ska ta och boka klipptid hos Jennifer idag!;)
Webdressen till Cretive Lounge är: http://www.creativelounge.se/ och de har även en blogg som ni hittar på http://creativeloungeumea.blogspot.com/

Vad tycks?:)..
småtuffsig i håret men iaf!:P

Män som hatar kvinnor

Igår var jag och Ted och såg Män som hatar kvinnor på bio. Den var spännande och delvis så vidrig att jag trodde jag skulle spy i popcornkartongen, kunde inte äta då om man säger så. Den var mycket bra för och vara en svensk film, jag brukar ju ha svårt för svenska filmer ibland.. (Fast Arn är grymt bra!). Denna rekommenderar jag iaf, men inte för er som har känsliga magar.. en deckare lite i Beck-stil skulle jag vilja säga att det är. Se!


Ost, Vin & Kex..

Det är gott med ost, vin och kex.. detta smaskade vi i oss igår..
 samtidigt som vi kollade på Mr Bean..kung :)


Leos Lekland med M och gänget!

För en vecka sen var det busdags med syster, O, M & Ted!
Målet var Leos Lekland i Luleå och som det busades!
M fick tom äta sin första varmkorv! Det är grejjer det!
Bjussar på några bilder från buskalaset..:)


Nervös M på väg till leklandet!





Åka kana med pappa är KUL!:)


När det är fest ska det ätas varmkorv!


Första tuggan.. ser ni hur M njuter?;)


Ted fikade kaffe & kladdkaka :)


Sen var det busdags med håret på ända igen!:)


Och det cyklades..


Och busades i bollhavet med mamma :)


Och med moster..:)


Slutligen provades studsmattan också!:)


RSS 2.0