Ny bil!!

Ted har köpt en sprillans ny bil och nu väntar vi bara på att de ska ringa från bilfirman och säga att den är färdigmonterad så att vi kan hämta den! Det är en miljöbil som heter Kia Picanto, en liten bil som bara drar 0,40l/mil! Hoppas, hoppas, hoppas vi hinner få den före roadtrippen till helgen så vi kan invga henne!:)


Liten uppdatering!

Hej sötnosar! Hur mår ni? Ledsen att jag inte uppdaterat men vädret är kanoners så när arbetsdagen är slut vill jag helst bara vara ute och promenera och njuta av värmen.. å sen när jag väl kommer in är jag oftast så trött att jag knappt orkar kolla mailen.. arbetskvinna som man är ;) På jobbet går det fortfarande bra, lär mej massor och de patienter ja har inspirerar mig till att göra ett så bra jobb som möjligt!
På fredag ska jag å Ted ner till Sunne i värmland! Anledningen till denna lilla roadtrip (vi åker dit på fredag efter att jag slutat jobet och hem igen på söndag..) är att vi ska på Teds kompis Peters bröllop! Var länge sen jag var på bröllop så det ska bli jätteskoj!!:) Är 95personer som tackat ja till bröllopet också så det blir en hel del folks!:) Sen lär jag vara helt död på jobbet på måndag men de fåre vara värt.. :)
Midsommar spenderades i Bygdeå i Jennifers mormors stuga. Det vart god mat, god dricka, fotboll å massa snack.. jag hade skoj och det är verkligen mysigt å vara ute i en stuga som typ är omringad av vatten.. lyx. mer sånt!:) I lördags bakade jag jordgubbsmarängtårtan och jennifer, beten, nilas & tessan kom och vi hade fikaknytkalas, ojojoj vad vi fikade.. å tittade på den gamla filmen Casper, nostalgi!;)


Midsommar

Snart är andra arbetsveckan avklarad, jajjemän..jag jobbar tom midsommar..med fin ob dessutom :) Jobbet är hur roligt och lärorikt som helst.. lär mej verkligen massor varje dag. Och har jättebra kollegor så dagarna bara svishar förbi!:) Men nu är jag så trött, så trött.. efter arbetsdagen imorgon börjar midsommarfirandet som i år blir av i Byggdeå. Vi ska till Jennifers stuga och där kommer de vara en hel del folk!:) Skojskoj, hoppas jag inte är alltför trött å somnar bara :) Lr..somna ska jag ju göra, men helst inte för tidigt..vi kommer ju spendera natten där och kör hem när vi är kördugliga igen :) Grilla ska vi göra å idag har vi handlat massor med gottgott.. sen på lördag ska jag baka den obligatoriska jordgubbsmarängtårtan, mammas recept såklart. En sommar utan den är ingen riktig sommar!!:)
Jag önskar er en glad midsommar kära läsare! Imorgon kommer jag inte ha tid till uppdatering av bloggen så jag får önska er det redan nu!:)
Hoppas vi får en solig midsommar!!!


Aj..

Fastän jag längtar efter New Moon helt galet mycket,
så fasar jag för det ögonblick bilden illustrerar.
Det gör så ont.


bilden är från twilightsweden.se

Söndag

Så var de söndag igen. Helgen har spenderats i slöhetens tecken. Jag har kännt mig extremt trött och hängig och har inte rört mig många meter utanför soffan om man säger så. Måste ta tag i massa pappersgöra, skicka in omregistreringspapprena till FSA, legetimationsasnökningen nu när examensbeviset kommit, betala räkningar å sånt..måstegöra!:)
Det känns inte som att det är sommar.. antagligen för att man jobbar å sen är ju vädret helt värdelöst. Midsommar på fredag. Vad ska man göra då? Jag kanske tom jobbar.. hmm. Inge pepp på fest har jag heller. Hoppas på sol iaf..det behövs!
Jag är inte motiverad till att söka jobb i Sverige till hösten alltså... Det tar emot. Har surfat runt på olika jobbsökningssajter idag å har väl hittat en del av intresse.. vet vet vad som sker? Kanske söker ja mig utomlands ändå?:) Har inte skickat nå ansökningar än iaf.
Snart blir det tacos. Muuuums.. Ge mig sol å en resa till havet tack.


Första veckan

Nu har jag jobbat fem dagar på stroken och jag trivs hur bra som helst! De anser mig redan vara färdig med inskolningen då allt gått så bra så nu är jag självgående, men får såklart den rådgivning och stöttning jag vill ha! :) Det läskiga är att de litar på att jag ska ha huvudkontrollen över arbetsterapeuterna på avdelningen i sommar. Vi kommer vara tre sommarvikarierande at´s och de två andra börjar på måndag och arbetar 2mån på avdelningen. Problemet är bara att det inte kommer finnas ngn ordinarie at alls på plats. Mycket intressant hur detta ska gå! De jag vikariera med i sommar gick ut i januari iaf, men jag känner inte dem. Hoppas på bra kollegor.. :) Det är också något roligt, eftersom jag haft min femveckorspraktik på enheten (i de gamla lokalerna) så är jag ju van vid att bli presenterad som arbetsterapeutstudent när jag är med på bedömningar och dyl, men nu de första inskolningsdagarna blev jag presenterad som deras kollega. Konstig känsla. Jag är verkligen färdigutbildad nu, eller är man någonsin det eg??
Arbete på en akutavdelning är både roligt och omtumlande. Människor i kris som hanterar detta på mycket varierande sätt, men det är ju förståeligt. En stroke är inte att leka med om man säger så.
Jag trivs iaf hur bra som helst på mitt nya arbete, men lägger mej redan ring 21 för att jag är helt slut efter mina arbetspass!! Nu ska jag äta glass och sen blir det sängen för mig.. sista arbetsdagen för denna vecka imorgon! Och vet ni vad? Jag längtar till jobbet! Är det inte ett bra tecken så säg!? Tror då verkligen jag hittat mig ett yrke jag kommer trivas LÄNGE med!:)

Persikan

I tisdags åt jag en persika under lunchen på jobbet. Det var min första persika i år, och sista någonsin. När jag svalt hela frukten (nej, inte kärnan..) kände jag hur halsen började klia något förfärligt. Efter ett tag fick jag en tryckande känsla i halsen och ögona kliade. Efter ett tag såg jag genom en tunn hinna i ögonen, svårt och förklara hur det var men det kändes som att ja såg grumligt genom plast ungefär. Oroliga arbetskollegor sprang runt tills de fick tag på en läkare (de andra var på lunch) som snabbt konstaterade att jag fått en kraftig allergisk reaktion på persikan. Läkarn ordinerade snabbt 13 tabletter som sköterskorna tryckte i mej fort som attan för att luftvägarna inte skille täppas igen. Sen satt jag på övervak i en timme med regelbudna frågor om hur jag mår. Sen blev jag hemskickad, groggy som jag var. Promenerade till vårdcentralen för att beställa tid för allergiprovtagning, måste ju få klarhet i vad jag kan äta och inte!! Nejmen det gick inte, tydligen måste man ringa för och få tid till sånt. Jag ringde och fick vänta 1 timme på att bli uppringd (30min senare än vad de sa i telefon att de sku ringa mig). Sköterskan som jag pratade med konstaterade att jag måste ta allergiprover men att min läkare är på semester. Jippie. Fick numret till hans vikarie som tydligen inte jobbade onsdagar och blev hänvisad att ringa idag kl 7.30 då hans telefontid börja (å få en ny tid och bli uppringd på då alltså). Ringde 07.25, då hade de inte öppnat än.. ringde exakt 7.30 och vad säger de? Jo, inga telefontider finns idag. Bra. Mycket bra. Provade ringa flera gånger imorse men tydligen fanns inga telefontider idag fastän det skulle finnas.. Hur tänker de eg??? Nåja, nytt försök imorgon. Inte tappa modet nu. Jag är bara så less, jag kan snart inte äta nått gott alls för att jag inte tål det. :( Jag var helt väck efter alla tabletter i tisdags. Jag orkade inte ens gå hem utan satt på en parkbänk i en timme tills Ted slutade och kunde hämta mej. Hela kvällen var jag som i ett töcken och somnade gjorde jag kring 20tiden.. sov 9h. Men nu vet ni, persikor kan vara farliga. Passa er.


Teds tattoo..

Här kommer en bild på Teds tattoo som han gjorde idag!:)
Fin va?



New Tattoo!

Kanske inte världens bästa bild, men ja är supernöjd med min kissekatt!!!:)
Min fina examenspresent från Teddy - Tack älskling!!!
Bitvis gjorde den skitont, bitvis kände ja knappt nålen..
 1,5h blandade känslor alltså!:)
Älskar å tatuera mig, vill ha meer!;)
Vad tycker ni?


New Job, New Tattoo..

I fredags tog jag min arbetsterapeutexamen! Examensdagen var omtumlande.. det var så mycket känslor inblandat att jag inte visste riktigt vart jag skulle ta vägen. Glädje för att äntligen vara klar med skolan. Firandet med familjen. Fantastisk trerättersmiddag på restaurang Victor, mm. Sorg för alla hejdå´s.. alla vänner man inte kommer träffa dagligen längre. Konstig känsla, men samtidigt har jag inte riktigt hunnit ta till mig det än. Kommer nog först förstå när vi inte ses vid skolstarten till hösten igen.. för vi går ju inte i samma klass längre. Konstigt. Men flickor, vi ses senast om ett år! Och klassen, vi ses senast om 5 år (och kanske det i Husum tydligen!) :)

Helgen har spenderats med familjen med mycke god mat och prat. Jag fick otroligt mycket gratulationer och presenter på min examensdag från norr till söder! - TACK TILL ER ALLA SOM GRATTAT & UPPVAKTAT MIG!!! :)

Imorgon. Nytt jobb. Kommer jobba 7.15-16.15 nästan dagligen, var tredje söndag jobbar jag också. Jag är jättenervös. Hur ska detta gå? Nervös är jag, men samtidigt jätteförväntansfull! Det är mitt första jobb och jag ska ge gärnet för att göra ett bra arbete!! Och det känns otroligt skönt att jag har två veckors inskolning och även ska få gå små utbildningar i bla förflyttningsteknik (som man aldrig kan få nog av..). Jag klarar det här!:)

Inte nog med att jag börjar nytt jobb imorgon - Jag ska tatueras på red dragon. Det är min examenspresent från Teddy och klockan 17 imorgon kommer nålen åter igen smeka min hud, det var 5 år sen sist (alldeles för lång tid!!!). Ni ska självklart få se slutresultatet här på min blogg ;) Ska också ta och lägga upp bilder från examen och dylikt i dagarna :) Can´t wait!!!




En trailer..

Klicka här så ska ni få se ngt som jag verkligen ser fram emot!!!!;)
Kan ni gissa vad det är..???

Kristen Cavallari

Har precis tittat finalavsnittet av The Hills. Nu får man vänta länge igen tills de nya avsnitten dyker upp.. ngn som vet om det blir nå mer The City (som kan göra väntan lite kortare)???
Lauren Conrad
kommer ju nu ersättas av Kristen Cavallari, tjejen som även tog över efter henne i Laguna Beach. Kristen var (och verkar fortfarande vara...) en tjej som jämt är i blåsväder och har diverse bitchfighter med tjejer över killar.. I trailern MTV släppt inför kommande säsong verkar hon då inte växt upp ett dugg sen lagunatiden.. men.. det lär väl kanske bli underhållande??? Bara hon inte förstör The Hills totalt..
Vad tycker ni om Laurens ersättare??? Kolla in trailern inför nästa The Hills säsong här!


Kristen Cavallari

Top of the world!

Klar med alla kurser. Inga fler föreläsningar. Inga fler seminarier. Inga fler tentor. Inga fler uppgifter, redovisningar och föreläsningar. Inga fler studiehandledningar man inte förstår. Inge mer skolarbete. Nåväl, på ett tag i alla fall. Planen är ju att jag ska läsa vidare till magister/master när jag jobbat ett tag!:) Det är en konstig känsla att vara klar. Verkligen klar. Tror jag inte kommer fatta att jag är det förrän om ett tag, när allt lagt sig. På måndag börjar jag jobba. Shiet, förstår ni hur läskigt det är? Känns skönt att jag inte behöver lämna Umeå före sommaren är slut iaf, skulle vart tungt å börja flytta i detta förvirrade tillstånd!:) På fredag är det examen då det ska bli sång, bildspel och smörgåstårta med föräldrar på skolan och sen ska jag och min älskade familj till restaurang Victor och fira!:) Nu är det bara å vänta på arbetsterapeutlegitimationen som antagligen dimper ner i brevlådan om några veckor! Wiiiiiiiiiiiiiiie!!:D
 

I did it!!!


Spencers låt

Någon jag verkligen inte tycker om är Spencer i The Hills.
Nu har han spelat in en rap/hiphopngt låt...
Klicka här för att höra på det avskyvärda resultatet...det är ju bara för katastrofalt dåligt!
Eller vad tycker ni?




RSS 2.0