Fredag

I onsdags var jag leds efter vi fått revideringarna för C-uppsatsen och jag försökte knåpa ihop ett CV som kändes omöjligt.., idag är jag glad och hoppfull. Det är inte så mycket vi ska fixa har vi kommit fram till efter ett samtal med vår handledare, detta fixar vi galant! Idag opponerade vi för J, E & P´s uppsats. Vi fick toppbetyg, kunde inte gjort det bättre och jag är skitnöjd..först när vi fick den uppsatsen tänkte vi hur kommer detta gå...läsa på engelska och allt, men det var en riktigt rolig och spännande uppsats och läsa, språket var inget problem och vi fick en inblick i hur man testar validitet och reliabilitet på instrument som är under utveckling, spännande! Massor med frågor och funderingar hade vi och bra svar fick vi så jag känner verkligen att jag lärde mig en hel del av denna opponering, kung!:)
Idag har jag vart och klippt och färgat håret men mer om detta i ett senare inlägg...
Denna helg tillbringar jag med min Teddy och vi ska bara mysa, gå på bio och stan å dricka vin å äta ost, kex, jordgubbar och choklad... ljuvligt! På torsdag åker jag!!!!

Jag blev utmanad!

Hämtat från AT´s blogg...

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du?: Henna
2. Ett ord på fyra bokstäver: Hiss
3. Flicknamn: Hanna
4. Pojknamn: Henric
5. Yrke: Hälsocoach
6. Färg: Hasselnötsbrun
7. Klädesplagg: Hoodie
8. Mat: Hamburgare
9. Sak i badrummet: Hårborste
10. Plats/stad: Helsingfors
11. En orsak att vara sen: Havererad tidsplan
12. Något man skriker: Heja!
13. Film: Harry Potter & den flammande bägaren
14. Något man dricker: Hallonsoda
15. Band: HIM
16. Djur: Hare
17. Gatunamn: Historiegränd
18. Bil: Honda
19. Sång: Hero of the Day (Metallica)

Jag utmanar Sara, Katta, Carro, Mikaela & Heli ...:)

Trött och leds

Idag var vi upp med C-uppsatsen. Vad ska man säga? Det gick bra under opponeringen å redovisningen men såklart vart det en hel del revideringar. Jag är trött, sliten och leds. Men jag och B ska grejja de här. Vi är trots allt världens bästa team, det tycker jag iaf. Nu blir det stenhårt arbete med uppsatsen före praktiken startar, Och mitt i allt detta försöker jag plita ihop ett CV som ska skickas in imorgon för granskning i skolan.. det är inte lätt. Det är tungt nu.. och jag är leds. :(


Hej sötnosar!

Ledsen att jag inte uppdaterat, men jag har helt enkelt varit och känner mig fortfarande sliten. Fastän vi inte gjorde särskilt mycket energikrävande aktiviteter i Luleå så känner jag mig ändå så trött och var trött hela helgen. Har precis vaknat efteratt ha sovit tre timmar nu..

Helgen var iaf mysig. Sent fredagkväll anlände vi till Luleå och det var typ sängdax på en gång då.. Lördagen ägnades åt bus med M, prommade runt stan i Luleå och köpa ngn kofta, men vågade knappt gå in i nå affärer då jag är pank.. jag å Ted var ut å åt på Waldorf, som ju är en klassiker vid Luleåbesök.. nu hade jag iof inte vart där på 5år typ (förutom snabbvisit för ngt år sen), men det var sig likt. Gott. På lördagkvällen var vi barnvakt till M och busade och spelade på hans synt och tittade på Pingu som var otroligt bra. De har verkligen uppdaterat det gamla barnprogrammet, vi skrattade så vi kiknade när Pingu skrämde sin lillesyster/bror med alla slags olika miner på kvällen när han berättade hemska gonattsagor för henne/honom, hysteriskt kul. :)

Söndagen åkte vi till Leos Lekland och M var i himlen. Han åkte tillsammans med sin pappa alla tuffa rutchkanor som de stora barnen åkte i och tjöt av glädje, ni skulle sett adrenalinkicken han fick efteråt - han visste inte vart han skulle ta vägen. Så söt!:) Vi busade också i bollhavet och hoppade studsmatta och M fick äta sin första varmkorv, det ni!:) Bilder lägger jag upp ngn annan dag för jag orkar helt enkelt inte trixa med kameran just nu, ha tålamod gott folk!;) Sen söndagkväll kom vi hem till glada kissar som saknat oss!

Gårdagen och idag har jag mest suttit och funderat kring C-uppsatsen. Vi ska försvara den imorgon!!!! Hur kommer detta gå? Försöker intala mig det examinatorn sa "det är ett lärande seminarium.." så att mina prestationskrav ska vara på en rimlig nivå.. men det är svårt. Känns som att ju mer man läser desto mer knas hittar man. Eller hänger upp sig på. Eller ångrar. Jaja, man kan inte kunna allt första gången man gör det och innehållsmässigt är det ett grymt arbete, 4,5 sida referenser är jag jävligt stolt över!:P Jag och B har gjort ett gott jobb oavsett hur det går imårn, så´d´så!:)

Efter skolan idag gick jag på stan och kikade in bokrean..(hittade inget finurligt som tur är för min ekonomi är som sagt krasslig) och sen köpte jag semlor till mig och Ted på NK.. semlor med vaniljkräm då jag inte gillar mandelmassa. Nu sitter jag som på nålar och väntar på att han ska komma hem från sitt jobbmöte så att vi kan hugga in!:) Semlor is the shiet.. ;)

äter ni semlor idag?

Luleå idag!

Idag ska jag och Ted äntligen åka till Luleå, vi har ju tänkt åka två gånger tidigare men fått förhinder med ganska kort varsel så man kan väl säga att det blir tredje gången gilt!:) Bussen går om 4 timmar och till dess ska vi väl inte hinna få förhinder? Nä, nu får det vara slut med sjukdomar och sånt som stoppar en från att åka! Ska äntligen få se hur syster med familj bor i Luleå och få busa med M!:) Ted har aldrig vart i Luleå heller så han ska få se stan och jag ska visa han tatueringsstudion jag gaddade mig i!:) Fast vågar nog inte gå in för då blir nog frestelsen för stor... Vill tatuera mig snart!!! Just nu håller jag på och tvätta kläder och sen ska jag packa lilla ryggsäcken med ombyte. Ska bli kul och åka iväg!:) Kommer hem igen söndagkväll och uppdaterar då med foton som vanligt ;)
Ha en underbar helg sötnosar! Puss,tja!

Snyggingen M!;)

C-uppsatserna

Igår fick vi veta vilka vi ska vara opponenter mot. Det blev J, P & E.. de enda i klassen som skrivit sin C-uppsats på engelska! Och dessutom gjort en analys som heter rasch (eller hur det nu stavas). Att analysera på detta sätt är inget vi lärt oss i skolan och det skulle tydligen ta någon månad och lära sig just den metoden så det är ju inget vi hinner göra före opponeringen, mycket svårt och tolka testresultat då man inte kan säga något om vad som står i tabellerna. De kan ju skriva vad som helst och man kan inte säga emot menar jag.. hehe :) Har inte läst deras uppsats än utan koncentrerat mig på min och B:s och vilka förbättringar/förändringar man skulle kunna göra på den. Men de ska bli intressant och läsa pojkarnas artikel och se om man förstår något och på fredag ska vi opponera.. :)
På onsdag är det dags för mig och B och försvara våran uppsats och vi hade tur, vi fick vettiga opponenter, tack! Känns som att man kan få vettig kritik av dem och det känns skönt :) Examinatorn blev inte den vi fruktat och få iaf, sen om hon vi fick är bra el dålig som examinator vet jag inte. Hoppas på bra såklart. Ska bli spännande och se hur länge man kommer ha revideringar efter C-uppsatsen släpandes efter sig!:)

Iskallt

Lägenheterna Bostaden har här i Umeå är iskalla. Iof kan jag bara tala för de två jag bott själv i, den ena på Nydala och nu på Carlshem. Iskallt. Ligger med två täcken och en varm älskling som håller om mig på nätterna för att inte frysa ihjäl. Elementen är jättevarma (just nu iaf när det är typ -20 ute..) men det är som att värmen inte sprider sig till rummen, eller som Kattas teori - de är för små. Hemma går jag ofta med tjocksockar, tjocka byxor, långa tröjjor och flecejacka för att inte frysa ihjäl. Helst har jag också ett täcke eller filt virat runt mig.
Katterna fryser också, Muppie ligger allt som oftast intill eller på datorn som är varm och Tindra ligger i en bädd som jag hängt på elementet i vardagsrummet och när vi är hemma och de kommer in till köket så ligger hon på kökselementet. Japp, på elementet. Det är hennes favoritplats här i världen. Där ligger hon och fläker ut sig och njuter av värmen..så söt :) Själv får man ta skållheta bad för att bli riktigt varm, antagligen därför jag älskar och bada. Hatar och frysa!


Tindras favoritplats!

Fotat av lillasyster med mobilkamera!:)



Tycker ni om sagor?

Då tycker jag definitivt att ni ska se Bedtime stories! Jag och Ted kom precis hem från bion efter att ha sett den fantasifyllda filmen. I sagor kan verkligen allt hända..
 Jag älskar sagor!:)


Fantastiska Russell Brand är med i filmen!:)

Bokad

Nu har jag bokat resan till Helsingfors! Vart lite dyrare än vad det hade behövt eftersom jag väntade så här länge, men ville veta hur det blir med boendet innan jag bokade! Åker iaf från Umeå den 5mars och kommer tillbringa 13 timmar på Arlanda tills mitt plan går halv nio på fredagsmorgonen den 6:e! Halv elva finsk tid landar jag (tar bara en timme och flyga)! Vad ska man hitta på när man har 13 timmar att slå ihjäl på en flygplats? Boka hotell har jag inte råd med så sovplatsen får bli en bänk i terminalen.. booo!:(


Hemkär

Tredje dagen denna vecka som jag planerat att gå och träna på IKSU men det inte blitt av. Träningskläderna har släpats med till skolan och peppet har infunnit sig på morgonen. Men ju närmare tiden till avgång mot IKSU kommer.. ju närmare tiden för att skolan ska sluta kommer, desto mer misspepp får jag. Huvudvärk, trötthet och illamående har varit mina argument till att slippa träningen. Och fine, jag har mått lite upp å ner denna vecka. Antagligen för att röda veckan början imorgon och jag brukar må illa redan en vecka innan.. men jag undrar ändå inte om jag är lite hemkär för tillfället? Jag längtar hem hela dagarna just nu. Jag vill bara hem, fortast möjligt. Om drygt 2 veckor ska jag åka till Helsingfors för och vara där i 2 månader och jag undrar om det inte är detta som i grund och botten gör att jag bara vill vara hemma så mycket som möjligt just nu. Inte så att jag vill göra något speciellt hemma utan bara vara. andas. fundera på det som komma skall. förbereda mig mentalt för avfärd. nosa på mina pälsklingar som jag kommer sakna något så oerhört och bara vara still i en varm, trygg och go teddyfamn. Det är faktiskt det jag vill just nu. Inte vara på IKSU och svettas. Jag vill bara vara hemma.
Men imorgon "SKA" jag till IKSU..




1 vecka kvar!

Tills vi går upp med C-uppsatserna. Förstår ni??? 1 vecka!!! Iiiiiiiiih. Det är ju så snart. Och tiden går så FORT! Nu när det var ett tag sen man skickade in uppsatsen till examinatorn känns det som att man nästan glömt bort vad man gjort. Måste såklart uppdatera mig inför nästa vecka, men det är redan inbokat i kalendern! Hoppas, hoppas, hoppas på en bra examinator och vettiga opponenter! Tror vi får veta vilka det blir på torsdag och det är en riktig nagelbitare må ni tro!!


Tisdag

Sista veckan nu på Skapandekursen och idag å imorn kör vi workshops hela dagarna. Jag och Magdalena hade våran workshop om att finna sig själv med hjälp av kollage idag. Det gick bra och tiden går fort när man sysselsätter sig med skapande aktiviteter hela dagarna, skoj! På vägen hem fick jag lust att gå på bio och T var med på noterna, men när vi såg vad som gick ångrade vi oss och stannde hemma istället. Vi såg en film vi hyrt via lovefilm som heter Girl, Interrupted. Den var riktigt, riktigt bra. Jag förstår inte varför jag inte sett den förut? Winona Ryder och Angelina Jolie spelar huvudrollerna! Handlar iaf om en tjej som hamnar på ett mentalsjukhus 1967 och alla starka personligheter som finns där.. har ni (som jag) missat och se den här filmen tycker jag ni ska göra något åt det! Den får 4+ av mig!;)


Mötley Crüe till Peace & Love!!

Peace & Love i Borlänge.. det är alltså dit jag vill mest av allt just nu. 22-27 juni. Mötley Crües enda Sverigespelning. Iiiih. Jag vill. Jag vill! JAG VILL! Känns surt att sommren är så oviss. Vars kommer man befinna sig? Kommer man få sommarjobb? Eller kanske läsa sommarkurser? Går inte och planera någonting då man inte vet hur det blir med jobb och det är jättejobbigt. Ska ni dit?


Jag har fått bostad i Helsingfors!

Fick den egentligen i torsdags, men har inte velat berätta något förrän allt är klart och papprena inskickade (hoppas kvittona blir godkända bara...)! Men jag har fått bostad i Helsingfors!! Eller kan man kalla 10,5kvm för bostad?;) Det är typ en korridor, 6 smårum på vardera 10,5kvm, 2 toaletter, 1 dusch och gemensamt kök. När jag säger typ en korridor så menar jag att den inte är utformad som en korridor, utan mer som en lägenhet.  Området heter Pasila och ska tydligen vara bra (enligt släkt) och ligger bara ett stenkast från järnvägsstationen där jag kommer få ta tåget till min praktikplats dagligen! Och nära till stan skulle det tydligen också vara! Shit vad spännande, förstår ni att jag åker om 2½ vecka??! Jag förstår knappt. Är jättenervös redan! Vem kommer jag få bo med? Är min handledare galen (som det verkar på de mail jag får av henne..)? Kommer jag trivas? Massor med frågor virvlar runtruntrunt. Ska bli hur spännande som helst iaf!:)

Här ska jag bo!

The Wrestler och söndagsmys!

Vilken toppendag gårdagen var! Precis som vi ville ha det.. :) Bion vi såg var The Wrestler. Den var inte som någon film jag sett tidigare, väldigt tragisk och sorglig och väldigt väldigt bra. Den kändes så uppriktig och sann och försökte inte förfina saker och ting, som många filmer gör (allt brukar ju vara perfekt i filmens värld). Tycker verkligen ni borde se den här filmen, hjärtat värker men den har ett gott budskap.

Idag ska jag bara slöa..äta chips och titta på GG ikväll.. Och göra karjalanpaistia (finsk köttgryta som man äter på julen). Vi såg såklart damernas skidskytte nu imorse (och ska se herrarnas snart..) och satt och hejjade Jonsson till guldmedalj med tårar i ögonen, shit va skoj att det blev guld! Hennes skytte är verkligen imponerande!:) Imorgon börjar allvaret i skolan igen, men idag ska jag bara slöa. Och andas.

En film ni måste se!

Alla hjärtans dag!

Hoppas ni har och får en underbar alla hjärtans dag kära läsare!!:) Hemma hos oss skålar vi i bubbel och firar 2 år idag! Bordet är bokat på Olearys där det blir trerätters och sen ska vi in i biomörkret och mysa!:) Dessförinnan blir det en sväng på stan och i övrigt blir det en lugn och mysig dag utan stress och jäkt!! Precis som vi vill ha det!:)
Puss på er allesammans sötnosar!;)


Utmanad!

Vart utmanad av Carro på min länklista..tack!:)

"Bloggaren skriver 8 fakta/ (o)vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/ (o)vanor. I slutet av inlägget skriver du minst 8 personer som du utmanar. "

  • Jag tittar alltid i brevlådan på in/utvägen till/från lägenheten. Även på helgerna.. (Tvångstanke)

  • När jag är hungrig kan jag bli på riktigt dåligt humör.. Min Ted är vansinnigt medveten om detta, så det brukar turligt nog inte hända särskillt ofta.. :)

  • Jag älskar och hitta på överraskningar och bus för Teddy speciellt när han minst anar det.. skattkartor, kärlekslappar i hela lägenheten osv..:)

  • Jag ligger på min spikmatta och läser varje kväll innan jag ska sova, det är ljuvligt!

  • Jag planerar vad jag ska äta nästa gång redan innan jag börjar äta av måltiden framför mig.

  • Jag har alltid vattenkranen på när jag är på toa. (Tvångstanke)

  • Om jag inte är på humör att prata och telefonen ringer svarar jag inte, oavsett vem det är som ringer. (Hellre ringer jag upp sen när jag är på humör för att prata än är otrevlig). 

  • Jag brukar somna när jag badar badkar. Vaknar oftast när vattnet blitt kallt.. haha!


Ja.. där har ni 8 av mina ovanor/vanor.. vad sägs? Utmanar Minna, Mikaela, Heli, Carin, Katta, Sara, Dina och Caroline!;)

Recept på dumlekakor med noblesse!

Ingredienser för 32 kakor:
1 ask noblesse mjölkchoklad
16 dumlekolor
2 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl
2 dl strösocker
400g margarin
32 aluminiumformar (mellanstorlek)

Blanda bakpulver, mjöl, strösocker och margarin så det blir en deg (en smulig sådan). Låt degen stå i kylskåpet i 30 min. Dela varje dumlekola i två halvor. Rulla degen till bollar, tryck i en dumlekolahalva i varje boll och lägg i aluminiumformarna.
Grädda i 200C i ca 10minuter (mitt i ugnen).
Ta ut kakorna ur ugnen och lägg på en noblesseskiva på varje kaka innan de svalnat så att chokladen hinner smälta på kakan. Ställ in kakorna i kylen. När chokladen stelnat är de färdiga att ätas! Förvara kakorna i kyl/frys.


Fredagen den 13:e!

Tror ni på att detta är en olycksdag? Inte jag. Eller jag försöker inbilla mig att jag inte tror det, men är på min vakt ändå. Ifall att. Knas. :) Förhoppningsvis händer det inga olyckor idag iaf..

Jag har precis dushat och ska göra mig i ordning för att träffa sötaste Ida på stan! Lunch och lite shopping blir det idag, måste fixa klart "hysset" Minna hjälpte mig med.. ;) Sen blir det kanske hockey ikväll då Löven spelar mot Troja/Ljungsby, men det är inte bestämt än. Kanske bara blir en lugn och mysig hemmakväll med film och chips.. båda alternativen låter lockande tycker jag :)

Mötet i Stockholm igår gick hur bra som helst. Vilket toppengäng jag sitter i Redaktionsrådet med alltså! Vi skrattade tills vi kiknade och hade vilda diskussioner om hur vi tidningen ska kunna förbättras och intressanta artiklar vi vill ha med, jag har hamnar rätt känner jag!:) Men efter gårdagens alla diskussioner snurrade allt bara när jag kom hem. Var grymt trött men glad och slocknade tidigt. Planen var "bara" 20 minuter sena både på ner och uppvägen så det var inte så farligt.. verkar som att norwegian satsar på att vara i tid nu ;P

Var en massa folk på planet som varit i Thailand i 2 veckor å de var sjukt bruna. Jag vill med! Har inte vart utomlands sen LA resan och det kliar i fingrana att klicka hem vad som helst. Bara det är sol och bad och värme så skulle jag inte klaga! Men det lär ju inte bli något sådant resande alls nu före sommaren. Dels är det mycket i skolan då allt ska hinnas klart och så åker jag ju såklart till Helsingfors snart och sen måste jag söka jobb. Får hoppas jag tar mig till solen i sommar iaf. Speciellt sugen är jag såklart på LA, speciellt med tanke på att folk vi träffade där i somras efterfrågar om vi ska komma dit i sommar igen.. hade ju vart kul å träffa allt galet folk vi träffade när vi va där en gång till.. eller flera såklart.. :) får drömma mig tillbaka till Venice..

Insöad

Såhär såg vårt sovrumsfönster ut förra veckan..
Vi var oroliga att vi inte ens skulle se ut nästa dag vi vaknade,
det snöade så sjukt mycket!
Men nu är det tokmycket snö, solen skiner och träden är isvita
vackert.
Älskar när träden är så vita som de är nu..


Möte i Stockholm!

Ska strax krypa till kojjs. Planet till Stockholm går 07.00 imorgon bitti och sen är det möte hela dagen. Planet hem ska gå 20.15 imorgon, men jag åker med norwegian så får se vilket decennium man får komma hem :P (har ni läst tidigare inlägg så vet ni hur många gånger jag åkt med dem och varit galet försenad..). Nå, håll tummarna för att alla plan är i tid och för att mitt första möte med Redaktionsrådet går bra!! ;)


Dumlekakor med noblesse!

Äntligen bakade jag dessa supersmaskiga kakor...:)
Gött och smaska på till twilight ;)


När jag hör din röst

Idag damp den ner i brevlådan! Mer smaskig twilightläsning,
 fastän ja redan läst boken på engelska.. :)
Dagen är räddad!!;)


bild från twilightsweden.se

Hyss!

Jag som skulle baka dumlekakor med noblesse ikväll. Men jag fastnade här och pysslade med hyss med Minna istället ;) Oh, nu är det beställt och hoppas, hoppas det hinner komma före lördag!!!:) Mina problem inför lördan är härmed iaf lösta.. och vet ni? JAG HAR HELG! Ingen skola nåmer denna vecka.. inte ens nå skoluppgifter och göra hemma. Tror aldrig jag haft en såhär lång ledig helg under skolveckorna sen jag började läsa vid universitetet! Det känns konstigt men skönt! Ska baka kakorna imorgon och på torsdag ska jag ju till stostan på möte! Så dessa lediga dagar kommer nog bara rinna iväg fort som!
Idag gjorde jag egen potatismos, det var galet gott. Gott mos!

Spotify

Idag fick jag också Spotify på min dator! Tack vare min kära morbror kan jag nu lyssna på nästan all musik jag vill..
 (Inget Skidrow, Sixx AM eller sånt bra finns...).
Soft iaf!:)


Nirden i mig!

Ingen av er kan väl undgått vilken Twilight nird jag är? Är såld på böckerna och eftersom jag läst alla på engelska redan så läser jag ju nu dem på svenska också.. och längtar efter att dvd:n släpps. Såg filmen två gånger på bio. Och till råga på det har jag beställt en Twilight t-shirt från discshop.se, Jepp, ni läste rätt. Hahahaha. Jag är besatt :)
Hade problem när jag skulle välja vilken t-shirt ja skulle köpa, då jag villa ha framsidan på en och baksidan på en annan men de gick ju inte så då lät jag baksidan styra.. ett av mina favoritcitat från Twilight: "Are you afraid?"..men kanske ska beställa den andra också..?

Den här framsidan ville jag egentligen ha..

Men det fick bli den här tröjan istället!


Ja, det är tillåtet att skratta nu!!:P

Skärpning!

Kom igen och hjälp mig hitta på något till Ted på alla hjärtans dag nu som jag bad om i ett tidigare inlägg! Några kommentarer som hjälp har jag fått men vill ha fler, ni är många som läser så come ooon!;) (Publicerar såklart inte dessa kommentarer då min Ted själv läser min blogg, som ni kanske förstår!;)) Så, vad väntar ni på?!

Prinsesskalas!

Igår var jag och Ted på prinsesskalas hos Katta som fyllde 25år i onsdags! Jag var utklädd till den onda häxan (har tyvärr inget kort på det..) och Ted klädde ut sej till Jester.. jättefula var vi!:) Vi fick göra egna armband och min blev rosa och.. rosa. Fyndigt. Sen blev vi bjudna på prinskorv och mos och gottade i oss den urhäftiga prinsesstårtan Katta gjort! Bakat in en barbie i en tårta, hur töfft som helst! Speciellt då barbien kunde sjunga!:)
Det var såklart fiskedamm som hör barnkalas till och vi lekte kurragömma och Katta fick öppna massor med presenter!:) Det var ett skojjigt prinsesskalas och egentligen var det fest efteråt men okry som jag är var jag utmattad av kalasandet och tog en tidig kväll hemma istället. Tack för ett roligt kalas iaf Katta!:)


Snygg tårta va??!


Grattis igen PrinsessKatta!!;)

bilder från katla.webblogg.se

Ni måste hjälpa mig!

På lördag är det alla hjärtans dag och min och Teddys 2års dag!! Tiden har gått så fort, men samtidigt så långsamt. Det känns som att vi kännt varandra en hel evighet (på ett bra sätt) och samtidigt som vi nyss träffades för första gången.. pirrar i magen varje gång jag ser han fortfarande och han är verkligen det bästa jag vet, min älskade fästman!!:) Men nu är det så att jag missade vår 1års dag..och våra födelsedagar..och massa andra helger som är speciella för oss, pga diverse styrelsearbete och resor till storstan så jag vill gottgöra ett års frånvaro om ni förstår vad jag menar?! Och nu behöver jag er hjälp! Vad ska jag hitta på?! Överraskningar?! Presenter?! Har massor med idéer men skulle vilja ha några fler att välja bland så nu får ni vara så snälla och hjälpa mig!!;) Skriv i kommentatorsfältet bara! Puss på förhand!;)


världens finaste! ♥

Gossip Girl!

Hoppade jämnfota av glädje igår när jag såg att Gossip Girl har säsongspremiär idag!
GG är deffinitivt min favoritserie och jag missar INTE GÄRNA ett endaste program!!
Hur är det med er? Är ni GG fans?!?;)


HEJJA SVERIGE!!

Ohh! Ni såg väl matchen idag??! Jag trodde jag skulle bita naglarna av mig under halva!:)
Finland tryckte på riktigt bra första halvan av matchen, men sen blev det ju lekande lätt..
Eller hur Minna..??;P Go Sverige! Go Sverige!
Hoppas verkligen jag får chansen att se en Finland-Sverige match under mina månader i Helsingfors! Vore KUNG!:)
Martin & Caroline, besviken att jag inte såg er på TV.. :P Men jag räknar med att ni öste gärnet i Globen!;)
Wii, SÅ GLAD!

bild från aftonbladet.se

Söndag

Igår och idag kämpade jag och M några timmar på skolan/medicinska biblioteket. Vi är effektiva så vi har gjort ganska mycket av det vi ska hunnit göra tills på onsdag då det ska skickas in, yey! Problemet är att jag är helt slut efter bara några få timmar på skolan. När jag kommer hem så är jag så slut att jag inte orkar hålla ögonen öppna och tuppar av. Sover så djupt att Ted inte får liv i mig. Vojvoj, när ska jag bli riktigt kry igen? Behöver mer energi fort!
Förhoppningsvis tar jag mig till Stockholm på torsdag, är peppad för och möta Redaktionsrådet och börja diskutera hur tidningen ska förbättras så att den blir studentvänlig också!:)
 

Bättre

Det är en märklig känsla. När man har varit riktigt sjuk. Så sjuk att benen knappt bär en när man står. Handen skakar då du försöker dricka lite blåbärssoppa för och få näring i dig. Du ligger med tjocksockar, tjocka byxor och flera tröjor + en flecetröja och två täcken över dig men fryser så mycket att du hackar tänder. Nästa timme måste du slänga av dig allt du har på dig och ändå badar du i svett och hettan är outhärdlig. Du är så slut och trött och har egentligen tusen saker som du måste och borde ta tag i och göra (skola, praktik, försvunna hemnycklar, osv) och då du känner att du verkligen inte klara av det så bryter du ihop såpass att du ylar för att du grinar så mycket. Samtidigt så sliter och river halsen så mycket att varje ord du försöker få fram och varje gång du sväljer så får du så ont att ögonen tåras och du nästan måste hålla andan för att klara av smärtan.

Jisses, det låter helt överdrivet det jag försöker förklara men jag skojar inte när jag säger att jag inte varit såhär dålig på kanske 10år. Vinterkräksjukan som jag och Ted hade i höstas var inte och leka med, jag ville verkligen dö den där helvetiska natten när den var som värst, men den var inte lika långdragen och smärtsam.

När febern äntligen började släppa taget om mig igen kände jag en oerhörd lättnad. När jag stundvis klarade av att stå upp och må helt ok, om än så bara för den stund alla smärtlindrande tabletter hjälpte men ändå, jag kunde stå på benen. Känna mig som en människa igen. Nu har jag inte haft feber sen natten mot torsdag och halsen värker fortfarande men jag kan svälja och prata utan problem. Örat värker fortfarande lite emellanåt men inte så att alla ljud gör ont. Jag mår helt ok nu.  Tack och lov!
 
Jag vill aldrig mer vara så sjuk som jag varit den här veckan, aldrig! Uppskattar mer än någonsin och slippa ha 40 graders feber och blåsor i halsen. Älskar och äta och det har inte vart så lätt som ni kanske förstår.. har nu iaf kunnat äta sen igår, så SKÖNT! Och när man har så hög feber så klarar man inte ens av att läsa eller knappt se på tv för man är så slut att man mest sover hela tiden. Och vill sova när man inte gör det för och slippa känna all smärta och skit.

Äh, ni fattar.

Jag mår iaf ok nu. Imorgon ska jag till skolan för och mjukstarta allt arbete jag kommit efter i nu när jag vart dålig hela veckan. Håll tummarna för att jag inte ska bli sämre igen nu!!!

Halsfluss

Igårkväll fick jag hög, hög feber.. 40 grader.
Halsen gjorde så ont att jag inte visste jag skulle ta vägen.
Tog en värktablett som knappt hjälpte för jag vaknade gång på gång av smärtan.
Klockan 5 imorse gick jag på toaletten och gapade framför spegeln.
Halsen var täckt av stora vita blåsor.
Ringde sjukvårdupplysningen som sa halsfluss och gav mig en tid hos läkaren.
Läkaren konstaterade detsamma och gav mig en 10 dagars penicillinkur.
3 kåvepenintabletter om dagen ska jag ta.
Får absolut inte gå ut förrän absolut tidigast på fredag.
Smittsam är jag.
Halsen gör otroligt ont och den höga febern vill inte släppa mig.
Att svälja och prata gör galet ont... :(
Tur att jag har världens bästa Teddy som pysslar om mig,
Jag älskar dig!


Vampire


Krasslig

Är inte på topp. Hade feber igår och imorse och halsen gör ont. Men imårn är det skola. Det är ett måste bara. Hoppas halsen lagar sej fort. Ska ju till Luleå ihelg.

Fick veta att jag ska till Stockholm nästa vecka. Möte med redaktionsrådet. Kom verkligen oväntat, så får se om jag kan åka eller ej. Fast egentligen skulle jag ju behöva det då jag kommer missa nästa möte som är i april då jag är i Helsingfors, bara 1 månad kvar tills jag åker!!!!!

RSS 2.0