Heaven is a place nearby..

You just faded away
You spread your wings you had flown
Away to something unknown
Wish I could bring you back.
Youre always on my mind
About to tear myself apart.
You have your special place in my heart.

Heaven is a place nearby
So I wont be so far away.
And if you try and look for me
Maybe youll find me someday.
Heaven is a place nearby
So theres no need to say goodbye
I wanna ask you not to cry
I´ll always be by your side.


en bit av min själ dog idag..
orden räcker inte till.


tårar

Jag har börjat förbereda mig mentalt på att snart lämna Helsinki..
det är inte lätt..


Wolf-pack!

Här har ni dem. the wolf-pack i New Moon.
Oh, kan det inte bara vara november och biopremiär NU?


Tycka om..




Onneksi olkoon äiti!

Inte världens tydligaste bild, dock världens bästa mamma!
Som idag fyller år!! (enligt den finska klockan äre redan måndag! ;))

Onneksi olkoon rakas äiti!!


Foton..

Här kommer lite foton från när Ted var å hälsade på mej här i Helsinki,
dock fotade jag inte så mycke så ni får nöja er med dessa..;)




Fika :)


Ateneum


Melania


Corinna


Emiliano bjöd på smaskigheter..:)


Mums!


Emiliano


Lotta


Teddy


Ekorren :)


En liten uppdatering

Har inte skrivit ngt på ett tag.. tiden räcker som vanligt inte riktigt till här i Helsingfors. Det är full rulle varje dag å massor med folk som drar med mig på hyss härå där så ngn egentid existerar knappt här, men jag njuter. :) Jag trivs verkligen här samtidigt som jag längtar hem till Teddy, Tindra & Muppie och min egen säng.. och soffa. I övrigt trivs jag så grymt här. Corinna har blivit en riktit nära vän till mig och vi umgås nästan dagligen med långa samtal, besök på diverse museum å promenader.. å fikar :) Kommer sakna henne och alla andra här när jag åker.. Huuu :( Men en resa till Italien till Corinna är redan på planeringsstadiet å likaså är en resa för henne till Umeå.. :)
I fredags var jag och Corinna till ett utställning om Disney där man fick se massor med orginalteckningar, vartifrån influenserna till figurerna/sagorna kommer å så.. åså gick vi runt och sa vad figurerna heter på svenska, italienska, finska å engelska.. :) Sen mötte vi upp Hanna och drinkade på Aussie Bar,som för övrigt är den grymmaste baren jag vart i!!! Ett måste om ni kikar förbi Helsinki ;) Ta en Mojito och njut av den underbara musiken och australiensiska inredningen ;)
Igår försökte jag plugga hela dagen.. det går otroligt segt, samtidigt som jag peppar mej själv med att de bara är 6 veckor kvar! Sen lyssnade jag på massa 90´tals musik å hittade gamla favorier som "Du är så Yeah, Yeah, Wow, Wow" med Martin Svensson, Joakim Hilssons "Vacker utan spackel", massa Jumperfavoriter, osv.. haha. Herregud vilken musik man lyssnat på och vilka minnen som väcks fram av låtarna :)
Imorse var jag å Corinna på promenad och var till loppisen i ishallen där jag hittade en klänning å en bok, allt för 3,50 euro :) Sen har jag även försökt plugga idag, men det resulterade i en 2h powernap..men även lite plugg ;) Nåväl, 2veckor kvar tills evidensarbetet ska lämnas in, försöker få lite bortgjort så jag kan njuta av de sista dagarna här sen men de går trööögt. :)
Praktiken då? Det går hur bra som helst just nu. Med handledaren går det också jättebra nu, vi kommer bra överrens och det känns tråkigt att behöva lämna dem snart. I veckan har jag haft den sista interventionen med barnet jag haft som klient, trist å inte få se han igen..men samtidigt får jag en ny imårn :).. sen drog jag med ut en av mina klienter i solen i torsdags när vi hade underbar värme här hon blev överlycklig och var jätteengagerad i övningarna vi gjorde sen :) Målargruppen i onsdags gick också toppbra, hade en hel del nya deltagare och en kvinna i gruppen målade hennes dagskänsla och hade en lång utredning om hur hon mår just nu med mig efteråt, detta ska hon nu fortsätta med de två resterade gångerna å vi ska diskutera skillanderna vecka efter vecka.. de flesta är som jag tidigare sagt, mycket dåliga och vidare instruktioner på vad som ska göras går inte riktigt å ge utan det är mer individuella övningar. Men att få se hur viktigt denna enkla övning var för denna kvinna var verkligen toppen. :)
Om 2 veckor är jag i Umeå igen nu. Jisses. Känns konstigt. Ska ta vara på mina sista veckor här nu! Njuta i fulla muggar av våren som verkligen börjat komma här nu, såg tom lite grönt gräs idag :D
Nu har ni fått en liten uppdatering, ska lägga upp bilder här inom kort också ;) Nu äre tvättstugan som gäller... hur har ni det? Mår ni bra? Jag saknar er! Puss!

Tapetklister

tapetklister under mina skor,
du är så mycket vackrare
än vad du tror..


Fridfullt

Glädje
en promenad i det blå
kärlek i mina öron
ro i min själ
Lycka


Finskalektion no 1

Tänkte jag ska lära er lite finska..folk tjatar ofta på mig att jag ska lära dem lite finska så here we go.. ni får gärna skriva i kommentatorsfältet vad ni vill lära er för ord/meningar.. ;) Annars kommer jag bara slänga ut lite blandat titt som tätt ;) (Stavningen kanske inte alltid är 100%.. ha överseende med detta ;))

Jag heter - My name is - Minun nimi on

Jag bor i Sverige - I live in Sweden - Minä asun Ruotsissa

Sol - Sun - Aurinko

Påsk - Easter - Pääsiäinen

Ägg - Egg - Kanamuna

Blomma - Flower - Kukka

Katt - Cat - Kissa

Hund - Dog - Koira

Hej! - Hi! - Moi! / Hei!

Hejdå! - Goodbye! - Moikka! / Heippa!

Maanantai

Ledsen i själen.. Min Teddy har åkt tillbaka till Sverige nu och jag hatar verkligen å säga förväl när ja vet att de tar ett tag innan vi ses igen.. Usch. Saknar han redan :( Fast den värsta pärsen är ju iaf avklarad.. 5 veckor var vi ifrån varann nu första stöten.. nu är det "bara" 3 veckor..
Vi har iaf haft en underbar påsk tillsammans. Fullt upp mest hela tiden.. har dock inte fotat så mycke men jag ska lägga upp de foton ja har tagit och berätta vad vi gjort när jag har mer energi. Min hals har bråkat med mig en vecka nu å jag ahr haft en galen hosta som hållt Ted vaken å är inte riktigt kry än heller, så ni får ha lite tålamod.. men de är ni ju vana vid, jag är ju alltid lite seg på å lägga upp saker å ting här.. ;)
Känns som att ja ätit för tre fullvuxna karlar denna påsk, å bra är väl de då jag nu äger 2euro fram tills CSN pengarna kommer den 25:e.. fattigt värre. Tur att skåpen är laddade med gröt, ägg och soppa.. :) Men de kan jag leva med nu när ja ätit gott när Teddy vari här.. :) Om 2,5 vecka får jag åter igen besök.. denna gång av min älskade mor, far, lillsis och världens bästa tremänning Minna!! Längtar!:) Förstå att jag bara har 13 dagar kvar på praktiken, det är helt galet!! Tiden kommer gå så fort nu att ja inte vet hur jag ska hinna med.. har MASSOR av skolarbete å göra också, sux. Nåväl, 7 veckor kvar - bara och bita ihop!:) Börjar ju skymta målflaggorna nu så!!!

The Hills säsong 5

Ingen har väl missat att nya säsongen av The Hills rullade igång för en vecka sedan? Jag har inte haft tid att se avsnitten förrän idag, men att the drama is back kan man luungt säga.. ;) Vad tycker ni om säsong 5 än så länge?!


Glad Påsk!

Njuter ni av påskledigheten? Äter mycke godis å gott? Det gör jag! Världens finaste Teddy är här hos mig i Helsingfors just nu och hälsar på, därför jag för tillfället inte är så aktiv här..vilket ni kanske förstår! Ikväll blir det partaj hos oss! Uppdaterar mer på måndag, puss på er sötisar!;)


Nervös!

Det spritter i hela kroppen!
Det är någonting jag skulle vilja berätta för er, men det går inte.. inte än. Det är för tidigt.
Men visst håller ni tummarna åt mig ändå? Jag behöver det nu må ni tro!!!
Iiiiiiiihhh!!!!:)


Det borde vara förbjudet!

...Att tugga på glass!!
Att se människor som tuggar på glass eller bara bilder på det gör att jag får ont i själen
och det går kalla kårar längst med ryggraden, fy fabian för er som tuggar glass!!


det gör ont!

Sommarjobb i Helsinki?

Igår skickade jag in en ansökan om att sommarjobba på ett sjukhus här i Helsingors! Hoppa, hoppas, hoppas jag får det!!!:)
I övrigt har jag nu sammanlagt sökt 4jobb.. fler tänker jag nog inte söka heller. Det finns dåligt med jobb och de flesta som finns ute tilltalar mig inte ens lite, därav det låga sökantalet.. jag vet att egentligen borde jag söka överallt för och ha en chans å få ngt, men nu är det så här. Får jag inget jobb får jag lösa sommaren på ngt annat sätt, basta!:)


Mer Helsingfors!

Här kommer lite fler bilder på vad jag går förbi på vägen till gymmet.. :)


Stadion





Linnanmäki/Borgbacken


Ankor..och massa kaniner ser jag jämt :)


Töölö (nu är det inte is här nåmer..)


Finlandiahuset ser jag också..


Operan








Nyheter på operan just nu :)


Stadsträdgården

När jag ska gå och träna promenerar jag förbi Stadsträdgården som finns här i Helsingfors och en solig dag för några veckor sedan var det öppet när jag traskade förbi och då passade jag på att gå in och kika.. bjussar på lite bilder därifrån :)













Det fanns MYCKET kaktusar!!




15 Minutes Before The Dive!

Igår var vi på Friday Music Bar och tittade på en spelning med 15 minutes before the dive. Bandet var grymt, skojjade och tjoade runt på scen med bredaste leenderna konstant. Sånt gör mig glad i själen. Å grym musik var det, rock!;) Å trevliga var bandmedlemmarna tillåme, pluspoäng för det med!:)


Gladaste bandet någonsin!:)


Snygga hjärtformade brillor :)


En glad Madu


I väntan på spelningen.. :)


Glada flickor som njöt av bra musik!


Hela gänget utom jag och Hanna (undrar var hon var när bilden togs?!)

Underbar

Herregud. Fick tips om en underbar låt.
Den har snurrat i mina lurar hela dagen, jisses så bra den är!!
Ni måste lyssna!

Lyssna här !

Dregen

Kolla in när Dregen blir grillad och få ett gott skratt
 genom att klicka här ;)


Kiasma

Idag har jag besökt museet för nutidskonst, Kiasma, som finns här i Helsinki tillsammans med Corinna och Hanna. Det är gratis en gång i månaden och var det idag så vi passade på att ta ett gratisbesök där :) De var kul och se lite konstverk, tog lite bilder också, men de får ni se när jag orkar lägga upp dem här :P Har faktiskt en del bilder som jag ännu inte delat med mig av, men de kommer.. var så säkra. Nu får ni nöja er med en bild på Kiasma som jag googlat fram :)
Idag hade jag min bildgrupp för första gången, 10 deltagare var det så jag hade fullt upp med att springa runt. En del målade mer, andra mindre. En del satt bara och njöt av den finska musiken jag spelade upp från min dator (mamma jag spelade upp massor med souvarit, janne tulkki, mikko alatalo, agents, anne mattila, jamppa tuominen, osv!!, du skulle vart stolt över mig;) ). Gruppen jag har är inte i så bra kondition, så målningen blir mer en rolig och social aktivitet, samt tid för avkoppling och eftertanke, mer än att följa instruktioner å så.. men glada var deltagarna iaf så jag är nöjd :) Nu, dags och sova!! Nattinuss ;)


Kiasma


RSS 2.0