Såg ni?

Filmen Crash gick på SVT1 ikväll med start 21.30. Det var tredje gången jag såg den filmen (såg den på bio första gången) och den är lika bra varje gång, tårarna rinner lika mycket varje gång. Det är en helt fantastisk film. Den är smart. Har verkligen ett budskap. Den är gripande och är otroligt viktig. Och har ni, om möjligt, inte sett den än. Gör det. Det är en order!!! :)

                       


Första snön!

Idag föll den första snön ner här i Umeå!! Därmed vann Mikaela snövadet! Själv hoppades jag ju på att det skulle snöa den 23 oktober!:) GRATTIS MIKAELA!!! :)


                

Inspirationshelgen!

Här kommer lite bilder från helgen som var.. :)

          
                        Ett glatt gäng på fredagens möte!:)

           
                      Kreativa möten kräver choklad ;)

          
                        Tårtan jag överraskades med!

          
               Styrelsen var såklart glad över att ha lyckats lura mig... :)

          
                       Fast gladast var nog jag.. som ett litet barn :)

           
                        Förberedelser inför inspirationshelgen!

           
                   Hann med och träffa snygga Maja på fredagskvällen :)

           
                   Linnea var inspirerad inför inspirationshelgen :)

           
                           Teamwork på hög nivå ;)

           
                      Den som byggde höst torn vann!

          
                     Sen diskuterade vi inför Fullmäktige nästa månad!

           
                      Ida Kåhlin hade en grym föreläsning

          
                     Vi var typ 40 personer under hela helgen!

          
               Anne Fischer fick oss att fundera på sin föreläsning!

           
                 Kreativiteten flödande under lördagens finmiddag!:)

          
                       Man skulle tillverka hjälpmedel av skräp.. :)

          
                       Diskussion om vad som ska göras :)

           
                              Tävlingen var uppskattad

           
                        Det rådde ingen brist på fantasin inte!:)

          
                         En exklusiv handledsortos..:)

           
                         Partyhjälpmedel fanns det gott om.. :)

           
                     Wedding On Wheels laget vann hjälpmedelstävlingen!:)

          
                     Det antecknades flitigt hela helgen.. :)

          
        Jag & Ted firade våra födelsedagar med en middag på Olearys söndagkväll!:)

Torsdag

Nu är lägenheten renskrubbad igen, så skönt! Hade bara skola till klockan 11 idag så jag har hunnit göra massor med måstegöran..som exempelvis har jag skickat traktamente-papprena till FSA, fyllt i alla blanketter för ansökan om pengar för studier i utlandet (fick ringa till banken och fråga om IBAN och SWIFT koder å sånt tjosan).. men nu är det gjort och ansökan är inlämnad, nu är det bara och hålla tummar och tår att jag får lite penks så ja kan åka och göra min praktik i utlandet!:)

Om 2½ timme ska jag ta bilen till tågstation och där plocka upp min älskade mor och lillasyster som ska hälsa på oss fram till söndag!:) Imorgon ska vi göra stan och sen ska vi bara mysa och äta gott under hela helgen!! Har sett fram emot denna helg vääldigt länge! Inte träffat mor och lillsis sen i början av juni ju! Synd att pappa inte kunde komma nu, men vi ses ju till jul! Som det ser ut nu så ska vi ju fira julen i Kiruna.. men det är ju inte helt hundra än!

Idag fick jag också glädjande nyheter om att storasyster, M & O ska komma till Umeå nästa vecka, å de ska bo hos oss!!:) Äntligen ska jag få busa med M igen!!:)

Något mer vi gjort idag är och bada Tindra & Muppie.. de är så söta när de ser ut som små blöta råttor, haha :)

mårn är jag LEDIG!!:)

             
                               Muppie badar

             
                             En ren Muppie :)

              
                           Tindra är lite missnöjd när hon badar.. :)

              
                                 Snygg posé Tindra.. :)

Present på posten!

Ett brev damp ner i postlådan idag! Det var inte mindre än en present från syster, M & O!:) Jag och Ted fick presentkort så vi kan gå på bio, biomaner som vi är!;) TACK älskade syster med familj!:)



Tisdag

Hade skola från 8.30-16.30 idag.. eftermiddagen var full av riktigt bra föreläsningar faktiskt.. handlade om Palliativ vård. Vi hade en föreläsare som jobbar på Axlagården och sen fick vi se en film som vi diskuterade. Att personer ska få ett värdigt och gott avslut på sina liv är extremt viktigt tycker jag. Att själv få välja vad man vill göra den sista tiden. Efter en eftermiddag full med funderingar kring livet och döden traskade jag hem i mörkret. Stjärnorna lyste på himlen och luften var sådär härligt kall. Bara knarret av snö under fötterna som saknades, men den lär infinna sig snart den med. Jag är glad. Så jättejätteglad.
Imorgon blir det grupparbete med Julia hela dagen. Sen fika med Ida på stan!:)

Telefonmöte!

Haft mitt första telefonmöte precis.. :) Vi var väl ca 8 damer som diskuterade lite hemliga projekt men just grejjen med telefonmöte var det jag ville berätta om! Man ringer ett visst nummer, slår en viss kod och huxflux är man på samma linje som hur många som helst andra! Tekniken är ju fantastisk måste jag säga...:) Att en person håller ordning på mötet är ju ett måste för annars blir det ett jääääkla tjatter.. ;)

Tips på bloggar!

Fick en kommentar från Johan som är Vice ordförande i Naturvetarna! Han skrev att Eva Westerberg, som är Ordförande i Saco Studentråd, hittat till min lilla blogg och länkat till den från hennes blogg!:) Så kul!

Ni måste spana in hennes blogg också, där finns massa läsvärda och kloka inlägg!:) Ni hittar den på: http://www.evawesterberg.blogspot.com/  ;)

Ni kan också spana in Naturvetarnas blogg på: http://naturvetarna.blogspot.com/ :) Där finns roliga anekdoter att läsa och man kan hänga med i vad deras styrelse hittar på med för tillfället!:)


Min tårta!

Har fotat massor ihelg.. och ska lägga upp bilderna här nåndag när jag har lite mer tid.. nu fryser jag så mycket att jag bara vill ta ett långt, skönt bad.. men en bild ska ni få se här och nu.. bilden på den fantastiska tårta jag fick av min underbara styrelse och vår studenthandläggare Anna på min födelsedag!!! Vart otroligt förvånad och glad av tårtöverraskningen!!:)

           
                                   Och god var den också!!:)

Monday

Fixat och donat här hemma... ser inte ut som ett krigsfält nåmer :) Handlat kattsand, kattmat och lite människomat så vi slipper svälta och hyran är också betald. Skönt. :) Igår när vi kom hem hade lite trevliga kort å paket hamnat i brevlådan, TACK NI ÄR UNDERBARA!! Ni vet vilka ni är ;)

Jag och Ted firade våra födelsedagar med middag på Olearys i Stockholms central igår innan vi for till flyget..det var gott, men det finns inget som slår Olearys i Umeå alltså!:) Han hade iaf haft en grym helg i Örebro hos Daniel, trots att han också är sjuk!

Fortfarande när jag inte träffat Ted på en dag eller en halv så pirrar det i magen när jag ser han. Det är så underbart. Han är så underbar. Älskar han så mycket att inga ord kan beskriva det. Så det var ett grymt återseende i centralhallen igår efteratt inte ha sett varann på två dar.. så mysigt å få kramas och så mysigt å sova tätttätt intill varandra igen.. <3

GRATTIS ÄLSKLING!!! ...

GRATTIS ÄLSKLING!!!
Hoppas du har en underbar födelsedag hos Daniel i Örebro och hoppas du inte är allt för bakis!;)
JAG ÄLSKAR DIG!!!;)


              
                      Puss, Puss, Puss På VÄRLDENS FINASTE!!!:)


Lite tidigt såhär dagen innan.. men imårn kommer jag antagligen inte ha tid och sätta mig vid ngn dator, så nu fick de bli såhär.. :)

TACK!!!

Tack för alla gratulationer jag fått idag!! Min mobil har pipit med sms hela dagen och jag har knappt hunnit svara på era söta grattis-sms!!:) TACK ni är underbara!!
Jag har haft en grym födelsedag!! Min UNDERBARA styrelse överraskade mig med världens snyggaste tårta med mitt namn på och allt! Det var verkligen inte väntat! TACKTACKTACK!:) Ni ska självklart få se bilden på den och min resa här när jag återvänder till Umeå!
Har precis kommit efter en öl och ciderkväll med flickorna! Fick träffa min saknade Maja och det var hur roligt som helst!:) Synd bara att man är så trött och sliten att man fick avsluta kvällen såhär pass tidigt.. men jag är glad för den lilla stund vi hade iaf!:)

Tack alla nära och kära - ni betyder allt för mig!

PussPuss!:)


23 år!

                               Idag fyller ingen mindre än JAG 23 år! 

               
                  Tillbringar min 23:e födelsedag i möten i Stockholm!:) Tjingeling!

No Country For Old Men

Såhär på morgonkvisten tänkte jag rekommendera en film jag och Ted såg igår.. "No Country For Old Men".. Den var hur grym som helst, jättespännande!! En riktig nagelbitare som är riktigt sevärd!!!:) Måste ses!!

                      

Snart..

..närmare bestämt 03.22 inatt fyller jag 23 år.. då var det 23 år sedan jag såg ljuset från lampornas sken för första gången.. :)
23 år.. tiden har gått så fort men samtidigt så långsamt.. förstår ni hur jag tänker? Jag tänker på allt jag gjort.. allt jag hunnit vara med om.. och det känns som igår, men samtidigt som tusen år sedan.. när jag som liten knodd flängde fram och tillbaka till sjukhuset med mamma för och opereras för gomspalten.. för och få benen och växa sig lika långa..för och gå hos talpedagog.. för och fixa tänderna.. tandställningen.. dagen då jag som liten knodd på dagis slickade på min första (och SISTA!) lyktstolpe.. första dagen i skolan..allt som hände under skoltiden.. gymnasiet.. ungdomskärlekarna.. alla resor man gjort.. flytten till Umeå.. dagen jag fick mitt körkort.. dagen då jag träffade Ted för första gången.. Det är så mycket. Men ändå så lite. Finns så mycket kvar och göra.. och tur är väl det.. :) Ibland tänker man att man bara vill bli liten igen.. liten och bekymmerlös.. titta på disneydags och äta godis hela dagarna (som att det var så det var, men man inbillar ju sig det nu).. men jag kommer ihåg hur jobbig jag tyckte skolan var. Jag skulle aldrig vilja gå om skolan igen..göra alla prov igen.. huuh! Nu har jag ett halvår kvar på min utbildning. Hoppas de 6månaderna går vägen utan krångel, sen blir det inte skola på många år.. men jag är säker på att det blir någon form av skola igen efter att jag avsultat utbildningen.. men först ska jag vara skolfri några år ;)
23 år alltså.. jag kommer vara 23 år när jag avslutar mina universitetsstudier (om allt går vägen nurå!!).. det är väl rätt så bra jobbat ändå? De flesta som börjar studera vid universiteten är 25+.. så ja, jag ska vara stolt över mig själv.
Vart kommer jag bo om ett år? Vart kommer jag fira min 24, 25 och 30-årsdag?
Den som lever får se!

Imorgon..

..bär det av mot storstan igen! Denna gång får jag dock resesällskap då jag och Ted tar samma flyg ner och upp till storstan.. skills åt på centralen då jag irrar mig till Nacka och Ted tar bussen till Örebro!
Ted ska hälsa på sin kompis Daniel och helgen lär inte bli så vit för hans del om jag känner dem rätt.. :P Daniel har ju peppat hur länge som helst för denna helg så bara gudarna vet var den kommer sluta!!
Själv har jag styrelsemöte med mina studare imorgon.. på min födelsedag och allt.. vad gör man inte för FSA?;) Lördag-Söndag är det Inspirationshelg för våra medlemmar och det har vi en gång per år.. är alltid hur roligt som helst, men MYCKET jobb.. finmiddag i vanlig ordning på lördagkväll med pyssel och bus.. alltid roligt!:)
Ska försöka hinna träffa Maja och ta en öl imårnkväll om den inte blir för sen.. Saknar tösen som numera bor i Stockholm och jobbar.. 
Hoppas min röst är fullt återställd imorgon! Annars blir gaaanska svårt å hålla tag i ett möte... heheh.. håll tummarna för mig!;)

Ett paket på posten..

Idag anlände ett STORT paket med massa småpresenter inslagna med posten! Den var både till mej och Ted och avsändare var min söta svärmor och hennes man!:) Tack, Tack, Tack! Vi blev skitglada!:)

Bla fick vi:
- Popcorn
- Värmeljus med doft
- Bordsduk
- Ljusbricka
- Nalle Puh mugg till Ted
- Tiger mugg till mig
- Blades of Glory dvd
- Naturgodis
- Godis
- Kakor
- Cheezballz
- Pengar (både födelsedags och förlovningspresent!)


Kalas!

Alldeles nyss gick våra sista gäster hem.. vi har haft kalas sedan 18 eftersom både jag och Ted fyller år i helg och ingen av oss kommer vara hemma då vi far söderöver på fredag så vi hade kalas idag :) Jag är trött, sliten, sjuk och glad så ni får ha överseende med texten.. den kan se lite hipp som happ ut just nu känner jag...:)
Egentligen borde jag nog stanna under täcket imorgon och snörvla men ska på studiebesök i en särklass å sånt så de går inte för sig.. hoppas jag överlever helgen!
Om vi återgår till kalaset så har vi fått massa fina och roliga presenter.. bla fick jag ett presentkort på Clip från min älskade tjejer så nu kan jag gå å klippa mig och tillåme unna mig ngn exklusiv hårprodukt! TACK ni är UNDERBARA!! :) Sen fick jag ett SPA-kit från per vilket ju är passande då jag verkligen älskar och bada!!:) Tack Per!!:) Sen fick vi svart ljus med ett ljusbord från Sara, hur snyggt som helst! Å fräckis-kort från Christ & Hanna.. skitroliga! Tack!:) Teddy fick en reflexväst från Robert och Theres så nu kommer han synas på jobbet, haha.. :D
Idag började jag hosta också. FAN. Jag orkar inte vara sjuk. Har inte tid och vara sjuk. Och ingen lust.

Jo, förresten. Imorgon SKA det snöa! För det bestämmer jag :)

Orkar inte

Är sjuk. Stressad. Less. Trött. Irriterad. ARG!

Orkar inte.

Ett vykort på posten!

Idag fick vi ett vykort från Martin och Caroline i vår kalla brevlåda! Från lyxiga Bali.. Tack!:)

              

Arbetsterapins dag!

I torsdags var det som jag tidigare nämnt Arbetsterapins Dag! Bjuder på lite bilder från dagen.. :)

        
                    Visst var vi söta i våra FSA tröjor?:)

        
                  Vi hade många besökare.. :)

        
                     Kaffe, saft, godis och arbetsterapiprylar!:)

        

Scones!

Lördagmorgon och brödkorgen var ekande tom.. då bakade vi underbart ljuvliga Scones! Bjöd över vår älskade granne Katta och mumsade i oss ett helt gäng! Det enda jag saknade var marmeladen som är så underbart god till.. :) Varför bakar man inte så man får morgonfärsk bröd oftare? Skärpning!:)


            

Tack lillasyster!

Mina nuvarande slit och släng favoritskor har jag fått från min kära lilla lillasyster.. Hon ledsnade helt enkelt på dom och eftersom de vart lite för små på henne och jag har en halv storlek mindre passar de perfekt på mig! Tack lillasyster för Converseskorna jag fick av dig! :) 


          


The Eye

I torsdags såg jag och Ted filmen "The Eye" med Jessica Alba i huvudrollen. Det är en riktigt bra skräckfilm faktiskt!!! Rekommenderas varmt.. vi hoppade till riktigt ordentligt några gånger!:) Att den efterföljande natten var fullsmockad med mardrömmar säger väl ett och annat också..


              


Måndag

En trött, trött måndag.. under morgonprommisen och prommisen till skolan såg vädret ut och klarna upp och det verkade bli en fin men kall dag.. men icket.. det blev en kall, regnig dag.. en gråblaskig dag. En riktigt tröttsam dag alltså.. Inte blev det bättre av att jag och Linnea blev färdiga med vår artikelsökning oplanerat tidigt och fick tre tråkiga tröttsamma håltimmar.. föreläsningen därpå höll jag på att somna på, trots att jag tyckte att den var intressant. Dåligt.
En underbar Ted hämtade en vrålhungrig Henna från skolan, hem och göra mat som vi slängde i oss.. sen var han tvungen och åka på jobbmöte :( Själv tappade jag upp ett hett, hett bad och tinade upp min stelfrusna själ..somnade som vanligt också.
Egentligen skulle jag och Mats på bio idag, men han vart krasslig så de får bli någonannan dag.. så nu har jag en hel kväll framför mig.. känns konstigt. Kanske borde fila på talet jag ska hålla i Stockholm på lördag?
Fick mail från Helsingfors, pepp, pepp, pepp! De verkade positiva och skulle kolla upp om de kunde fixa VFU platser där!:)

En inbjudan..

Vi fick en inbjudan till premiären av Creative Lounge! Den 3:e november öppnar de sin salong på Skolgatan 113 och där ska man då kunna fixa både hår, naglar och makeup..och tom inredning och buketter!:)
Premiären är den 1 november och då har 150 inbjudningar skickats ut! På dagen blir det mingel och på kvällen fest i glamourens tecken!:) Jag och Ted kommer nog bara kika förbi under dagen då vi får fint besök av mor och lillasyster just den helgen! Kika in på http://www.creativelounge.se/ så får ni se hemsidan!;)

        
Bilden är från: http://creativeloungeumea.blogspot.com/

Inflyttningsfesten hos Britta & Tommy

Igår var det då äntligen dags för inflyttningsfesten hos Britta och Tommy. Klänningen drogs på vinflaskan korkades upp bland mina härliga flickor! Hade hur skoj som helst och det var verkligen dags för mig och gå ut me flickorna för det har jag inte gjort på länge..länge!! Har bara förfestat, men inte gått ut så mycke de senaste året..iof är det alltid förfesterna som är roligast, men ändå! Igår fick jag en underbar låt tillägnad mig själv och "Kickstart my heart" toppade därmed min kväll!;)
Origo var ett bottennapp och vi drog vidare till NH.. där var det inte mycket folk och rätt så kass musik, men vi svängde våra lurviga fram till tvåslaget iaf då vi fångade en taxi hem..
En lyckad kväll me flickorna alltså :)
Idag mår man som man förtjänar och har galna crawings efter fett, fett, fett.. ge mig hamburgare, pizza och chips me dipp.. ge mig.. NU!:)

Skitmail..

Vanligvis brukar jag inte öppna mail från okända pga virushot och dylikt..
öppnade iaf ett mail från okänd avsändare nyss och hade fått ett sådant här konstigt mail:

I am Isa Salmon, A Bahrain national I have been diagnosed with
 Oesophageal cancer .It has defiled all forms of medical treatment, and right
 now I have only about a few months to live.I am very rich,but was never
 generous, I have given most of my assets to my immediate family members.
 I have decided to give alms to charity organizations.I cannot do this
 myself anymore because of my health.I once asked members of my family
 to give some money to charity organizations,they refused and kept the
 money.I have a huge cash deposit of Eighteen Million dollars with a
 finance House abroad. I will want you to help me collect this deposit and
 dispatch it to charity organizations.You will take out 20% of this funds
 for your assistance.                                                 
                    Regards,                                          
                                                   Isa Salmon.


Har också någongång öppnat och det typ stått du har vunnit blablabla tusen kr då din/ditt mail/personnummer dragit lyckovinsten eller dylikt.. typ gå in på den och den sajten och registrera dig så får du pengarna på kontot samma dag..
Tror inte på sånt här skitsnack. Blir bara så less av den. Å nu är jag bakis. Blä


Våfflor!

Jag bangade morgonpromenaden idag.. gick upp 05.40 efter en natt full av mardrömmar.. tittade ut och såg regnet ösa ner å vinden slita i träden.. aldrig tänkte jag och skickade ett sms till Katta.. hade ingen pepp alls å gå ut i vinden å regnet å bättra på min förkylning.. så jag kröp ner under mitt varma täcke och somnade om.. och mardrömmarna fortsatte.. en av de många mardrömmar jag hade inatt var att jag blev attackerad av bin.. försökte väja mig med huvtröjan jag hade på mig, men det var omöjligt.. de var så många och så snabba... fick bistick över hela halsen och när jag vaknade av denna dröm mitt i natten hyperventilerade jag och var helt sjukt torr i hela munnen.. tungan kändes som en papperbit och jag hade panik.. tog länge innan jag slutade skaka och fick munnen normal igen.. :(

Steg upp 09.30 då jag gav upp och få ordentlig sömn.. kikade i kylskåpet som gapar tomt.. kikade i plånboken som gapar tomt.. tog tag i tvättkorgen och traskade ner till tvättstugan och började tvätta.. fick mer energi av detta så jag började storstäda hela lägenheten.. så nu är allt skinande rent.. skönt!:)

Vi lyckades rota fram en kartong med våffelmix som stått längst bak i skafferiet så nu gör vi våfflor.. mums! Sen ska jag ta mig ett långt och skönt bad innan jag traskar till Pokernight hos Per (även kallad Ceasar).. får spela på credit då plånkan ekar tom.. hoppas jag vinner ngt.. :)

           


Mindre bröst av kaffe..

Tydligen så visar en svensk undersökning att bröststorleken kan minska om man dricker kaffe.. om evidensen är pålitlig går inte att utläsa i artikeln.. : http://www.improveme.se/magazine/2548.
Dricker man kaffe minskar dock risken för att drabbas av bröstcancer går att läsa i samma artikel.
Dilemma eller ej?

Helg!

Jag är ledig imorgon så nu är det helg för min del! Har iof ett arbete som jag ska skriva klart imårn å så har jag bokat tvättid 10-13 och ska upp och morgonpromma me Katta i vanlig ordning så jag kommer ändå ha fullt upp hela dagen! Men det är ändå skönt och slippa gå till skolan :)
Just nu sitter jag å väntar på att min älskling ska komma hem.. han är å repar med bandet och hann inte ens hem å äta middag mellan jobbet å repet.. jag har diskat och ställt i ordning lägenheten + tänt miljoner värmeljus som lyser upp vårt hem i regnrusket.. hoppas han blir glad.. :)
Själv älskar jag värmeljus.. de är så rogivande å mysigt å ha hela hemmet smockfullt me tända ljus.. å ingen TV eller musik står på just nu heller så det är nästan magiskt tyst.. så skönt.

               


Arbetsterapins dag!

Idag den 16 oktober är det Arbetsterapins Dag
Vi i FSAstud Umeå har haft en frågetävling om FSA och arbetsterapi där man kan vinna presentkort på fika om man har tur!
Jag, Mikaela och Britta (och Linnea en stund) stod i ljusgården på skolan och delade ut kaffe, saft, godis, Arbetsterapeuten och andra små AT saker som är bra och ha!:) Sen var några andra i styrelsen runtikring på universitetet och delade ut prylar också.. hoppas det gick bra för dem.. vi lyckades värva några medlemmar tom!:)

                  
                                                Balans är årets tema

Svenska Dagbladets Bilaga!

Som jag tidigare nämnt skulle jag vara med i Svenska Dagbladets Bilaga den 8 oktober! Idag fick jag se resultatet själv då en bilaga damp ner i brevlådan... :)

              
                            Såhär ser framsidan ut..


              
                               Hela artikeln..


               


               

Sidan 3 stoltserar jag på..fick veta 5 min innan fotot togs att jag skulle fotgraferas för den här bilagan.. inte såå skojj kanske.. menmen..  ser ni vad det står?:) 

99 frågor..

Utmanar Katta, Minna, Heli, Carro & alla er som läser min blogg! ;)

1. Vad är klockan:
14.20
2. Vilket namn står på ditt födelsebevis: Henna Mariell
3. Smeknamn: Skruttis, Gumman, Hennabjörn, Hennis (hahahha..)
4. Vad heter dina föräldrar: Seija & Esko
5. Antal ljus på din senaste tårta: 22
6. Husdjur: 2 katter.. Tindra & Muppie!
7. Hårfärg: Blond (nyans beror på årstid)
8. Favoritfärg: turkos och ljusrosa
9. Piericing: i naveln
10. Tatuering(ar): Bara min skorpion än så länge.. fler på g!
11. Födelseort: Kiruna
12. Bostadsort:  Umeå
13. Nuvarande bostad: Studentlägenhet på Carlshem
14. Har du varit kär: Jag är!
15. Har du varit i några andra världsdelar: Nordamerika
16. Har du varit med om en bilkrasch: Nope
17. 2 eller 4dörrar (på bilen): 4
18. Kaffe eller glass:  Glass!
19. Snuttefilt eller kramdjur: Kramdjur
20. Antal syskon: 2
21. Färg på strumporna: grå med gröna ormar på
22. Lyckotal: vet inte
23  Favoritfilm: The Ring
24. Favoritcitat ur en film: vet inte
25. Bästa semestern: Los Angeles med min Ted sommaren 2008
26. Favoritmat: Grillat, tacos, kinamat
27. Bästa veckodagen: fredag
28. Senaste låt du lyssnat på: Animal In Me (Mötley Crüe)
29. Tandkräm: Pepsodent Limemint X-fresh
30. Favorit TV-program: Gossip Girl, The Hills
31. Favoritrestaurang: Olearys, Shanghai, Mao´s
32. Favoritblommor: Vita liljor!
33. Tycker inte om: Fjäskiga människor, våld, krig, orättvisor
34. Sport att titta på: Hockey, fotboll
35. Ögonfärg: Blå
35. Senaste sjukhusvistelse: Hm..måste vart då jag opererades för några år sedan
38. Vilken färg på väggarna i ditt sovrum: Gulbeiga :/
39. Hur många gånger kuggade du på körkortet: Inte en endaste!
40. Vem/var är du om 10 år:  Om 10år bor jag söderut och har sett betydligt mer av världen!
41. Vem fick du senast e-mail från: En person som ville ha receptet till biskvikakan jag bakade för någon vecka sedan
42. Har du någonsin blivit dömd för något brott: Nej
43. Om du fick ett enda kreditkort, vilken affär skulle du välja: Jag vågar inte ens använda mitt eget kreditkort..
44. Vad gör du när du är uttråkad: Sover
45. Fras/ord du använder (för) ofta: Perkele!
46. Födelsedag: 24 oktober
47. Vad retar du dig på: Värdelösa föreläsningar
48. Det bästa du vet: Resa med min Ted
49. Läggdags: 22-23 tiden på veckordagarna.. kring 24 på helgen
50. Stjärntecken: Skorpion
51. Värdefullaste ägodel: Mina katter
52. Vad är klockan: 14.40
53. Vad har du för kläder på dig just nu: Gråa mjukisbyxor och en blå t-shirt
54. Favoritland: Vet inte.. England kanske
55. Favoritfilmmusik: Mötley Crüe
56. Skostorlek: 36,5-37
57. Fobi: Spindlar
58. Favoritpålägg: Ost, skinka & grillkrydda (varma mackor)
59. Om du var tvungen att skänka bort 25 000 till välgörenhet, vem skulle få dina pengar: BRIS eller Cancerfonden
60. Vilket är det vackraste ordet/orden du vet: vet inte?
61. Bästa bok du läst: Alla Harry Potter böckerna
62. Vad är du beroende av: chips, kramar, uppskattning
63. Favoritdjur: katt!
64. Gillar du snö: Ja!
65. Favoritglass: Marsglassen
66. Vad la du dina sista pengar på:  En vinflaska till lördag..
67. Är du långsint: Nej
68. Favoritgrupp/artist: Mötley Crüe
69. Vilken är din bästa egenskap: Effektivitet
70. Vilket är ditt nästa mål i ditt liv: Resa jorden runt
71. Skulle du döda en kattunge om du fick 20 000 kr: Aldrig!
72. Vad gör du i sommar: Flyttar söderut antagligen
73. Mest intressanta stad du varit i: Los Angeles, London
74. Vilket djur skulle du identifiera dig själv med: Katt
 75. Vad fascinerar dig mest hos andra människor: Självförtroende på ett bra sätt (inte ett nedklankande "jag är bäst i hela världen" sätt...
76. Senaste pojkvännen/flickvännen: Min Ted!
77. Favoritgodis: Krokkofanter
78. Spelar du nåt instrument: Nej
79. Snyggaste kändisen: Nikki Sixx, Johnny Depp
80: Vilken person i hela världen skulle du helst vilja träffa, och varför: Min morfar, jag saknar honom.
81. Vilken film såg du på bio senast: Step Brothers
82. Senaste köpta skiva: Saints Of Los Angeles - Mötley Crüe
83. Roligaste konserten: Crüefest i somras.. Sixx AM & Mötleys konserter är oförglömliga.. Metallica i Wien 2007 är också en höjdare!
84. Bästa känslan: Uppskattning, kärlek
85. Samlar du på något: Näe
86. I sånt fall, vad: Skulle vara dammtussar isf..
87. Är du feminist:  ja
88. Favoritminne: Hardrock Café i Hollywood då Ted friade..
89 Favoritskiva: SOLA
90. Bästa kompis/ar:  Min tremänning Minna står mig absolut närmast!
91. Hur tror du att folk som ser dig på stan uppfattar dig: Förvirrad
92. Vem stör du dig mest på i detta ögonblick: Rymdgubben som aldrig slutar borra vid ingången till vår lägenhet
93. Favoritlåt: Animal In Me
95. Har du en mobiltelefon: Ja, skulle behöva uppdateras dock..
96. Vad är det vackraste som finns: Glädje
97. Om du fick en resa helt gratis, vart skulle du åka då:  Tokyo
98. Är du homo- eller bisexuell: Nope
99. Vad är klockan nu när du är klar: 14.55

1980..

Såhär skulle jag antagligen sett ut om jag inte var en liten knodd på 1980-talet... såg mor min ut typ såhär då månne?..:)

                                 
                                                Avancerad frilla!:)

Onsdag

Idag är jag LEDIG! Så troligt skönt ska ni veta.. :) Har iof massa småsaker som måste göras ändå, men att inte behöva gå upp supertidigt är otroligt lyxigt! Vart ingen morgonpromenad idag heller då jag haft så ont i ryggen sen i måndags då jag hade nackspärr... Känns bättre nu iaf så imårn blire tills å prompa igen :)
Ikväll ska jag i vanlig ordning till Julia å glo onsdagstv.. Bonde söker fru!
Har en ofantlig längtan till lördag just nu. Ska på Brittas inflyttningsfest då och det var åratal sedan jag festade i Umeå sist så det ska bli huur skojj som helst!!:)

På begäran!

Ni är många som frågat om receptet på biskvikakan jag bakade häromveckan.. så här kommer den!

Biskvikaka

175C ca 35 min


Kaka:

4 ägg

6 dl socker

3 msk kakao

5 dl mjöl

300 g smält smör

2 tsk vaniljsocker

4 tsk bakpulver

3 dl kokande vatten


Smörkräm:

2 ägg

300 g bregott (den gröna)

200 g mandelmassa

250 g florsocker


Garnering:

400 g marabou mjölkchoklad

50 g cocosfett



•1.    Vispa äggen och sockret poröst

•2.    Blanda kakao, mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Tillsätt smöret och därefter det kokande vattnet

•3.    Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper och grädda i ugnen ca 35 min, låt kakan därefter kallna i kylskåpet (tar ca 1 timme)

•4.    Vispa ihop smörkrämen och bred ut den på den kalla kakan, låt kakan därefter stå i kylskåpet ca 30 min

•5.    Smält cocosfettet och chokladen i vattenbad och häll sedan över blandningen jämt på den kalla kakan

•6.    När chokladen fått stelna ordentligt i kylskåpet är det dags att skära ut bitarna.
Ett tips för att få bitarna att bli raka och fina (att chokladen inte spricker) är att doppa kniven i varmvatten emellanåt!


Vart bär det av?

Idag har jag och Julia varit och diskuterat med Bertil, som är en lärare på skolan som har hand om alla internationella frågor och vfu-(verksamhetsförlagd utbildning) vistelser.. Anledningen?
Jo, såhär är det.. i termin 1 fick jag höra talas om att det är möjligt att göra en av sina praktikperioder på Teneriffa på en svensk klinik som finns där.. fick också rådet att anmäla mig redan då inför framtida praktiker, då dessa platser är eftertraktade.. sagt och gjort.. mailade Teneriffa och fick besked om att jag och Julia blivit uppskrivna på vår 8 veckors praktik i termin 6..
Idag skulle vi då diskutera detta med Bertil då termin 6 närmar sig med stormsteg och vfu:n i och med det.. Beskedet om att avtal saknas med Teneriffa fick vi och detta betyder att vi inte kan räkna med resebidrag och bostadsbidrag från skolan om vi åker.. pröjjsa både boende och resa känns lite saftigt..fattig student som man är.. vi fick iaf rådet att kontakta margareta på vår skola för och se om hon har koll på nå bidrag vi kan söka.. mail till henne har nu skickats och vi väntar på svar..
Att göra praktiken i västerbotten (skolan enda alternativ i Sverige) känns inte särskilt kul.. för att jag vet att jag aldrig kommer få en plats i Umeå då jag hade turen att få min 5 veckors praktik här.. vilket betyder att jag kommer typ hamna i Malå eller Kramfors eller något annat hemskt....
Men nu var det ju så att skolan har avtal med andra platser än Teneriffa... Exempelvis Belgien, Danmark, Norge och Finland.. och diverse olika städer i dessa länder givetvis.. Bryssel i Belgien och Trondheim i Norge.. i danmark kunde man vara i Århus, vilket tydligen skulle vara jättebra (intressant)..i Finland var det tal om bla Helsingfors.. detta låter väldigt lockande tycker jag.. Där talas både svenska och finska och staden har jag inte besökt sen jag var liten knodd, men jag minns att jag tyckte det var vackert där.. å tivolit var awesome ;) 2-3månaders praktik i Helsingfors om Teneriffa inte blir av..? Det tål och tänkas på... vad tycker ni jag ska göra?


          
                               Teneriffa?


           
                              Helsingfors?


           
                                    Malå?..:(


           
                                 Trondheim?

Grattis Julia!!

Idag fyller VÄRLDENS BÄSTA Julia 23år!!:)
Grattis gumman! Hoppas du får en alldeles, alldeles UNDERBAR dag!! :)

              
Lite gammalt kort dock.. håret är inte såhär långt nåmer ju :)

Helgen!

I fredagskväll kom Teds pappa med dam + Teds lillebror Tim på besök.. Jag lagade en omtyckt Lapplandiapaj med sallad efter mammas recept som vi drack gott vin till.. :) Klockan var ganska mycket så vi satt mest och tittade på Idol och pratade och gick och la oss rätt så tidigt.. Lördagen tillbringade vi på stan, där våra besökare shoppade lite och sedan åt vi supergod middag på Shanghai.. godaste kinamaten där!:) Mycket tid tillbringades i stans musikaffärer och jag hittade en tuff soffa på 4sound som jag hade velat ta hem om den vart lite fräschare.. :) När vi skulle till Station och fika stötte vi på ett gäng sargade människor som stapplade fram framför en massa förvånade människor.. kom då på att Sveriges enda skräckbutik ju hade premiäröppning här i Umeå igår och skulle hyllas med en så kallad Zombiewalk runt stan.. :) Efter fikat tänkte vi försöka hitta skräckaffärn men efter lång tids sökande gav vi upp, såg sen på vk.se att den skulle ligga mitt emot järnvägsstation så får ta å besöka stället vid nästa stadsbesök.. :)


          
                 Lapplandiapaj innehåller bla renskav.. :)


           
                 Smaskig sallad till pajen!


          
                     Tuff soffa va?:)


          
                           Zombiewalk..:)

Biskvikaka

Har tidigare sagt att jag ska lägga upp en bild på biskvikakan jag bakade för ngn vecka sedan.. bättre sent än aldrig :P


             

Ordförandenätverket!

Här kommer lite av Ordförandenätverket och Stockholm i bilder... :)

            
                        Foto från flygplansfönstret..


            
                        Malmö Aviation bjuder alltid på resekost.. :)


             
                Fika med Jessica i Gamla stan.. kanelbullens dag firades!:)


             
                       Själv åt jag en pasta med kräftstjärtar.. mums!


            
               Saco Studentråds Ordförande Eva Westerberg hälsade oss välkomna


             
                        Min Viceordförande Jessica var glad :)


             
                         Idéutbyte på hög nivå.. :)


            
                    Heini är ordförande för studenterna i Lärarnas riksförbund


             
                      Kreativa ordföranden & vice ordföranden.. :)


             
                   Finmiddag med välsmakande vin efter en fullspäckad dag


            
                   Jessica och Yosef (Ordförande för läkarna) var hungriga


            
                              Förrätten!:)


            
                           Rött & Vitt.. :)


             
                        Varmrätten..:)


            



             



             
                     Lämnade tillslut ett regnigt Stockholm..


             
                          Med ett par nya skor i bagaget!:)


Stockholmsresan var hur grym som helst! Det är alltid lika roligt och utbyta ideér, funderingar och kreativitet med personer i "samma sits".. vi har alltid intressant informationsutbyte och efter en sådan här helg kommer man alltid hem med hur mycket nya idéer och planer som helst på förbättringar som kan göras! :)
Dagen efter Ordförandenätverjet hade jag 4h på mig och hitta nya skor i ett regnigt Stockholm.. sprang runt, runt, runt på drottninggatan, stureplan och på NK.. i den sista skoaffären jag besökte hade de kvar min storlek 37 på skorna jag spanat in i flertalet affärer så då slog jag till :) Sen fick jag springa för och hinna med flygbussen och när jag väl kom hem var jag lagomt mör, men lycklig efter en lyckad helg :)

Söndag

Ligger ihopkurad i soffan.. har tagit reda på massa styrelsearbete och annat som var tvunget och ta i tu med.. Vårat helgbesök åkte imorse då de hade en tågtid och passa i Gävle.. och Ted är och repar med bandet just nu.. Har massa och uppdatera på bloggen så det lär bli ett antal bilder på bloggen idag.. :) Men det tycker ni väl om? Ni blir ju bara fler och fler som läser och är redan ett helt gäng!! Vilket ju är hur skoj som helst.. :D

Justin Bobby & Lauren Conrad ?!

Oh my god.. Satt och läste på Perez Hiltons blogg och där står om rykten som florerar om att LC och Justin Bobby flirtar/flirtat!! Jag som trodde att LC verkligen inte tyckte om Justin Bobby då Audrina dejtat honom till och från.. hon kanske velat ha honom för sig själv??! Om ni går in på Youtube.com och söker på Audrina & Ellen DeGeneres så får ni se henne berätta om detta själv i Ellens show...
I love this drama! :)

                      
                                      Rivaler?

             
                                   Hunk eller trash? Vad tycker ni?

M :)

Just nu sitter mor min och lillasyster min på tåget från Kiruna till Luleå. De ska hälsa på storasyster, O & M under helgen. Jag och Ted hade också åkt dit om vi inte fått besök från södern.. vi ska försöka ta oss norröver före jul iaf.. fast pengarna sinat för länge sen..

            
                         Bus-M och hans charmiga leende.. :)

Redbull!

Idag var det två Redbull tjejer på skolan och delade ut gratis Redbull till alla som ville ha.. Min käre vän Ida jobbar ju där så min förhoppning var att hon också skulle vara på vårdvetarhuset och dela ut då, så jag frågade efter henne.. Tyvärr så jobbade hon ju inte då så jag fick ingen skymt av henne.. Men vi ska försöka ses snart igen!:) Tråkigt när man så sällan hinner ses då man har olika scheman å upptagna liv som ska passa ihop.. men det är alltid lika kul de gånger vi hinner ses igen!:)
Det var iaf uppfriskande & gott med en Redbull!! Vart faktiskt piggare under lektionen så man kanske ska börja ha med sig en i trötthetsförebyggande syfte?;)

               
                            Redbull på lektionstid är GÖTT!

De magiska glasögonen!

Fick order och skriva om en "mystisk händelse" som vi var med om på skolan idag..
Vi brukar ofta spela kort på rasten, mestadels utslagspoker.. så även idag på lunchrasten..
En i spelteamet lånade Carins glasögon (Carin går i vår klass) och hade på sig dessa en utdelningsomgång.. sedan gav han glasögonen till spelaren till vänster och så hade denna på sig glasögonen en utdelningsomgång.. Det som var det "häftiga" i det hela var att då spelaren som haft glasögonen på sig gett dem vidare till spelaren till vänster så åkte han ut ur spelet.. sista gången man var "med" var alltså gången man hade på sig glasögonen.. och det vart så hela varvet runt.. alla som haft på sig glasögonen åkte ut då de vidarebefodrats.. Efteratt glasögonen gått varvet runt så gav vi tillbaka dem till Carin, men "glasögonens makt" fortsatte.. å personen som skulle haft på sig glasögonen senast fortsatte åka ut.. och såhär var det ett varv till! Oooh.. spoooky va??! ;P Nästan dags och ringa MythBusters!!

              
                          De magiska glasögonen & kortleken..

Besök från södern..

Imorgon kommer Teds far, faderns dam och Teds bror Tim hit från Sunne/Örebro! De ska vara på besök hos oss hela helgen och vi håller på att storstäda vår lägenhet just nu! Tim tål inte katter alls så vi försöker skrubba och dona för och få bort den värsta kattbehåringen! Sedan ska Tindra & Muppie få bada badkar också.. så det blir riktigt rena och fina! :)
Storstädning av lägenheten behövs verkligen just nu då vi vart slöa med städningen en allt för lång tid! Sen är det ju så otroligt skönt och leva i ett riktigt rent hem.. (har jag väl fått av min mors städmani..) fast jag måste medge att jag ibland bara skiter i hur det ser ut och trivs i vilket fall..  Städa är ju oftast så otroligt tråkigt.. finns så mkt roligare ting man kan göra.. fast slår man på en riktigt snuskigt bra skiva (Saints Of LA - Mötley Crüe exempelvis) och är två som städar och donar brukar ju allt gå relativt smärtfritt ;) Å bland det bästa som finns är ju att få krypa ner i rena sängkläder..

Onsdag

Minna har vart och köpt Svenska Dagbladet bilagan åt mig idag.. spännande det ska bli och få se sen resultatet av ett oplanerat fotoskjut :P hahha..
Skoldagen var konstig.. en debatt mot läraren var det typ.. att hon inte har svenska som huvudspråk blir tyvärr problematiskt emellanåt då hon inte förstår när vi försöker förklara hur vi tänkt.. fick iaf sluta 2h tidigare än det var tänkt å det var skönt.. Ted vart hemskickad från jobbet idag pga att han envisas med att jobba sjuk.. så de va skönt å komma hem till honom lite tidigare.. sen har jag gjort massa fackligt arbete och mailat receptet på biskvikakan till min handledare.. fick mig en powernap i soffan också nyss.. välbehövlig!:)
Topmodel finalen var förra veckan.. men nu ska jag traska till Julia och co för och glo på Bonde söker fru premiären.. :)

Vår bäbis

www.Makemebabies.com kan man ladda upp bild på sig själv och sin partner för och få se hur en framtida bäbis kommer se ut..

              

Haha.. vad tycks? Är det likt?..

Jag kommer vara med i Svenska Dagbladets bilaga imorgon!!

Det kommer vara en liten bild på mig samt ett litet citat från mig i bilagan om Arbetsterapi som Svenska Dagbladet kommer ge ut imorgon 8/10-2008, KÖÖP!!! ;)

Mina nya skor!

Såhär ser skorna ut som jag hittade i Stockholm!
Är Vagabondskor vid namn "Twiggy" och kostade 1200:-!! 
De kommer vara perfekta på alla "viktiga events" jag ska på i höst.. ;)  

        

Tisdag

Idag vart det äntligen morgonprommis igen! Har inte vart det på en vecka pga diverse förkylningar å slöeri från min sida.. men jisses vad skönt det var å va ute å traska på morgonkvisten igen.. å nu behöver jag ju inte gå upp 04.55 mera heller.. utan 05.40 räcker alldeles utmärkt.. bortskämd ;)
Skolan var seg på förmiddagen, men grupparbetet på eftermiddan gick däremot smidigt.. så jag kunde vara hemma redan kring 15 tiden.. skööönt!! :) Fick glo ett helt färskt avsnitt av The Hills på mtv.com då också.. Kommer Heidi äntligen dumpa Spencer nu?? Hoppas kan man ju alltid.. :)
Sen har jag faktiskt tagit mig tid å läsa lite skvallerblaskor.. har en hel hög som jag inte ens hunnit glutta i pga tidsbrist, men nu verkar det som om jag får lite fritid på kvällarna igen.. kanske skulle våga mig på en bok månne?? Eller det kanske är för dumdristigt..
Jo förresten... idag när jag kom hem var det en rymdgubbe och borrade i våran dörr.. fick typ hoppa och vifta me armarna för och få lite uppmärksamhet då borrens ljud var tinnitushög! Sen fick jag med gester försöka förklara att jag ville gå in om det var ok, och fick en förvirrad nick till svar.. väl inne fick jag söka efter mina vitgrå tiger som hade gömt sig i min resväska av alla ställen.. hon som är så duktig på och spela tuff.. meskatt!:)
Har precis njutit av ett låångt skööönt bad medan Ted var och fick massage av Kristin.. det var grymt skönt och han hade också haft de skönt fick jag höra när han kom hem.. åså har han väl fått prata av sig lite värmländsk-skvaller!!:)
Nu blir det soffläge framför dumburken..


Snodde vår bilplats..

Idag när vi kom rullandes med bilen och skulle parkera på vår förhyrda, betalda, elplats stod det en stor, ful, vit bil där!! Vad gör man? Vi visste inte.. så vi gick och sökte på bostadens hemsida i förhoppning om att hitta ngn information om vad man ska göra vid dessa situationer.. hittade absolut ingenting.. bara ett nummer man ska ringa om man har några frågor.. telefontider fram till kl 16.. jippi.. Ted tog saken i egna händer och ringde farbror blå med fulbilens regnr i högsta hugg.. :) Han fick ett namn och adress för att kunna hitta bilägarens telnr på hitta.se och hittade numret gjorde vi.. Ägaren är stationerad på mariehem och måste hamnat på rejäla villovägar som hamnat på vår fina parkeringsplats här på carlshem :) Ted ringde upp damen i fråga och förklarade att det vore trevligt om hon kunde flytta biljäveln från vår plats.. hehe.. damen lät förvirrad och förstod först inte vad han pratade om.. bilen på carlshem lixom? Men sen ramlade tydligen poletten ner och en lång ursäkt om att det är sonen som lånat bilen rabblades upp.. nu skulle hon få tag på honom så han kan flytta åbäket iaf.. hehe.. alltid trevligt å få bli sådär vardagsgrinig som man kan bli i såna här situationer ;)

            

Step brothers

Vill ni se en konstig film? Har en konstig humor? Är på ett sådant där humör när alla dåliga skämt är sjukt roliga? Vill se en film som inte är svår och hänga med i? Som är sådär skönt hjärndöd som är kul och se bara för och koppla bort all vettig tankekraft för en stund? Som helt enkelt får en och skratta så det värker i maggropen pga de sjukt dåliga skämten? En ganska charmig film som man lär glömma bort dagen efter man sett den? Se "Step Brothers" som bla Will Ferrell och John C. Reilly och flabba bort några hjärnceller :)

           

Måndag

Skolan började idag igen.. kändes konstigt och traska upp för den välbekanta kullen, sitta i de välbekanta klassrummen på de välbekant osköna stolarna å lyssna på en välbekant dålig föreläsning.. varför envisas lärare och ta upp ämnen som vi redan kan utantill och innantill för att vi ältat dessa tusentals gånger..? Ämnen vi däremot skulle vilja ha mer koll på och borde ha mer koll på nämner de knappt.. Det känns bara så meningslöst. Hoppas på förbättring imorgon!
Dock så var det ju kul å se alla man inte träffat på länge!!:)
6 veckor lektioner å sen börjar C-uppsatsskrivningen.. SPÄNNANDE :)

A bumpy ride

Hemma igen! Trodde aldrig jag skulle överleva flygresan! Först blev planet försenat 30min pga tekniska problem och sen när vi väl fick åka var resan så skakig att jag satt och hade panikångest och svalde maniskt hela tiden!! När vi äntligen landade mådde jag så illa att middag inte är å tala om.. Ska istället njuta av Gossip Girl, som har säsongspremiär idag kl 19.00 på kanal 5, missa inte!!! :)
Jag har haft en skitskoj helg! Är otroligt sliten och trött nu bara, så jag får lägga upp bilderna från i helg imorgon och berätta mer då!
Men vet ni? Jag hittade skor! Inga vinterskor dock.. ni får se dem så snart jag har tid å lägga upp bilderna ;)
Tack världens bästa mamma och pappa för den födelsedagspresenten!!! :)
Uppdaterar mer imårn.. Tjingeling!

Så glad!

Examinationen idag gick så jääkla bra alltså. Shiet. Jag var jättenervös innan och hade fjärilar i magen och mådde illa och allt! Men sen gick allt hur bra som hellst! Fick inte ens visa upp all min evidens för tiden räckte inte till.. hehe.. :)
Sen fick jag hur mycket beröm som helst från min handledare å läraren.. känns skitbra!:)
Min biskvikaka blev även den höjd till skyarna.. så nu kräver dem mig på receptet.. första gången jag bakade det så de var ju skoj att det  vart så lyckat :) Bild på kakan läggs upp vid ett senare tillfälle ;)
Var dock mycket tråkigt och behöva säga adjö till min kära träningspatient no 1.. han fick sig en tår i ögat när han fick reda på att det var min sista dag.. och tyckte jag skulle ha honom som referens när jag söker jobb då han kan intyga att jag är duktig.. hahaha.. så söt :)

Imorgon åker jag till Stockholm.. Ska på Ordförandenätverk med alla studentordföranden och vice ordföranden i Sacos förbund.. är alltså bla juristernas, lärarnas, sjukgymnasternas, läkarnas, etc.. ordföranden som är där! Sist hade vi hur skoj som helst och lärde oss massor med matnyttigt, så jag har stora förhoppningar inför morgondagen :)
På söndagen blir det till att springa runt på stan i storstan, målet är att hitta VINTERSKOR framför allt!:) Hoppas, hoppas, hoppas jag lyckas! Men här har ni tjejen som inte hittade skor i hela LA så det är inte det lättaste.. :P

Nu blir det kladdkaka med grädde framför Idol ihopkurad med min Teddy.. Hoppas ni har en underbar fredagkväll!;)

Torsdag

Fullt upp. Examination imorgon kl 13.00. Måste hinna till skolan, hitta evidens, skriva klart OTIPM, läsa om clinical reasoning, måste till stan och shoppa, handla på mataffär, baka biskvikaka, mm.
Stress. Stress. Stress.
Sista dagen på praktiken imorgon. Sorgligt.

Gratis prylar!


Surfa in på http://www.gratisgen.se/?ref=94403 och ange 94403 i rutan "Vem tipsade dig om oss?".


Sajten går ut på att man ska tjäna 1poäng genom och tex gå in på en hyrfilmsajt och registrera dig gratis samt värva 7 vänner som registrerar sig på www.gratisgen.se .

Gör du detta får du välja bland en hel del tokbra premier som du får gratis!

Värvar du 7 nya medlemmar kan du välja bland saker som "500kr presentkort till MQ", "Desperate Housewives säsong 1-2", "25 trisslotter", Mobiltelefon från Sony Ericsson w200i, Sodastreamer, mm.

Värvar du 13 medlemmar kan du välja bland ting som en digitalkamera från Nikon, IKEA presentkort på 1000kr, Playstation 2, iPod Nano 4GB, Fatölsanläggning, mm..

Jag registrerade mig på lovefilm.se och fick då 1poäng samt hyra 4 filmer gratis i en hel månad, hur bra är inte det??!

Värvas av mig idag!! Skulle verkligen behöva presentkortet från MQ som jag valde som premie!! ;)


Skoltrött

Loggade precis in på vår kurswebb PingPong och såg att de lagt upp studiehandledning samt schema för nästa kurs.
Den heter "Arbetsterapi - Kontextuella faktorer" och är 6veckor lång. Tog mig en titt på schemat å tiderna verkar bli 8.30-16.30 dagligen.. så tröttsamt.. Hur ska man hinna ha en fritid vid sidan om? Nåja.. får kämpa på till sommaren.. då ska man ju förhoppningsvis äntligen bli färdig!!

          

The Hills

Det bästa med och vara ledig en heldag är och få titta sprillans nya säsong 4 avsnitt av The Hillsmtv.com! 1 avsnitt i veckan läggs upp efteratt de visats i USA och jag väntar alltid med spänning på fortsättningen.. :)

              


Patrik 1,5

Vi var på bio i måndags och såg Patrik 1,5! Jag brukar oftast inte riktigt gilla svenska filmer, men den här var rolig..helt klart sevärd iaf, om än lite överdriven..!:) Efter bion blev det varm choklad med grädde på Waynes.. Mys!!:)

            

I efterskott!

Grattis Magdalena som fyllde år i måndags!!!!!:)

             


På is..

Min blogg har legat på is några dagar här vilket ni ju märkt.. är inne på min sista praktikvecka och har skolgöra upp över öronen samtidigt som jag inte känner mej helt kry.. så tid framför datorn har jag inte riktigt haft.. men idag är jag ledig tack vare att jag jobbade i söndags så idag lär de bli en hel del uppdateringar här.. ;)

RSS 2.0